Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkJune 2008 - Indlæg

Priser på den nye VW Scirocco fra Portugal

VW's lille nye og særdeles kønne sportscoupé Scirocco ses ofte ved test- og pressepræsentationer i Lissabon-området, hvor VW Autoeuropa fabrikken ligger.

Priserne på alle de nye Scirocco modeller er ikke 100% officielle endnu, men der er gode indikatorer fra henholdsvis Tyskland og England.

(UPDATE 14. august: Så kom Scirocco priserne i Danmark - KLIK HER for artikel med aktuelle danske priser på den nye Scirocco)

VW Scirocco 2,0 TSi til Golf GTi pris i England
I England kan man på VW's hjemmeside finde pris på VW Scirocco 2,0 TSi fra £20.940 i højrestyret udgave. Det svarer stort set til, hvad en Golf GTi med 200 hestekræfter koster i England.

Englænderne får dermed ikke den lille 1,4 TSi motor til at begynde med.

Overfører man prisen direkte til danske forhold må en ny VW Scirocco 2,0 TSi derfor skulle koste det samme (eller en anelse mere) end en 3-dørs Golf GTi, hvilket giver en pris på Scirocco 2,0 TSi i standardudgave på omkring 430.000 danske kroner.

Herunder Volkswagens pressebilleder af den nye VW Scirocco taget ved præsentationen i Lissabon for nyligt:


VW Scirocco pris i Tyskland
I nabolandet Tyskland er Scirocco'en allerede annonceret til at starte med en listepris på 21.750 euro eller hvad der svarer til omkring 162.000 danske kroner i Tyskland. Prisen for Scirocco'en i Tyskland er for Scirocco 1,4 TSi udgaven med 122 hestekræfter, som formodentligt også bliver den mest populære i Danmark.

Omregner man Scirocco 1,4 TSi prisen i Tyskland til danske forhold, kan man sammenligne med en Golf 1,4 TSi med 122 hestkræfter og 3 døre. Den koster i Tyskland 22.075 euro og i Danmark omkring 273.500 kroner.

Hvad kommer VW Scirocco til at koste i Danmark?
Såfremt den danske importør holder niveauet fra udlandet må priserne på den nye VW Scirocco forventes at ende på følgende niveau:
 • VW Scirocco 1,4 TSi 122 heste fra 272.000 kroner
 • VW Scirocco 2,0 TSi 200 heste fra 430.000 kroner
 • VW Scirocco 2,0 TDi 140 heste anslået pris 324.000 kroner (baseret på en VW Golf 2,0-140 pris på omkring 326.000 kroner)

Alle pris-gæt er eksklusiv levering. 

Herunder en præsentation af Scirocco fra What Car:


Se i øvrigt også VW's internationale hjemmeside med en fantastisk Scirocco video

VW i Portugal har ikke meldt noget ud om priser endnu, men en Golf 1,4 TSi-122 i 3-dørs udgave koster fra omkring 24.000 euro på portugisiske plader og den nye Scirooco 1,4 TSi vil sandsynligvis ligge i samme niveau eller eventuelt lidt under.

VW Scirocco bygges som førnævnt i Portugal. Her et link til test-billeder af den nye Scirooco fra Lissabon.

UPDATE 30. juli 2008
VW i Portugal indikerer prisen på den billigste VW Scirocco 1,4 TSi-122 til at blive 24.500 euro. Denne motorvariant vil dog først blive tilbudt i Portugal fra oktober 2008.

I september 2008 introduceres de første VW Scirocco modeller i forhandlernes showroom. Der vil være valgmulighed mellem om to benzinmotorer: en 160 hestes 1,4 TSi og 2,0 TSi motoren med 200 hestekræfter fra Golf GTi. I oktober 2008 vil TDi-140 dieselmotoren kunne fås og i juni 2009 kommer der desuden en Scirocco TDi med 170 hestekræfter.

Relateret artikel:
Video og mere information om den nye VW Sciroco  

Se også:
Leje af bil i Lissabon

Din vurdering:Azorerne populært turistmål

De 9 blå øer i Atlanten er kendt for at have et relativt lille antal turister, og Azorerne vil meget gerne udvikle turisterhvervet og modtage flere besøgende.

Langt de fleste ikke portugisiske turister på Azorerne kommer fortsat fra de skandinaviske lande, men også amerikanere, englændere og tyskere har fået øjnene op for øernes mange kvaliteter.

I 2007 satte antallet af turister på Azorerne rekord med 400.000 besøgende. Det er ifølge Azorernes turistorganisation en stigning på 2,6% i forhold til 2006 og svarer til omkring 1,2 millioner overnatninger i 2007.

Flere flyafgange til Azorerne
Én af årsagerne til fremgangen er at det er ved at blive lettere at besøge Atlanterhavsøerne. Der afgik i 2007 flere fly til Acorerne fra Portugal end i 2006, og fra november 2008 bliver det eksempelvis muligt at flyve med rutefly direkte fra Berlin Tegel lufthavnen til Azorerne.

I Danmark afgår der jævnligt charterfly arrangeret af eksempelvis Bravo Tours til Azorerne fra både Billund og København, men der er endnu ikke direkte rutefly. Rejser man på egen hånd til Azorerne, skal man derfor som regel over Lissabon og videre med det portugisiske luftfartsselskab TAP airline.

Azorerne har som mål inden år 2015 at have over 15.000 sengepladser til rådighed for turisterne, og mange af dem vil blive i den lidt dyrere kategori med vægten lagt på wellness og spa-faciliteter.

Relateret artikel:
Gode forbindelser til Portugal fra Berlins lufthavne

Se også:
Azorerne - de blå vulkanøer
Hvalsafari på Azorerne
Seværdigheder på øen São Miguel
Billeje på Azorerne

Din vurdering:Berlin lufthavn har billige rejser

Berlin er én af de nærmeste lufthavne uden for Danmarks grænser med gode og ofte relativt billige forbindelser til Portugal. Fra lufthavne i Berlin kan man blandt andet finde følgende flyruter til Portugal i juli måned 2008:

Air Berlin

 • Berlin lufthavn Tegel - Faro (visse afgange via Nürnberg eller Palma de Mallorca) - pris for direkte fly fra Berlin til Algarve/Faro i juli 2008 fra 363 euro (retur)
 • Berlin lufthavn Tegel - Lissabon (via Palma de Mallorca)
 • Berlin lufthavn Tegel - Porto (via Palma de Mallorca)
 • Berlin lufthavn Tegel - Madeira/Funchal (visse afgange via Zürich)
 • Berlin lufthavn Tegel - Azorerne/Ponte Delgada fra november 2008 - nyhed

Easyjet

 • Berlin lufthavn Schönefeld - Lissabon (direkte) - altid én af de billigste ruter til Lissabon fra Berlin - flybillet til Lissabon fra omkring 170 euro (returbillet) i juli 2008.

KLM

 • Berlin lufthavn Schonefeld - Lissabon (via Amsterdam) - billige rejser fra omkring 210 euro (retur) fundet på hverdage, men ofte dyrt i weekenden.

TAP

 • Berlin lufthavn Tegel - Lissabon (via Muchen eller Frankfurt) - det er muligt at finde flybilletter i juli 2008 fra 285 euro for en returrejse til Lissabon.
 • Berlin lufthavn Tegel - Faro (via Munchen og Lissabon) - væsentligt dyrere at flyve til Faro med TAP end til Lissabon med TAP i juli 2008
 • Berlin lufthavn Tegel - Porto (via Frankfurt) priser fra omkring 325 euro i juli 2008 for en returbillet fra Belin til Porto.
 • Berlin lufthavn Tegel - Madeira (via Frankfurt og Lissabon) - denne rute er dyr i juli 2008 med små 500 euro for en returbillet til Madeira
 • Berlin lufthavn Tegel - Azorerne (via Frankfurt) - TAP ruten til Azorerne fra Berlin er også dyr i juli 2008 med små 600 euro for en returbillet.

Bemærk at søger man flyrejser fra Berlin til Faro vil rejsesites som Travelstart og Supersaver ofte være konkurrencedygtige. Alle priser opgivet er inklusive alle skatter og 1 stk. bagage, men uden betalingsgebyrer. Priseksempler på flybilletter fra Berlin til Portugal i juli måned 2008 er fundet d. 23. juni 2008.

Billigste afgange kan ofte findes via flysøgemaskinen Momondo.

Lufthavnene i Berlin
Der er tre lufthavne i Berlin.

Tegel anvedes både til indenrigsruter og til international flytrafik, mens den mindste lufthavn Tempelhof fokuserer på indenrigsruter i Tyskland samt flyruter til Brussel i Belgien og Graz i Schweiz.

Berlin lufthavnen Schönefeld (eller på engelsk Schoenefeld) er langt den største lufthavn med et stort antal udenrigsruter, men også nogen få indenrigs som for eksempel til Frankfurt, Køln, unchen og Stuttgart.

Kørselsvejledning til Berlin Lufthavn Tegel
Det er let af finde Tegel lufthavn, som ligger nordvest for Berlin. Tegel ligger indenfor Berliner Ring, som er den store omfartsvej rundt om Berlin.

Fra Danmark er Tegel den letteste Berlin lufthavn at nå. Se kørselsvejledning fra Kolding i Danmark til Tegel lufthavn i Berlin på ViaMichelin.

Tager man bilen med over fra Gedser til Rostock i Tyskland kan turen fra færgen gøres på et par timer. Se ViaMichelin kørselsvejledningen fra Rostock til Tegel lufthavn i Berlin.

Man kan her se en oversigt over Tegel lufthavn (åbner som pdf)

Kørselsvejledning til Berlin Lufthavn Schönefeld
Berlin Schoenefeld (Schonefeld) lufthavn ligger syd for Berlin inden for Berliner Ring og er dermed den tidsmæssigt mest krævende at nå i bil fra den danske grænse. Lufthavnen i Schoenefeld er dog pærelet at finde, men man skal beregne god tid, hvis man har en afgang midt på dagen, da trafikken omkring Berlin kan være særdeles tæt. Se kørselsvejledning fra Kolding til Berlin Schoenefeld og fra Rostock til Berlin Schoenefeld airport

Oversigt findes på dette link over Schoenefeld lufthavn (åbner som pdf).¨

Billige rejser fra Berlin lufthavn
Schauinsland Reisen er et af de mange selskaber som tilbyder billige rejser fra Berlin. For blot 480 euro svarende til under 3.600 danske kroner kan man i juli 2008 komme 7 dage til Costa da Caparica kysten syd for Lissabon på det 4-stjernede Hotel Costa da Caparica med det tyske selskab (pris per person ved 2 personer). Prisen er for dobbeltværelse og inkluderer havudsigt og morgenmad.

Der er afgang fra Berlin-Tegel lufthavn og tilbud kan findes på www.schauinsland-reisen.de, som dog kun har tysk hjemmeside. 


Billig biludlejning i Berlins lufthavne
Der er mange penge at spare ved at leje bil i Tyskland i forhold til i Danmark. Se vores oversigtsartikel om billig billeje i Tyskland.

Berlin er en fantastisk by og velegnet som mål for storbyferie. Prisniveauet i Berlin er stadig rimeligt set i forhold til andre vesteuropæiske byer, og fra Berlin er der ikke langt til gamle kulturbyer som Wien i Østrig, Krakow i Polen, Prag i Tjekkiet, Dresden i det gamle Østtyskland og Munchen i Bayren.

Følgende lavpris flyselskaber flyver fra Danmark til Berlin:

 • Easyjet fra København
 • Air Berlin fra København
 • Cimber Air fra Billund

Billige flybilletter til Berlin kan ofte findes på Momondo's flysøgemaskine.

Relateret artikel:
Hamborg Lufthavn har fået dansk hjemmeside

Se også:
Oversigt over flyruter til Portugal fra Danmark, Norge og Sverige

Din vurdering:Høj UV stråling i Portugal - husk solbriller og solcreme

Den 19 juni 2008 var der et usædvanligt højt niveau af UV stråler på den Iberiske Halvø.

Visse steder i Portugal nåede UV strålingen helt op på niveau 10, som på det portugisiske meteologiske instituts hjemmeside er det næsthøjeste niveau. I Lissabon og på Algarve var UV strålingen på niveau 9.

Såfremt niveau 11 nås, frarådes det af sundhedsmæssige årsager alle at opholde sig i solen.

På niveau 10 er strålingen så høj at man skal passe ekstra meget på når man opholder sig i solen midt på dagen fra klokken 11-16. Solbriller (med UV filter naturligvis) og højfaktor-solcreme tilrådes kraftigt, og man skal desuden tage hat og t-shirt på. Solbadning selv med højt faktortal frarådes. Allerede fra niveau 8 frarådes det desuden at lade børn opholde sig i solen.

Niveau 10 og 11 er usædvanligt, men i de næste dage vil strålingen i det meste af Portugal være på niveau 9 og i den nordøstlige del af landet på niveau 10.

Se 3-dages udsigt for UV-stråling på det portugisiske meteologiske instituts hjemmeside (på engelsk).

Portugisiske aviser advarede fredag dels mod UV strålingen og dels mod høje temperaturer på op til 35-36 grader i det centrale Portugal omkring Évora og Beja.

Ultraviolette stråler (UV stråling) og varme
Det er værd at bemærke at et varmt klima ikke har noget med antallet af ultraviolette stråler at gøre. De højfrekvente elektromagnetiske UV stråler varmer ikke, men skader menneskers hud og er den mest almindelige årsag til hudkræft.

Se også den øjeblikkelige temperatur i Portugal på:
Temperatur og vejrudsigt for Lissabon
Temperatur og vejrudsigt for Algarve
Temperatur og vejrudsigt for Porto
Temperatur og vejrudsigt for Madeira
Temperatur og vejrudsigt for Azorerne

Din vurdering:Vilde heste i Portugal i fare for udryddelse

I det nordlige Portugal lever der en helt speciel hesterace.

Den vilde Garrano hest findes i bjergene omkring Arga, Amarela, Gerês og Cabreira og er naturligvis fredet, men ulvene i området gør hvert år bestanden mindre ved at tage op til 50% af Garrano hestenes føl, udtaler Dr. José Leite i juni 2008 til den portugisisk-engelske avis The Resident.

José Leite er medlem af bestyrelsen for Vieira do Minho Garrano opdrætter foreningen (Associação de Criadores de Equinos de Raça Garrana forkortet ACERG), og selv om der gøres et stort arbejde fra foreningens side for at beskytte dyrene, er han bekymret for udviklingen.

Omkring 95% af Garrano hestene i Portugal lever fortsat som vilde heste, men hvis der ikke gøres endnu mere for at beskytte dem, vil den vilde bestand i løbet af 20 år uddø, siger José Leite.

Man mener at der er omkring 1600 vilde heste tilbage i Portugal. Alle vilde heste har siden 1994 været klassificeret som en truet dyreart i Europa.

Garrano Hesten
I Spanien kaldes Garrano hesten også for Navarra, og i Portugal benævnes den af og til som Minho-hesten efter Minho regionen i Nordportugal, som mest er berømt for vinho verde vinen og for sin fantastiske natur.

Garrano hestens farve er altid flot kastagnebrun, og de vilde heste forcerer med lethed særdeles bjergrigt tærren på deres korte stærke ben.  

En Garrano bliver normalt kun omkring 1,30 meter over skuldrene og er derfor en pony. Man mener at Garrano pony'en stammer fra Andalusier og fra Den Gæliske Pony. Desuden indførte Portugal på et tidspunkt arabere til bestanden, for at gøre Garrano'en mere velegnet som arbejdshest herunder brug i hæren.

Navnet Garrano stammer omrindeligt fra det gæliske Garron eller Garran, som er betegnelsen for et skotsk 'highland' pony.

Vil man gerne opleve Garrano hesten, kan man være heldig at se den i Geres Nationalparken i Nordportugal. Se herunder en turistvideo med en vild, men tillidsfuld Garrano:Relaterede artikler:
Den 20. Internationale Lusitano Festival i Cascais juni 2008

Se også:
Billigt feriehus i nærheden af Geres Nationalparken i Portugal - se endnu en video med vilde portugisiske heste
Lusitano hesten fra Portugal - alt om stambog, blodlinier, farver og kendetegn

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »