Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


På restaurant i Portugal - god lokal restaurant på Lissabonkysten

Der ligger et meget stort antal spisesteder i feriebyerne Cascais og Estoril vest for Lissabon.

Området er kendt for sine fiskeretter, men på langt de fleste fiskerestauranter, er der også mulighed for kødretter.

Vi har efterhånden besøgt en del af områdets spisesteder og her er én ud af mange, som kan anbefales.

Der findes mange langt dyrere og bedre madsteder i og omkring Cascais og Estoril, men hvis man ikke vil bruge en formue og gerne vil besøge steder, hvor også de lokale ynder at komme er en restaurant som Dom Pedro I et godt bud.

Restaurant Dom Pedro I
Dom Pedro I er et lille hyggeligt spisehus, som ligger i en smøge ikke langt fra fiskerihaven og rådhuset i Cascais.

Udenfor er der en lille terrasse, hvor man kan sidde, når solen skinner. Indenfor i hvad der ligner et gammelt ombygget værksted med hanebjælker, er der plads til omkring 25 gæster.

Menu'en er ret omfattende for så lille et spisested, og der er altid gode tilbud på 3-4 retter forrest på menu'en. Dagens retter står på portugisisk, men spørg endelig tjeneren, som da vi var der snakkede perfekt engelsk og var yderst behjælpelig.

Vælger man én af de i øvrigt udmærkede dagens retter koster et måltid mellem 7 og 12 euro.

Som altid i Portugal sættes der en forret på bordet uden at gæsterne beder om det. Hvis man ikke rører ved noget, koster det ingenting og tages væk fra bordet igen, når hovedretten kommer.

På Dom Pedro er 'den automatiske' forret meget simpel og består af brød med lidt ost og lidt sardinpate, men til gengæld koster den heller ikke meget.

Restaurant Dom Pedro har et godt udvalg af traditionelle portugisiske retter med vægten lagt på fisk. Der er flere slags bacalhau (klipfisk), og der severes også hestemakreller (små makreller som spises hele).

Bacalhau skal prøves, når man er i Portugal. For nogen kan den tørrede norske torsk, som er Portugals nationalret, dog forekomme en anelse salt.

Rimelige priser på Dom Pedro I
Er man interesseret i portugisisk vin, har restaurant Dom Pedro et virkeligt godt udvalg af både rød- og hvidvine. Vægten er lagt på vine i god kvalitet, som er til at betale.

Alt i alt er Dom Pedro et hyggeligt sted med venlig og hjælpsom betjening uden de store dikkedarer. Der serveres portugisisk hverdagsmad, og man får en god fornemmelse for den traditionelle portugisiske restaurantkultur.

Vi var 4 afsted og kom med Dom Pedro's forret, dagens ret (3 forskellige) én flaske vin og en aqua dente velha (portugisisk cognac) som afslutning af med i alt 56 euro svarende til godt 100 kroner per person. Alle var enige om at prisen var yderst rimeligt kvaliteten, servicen og lokationen midt i Cascais taget i betragtning.

Man finder Restaurant Dom Pedro på adressen Beco dos Invàlidos 32. Det er meget let at finde smøgen, hvor Dom Pedro I ligger idet den udgår fra rådhustorvet i Cascais tæt på Hotel Baia og o'Neils irske pub i byens absolutte centrum.

Mere information på Dom Pedro I hjemmesiden.

Se også mere om:
Feriebyerne Cascais og Estoril
Kulinariske oplevelser i Portugal (liste over artikler, som løbende opdateres)Kommentarer

Endnu ingen kommentarer