Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Ny TGV togforbindelse til Spanien sendes i udbud

Den portugisiske regering sætter d. 2. juni 2008 et større anlægsprojekt i udbud. Det drejer sig om den portugisiske del af TGV jernebaneforbindelsen fra Lissabon til Madrid, hvor Portugal står for togstrækningen fra den portugisiske hovedstad til grænsen til Spanien.

I alt påregnes der at skulle udføres arbejde for omkring 2,6 milliarder euro i Portugal svarende til næsten 20 milliarder kroner.

TGV tog til Spanien
Portugal har allerede TGV tog i drift i form af Alfa Pendular linjen, som forbinder Algarve med Lissabon og Nordportugal.

Den nye forbindelse til Spanien skal gå via byen Poceirão og det er i første omgang strækningen fra den spanske grænse til Poceirão, som interesserede ingeniørvirksomheder skal afgive tilbud på.

I november 2008 vil den resterende del af projektet fra Poceirão til Lissabon blive udbudt i licitation.

Udbudsmaterialet er meget komplekst og vinderen af den første del af strækningen forventes først offentliggjort sent i 2009, skriver Hemscott.

De portugisiske virksomheder Brisa - Auto Estradas de Portugal SA, Sacyr Vallehermoso SA's (spansk-ejet) portugisiske selskab Somague og Mota Engil SGPS, SA forventes at byde på opgaven.

Rejsetiden fra Lissbon til Madrid forventes stort set at kunne halveres med det nye hurtigtog. Der er dog mange år til at borgerne på den Iberiske Halvø kommer til at opleve denne service. Tidsplanen siger foreløbigt indvielse i år 2018-2023.

Store investeringer i Portugals infrastruktur
Der er meget store beløb til rådighed fra såvel den portugisiske stat, EU og private investorer til et stort antal offentlige projekter i de kommende år i Portugal.

Udover ovennævnte TGV togforbindelse til Spanien er linjen Porto-Vigo underforberedelse og bliver, hvis alt går efter planen, klar til indvielse i år 2013.

Desuden er det store lufthavnsprojekt i Lissabon vedtaget og der skal sandsynligvis være TGV toglinje med direkte forbindelse til Spanien. Se artiklen den nye Lufthavn i Alcochete ved Lissabon

Containerhavnen i Lissabon skal også moderniseres og udbygges for et større beløb. Se artiklen om Novo Alcântara.

Relateret artikel:
TGV tog i Portugal

Euronext børsen i Lissabon, hvor Brisa og Mota Engil indgår i det portugisiske PSI20 indeks.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer