Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


EM 2008 - Portugal mod Tyrkiet lørdag d. 7. juni

Portugals første kamp i EM 2008 mod mandskabet fra Tyrkiet spilles d. 7. juni i Geneve på Stade de Genève, som har plads til 31.000 tilskuere.

Se mere her om EM 2008 holdopstillinger i gruppe A.

Både Portugal og Tyrket har et stort antal gæstearbejdere i Schweiz samt omgivende lande, og begge holds første kamp i EM 2008 vil være meget afgørende for mulighederne for at går videre. Der vil derfor med sikkerhed være mange tyrkiske og portugisiske tilskuere i Geneve lørdag.

Portugal og Tjekkiet favoritter i gruppe A
Tjekkiet og Portugal står på papiret til at indtage de to første pladser i gruppe A til EM 2008 og dermed gå videre til kvartfinalen.

Hvis nogen skal true dem, er Tyrkiet på trods af visse kvaliteter på det Schweiziske landshold den mest oplagte kandidat.

For Portugal skal kampen mod Tyrkiet derfor for alt i verden ikke tabes, og naturligvis helst vindes. Vinder Portugal kampen mod Tyrkiet kan en plads i kvartfinalen meget vel være sikret med yderligere en forholdsvis let pligtsejr over gruppe A's svageste hold Schweiz.

Taber Portugal mod Tyrkiet skal holdet med al sandsynlighed slå Tjekkiet for at gå videre.

Tidligere kampe mellem Portugal og Tyrkiet
Portugal har mødt det tyrkiske landshold to gange før inden for de sidste 12 år og har vundet ved begge lejligheder.

Første gang var i 1996, hvor Portugal vandt 1-0. Det blev også til portugisisk sejr i år 2000, hvor resultatet blev 2-0 til Portugal.

Faktisk har landstræner Scolari tidligere mødt Tyrkiet i egenskab af brasiliansk landstræner. Kampen fandt sted ved VM 2002 (World Cup Sydkorea/Japan) turneringen, og Tyrkiet nåede dengang helt til semifinalen før Scolaris brasilianske landshold fik en 1-0 sejr hjem mod tyrkerne. Tyrkiet endte som tredje bedste nation i verden ved VM 2002 efter en sejr i kampen om bronze over Sydkorea på 3-2.

I alt har Tyrkiet og Portugal mødtes 7 gange. Portugal har vundet 6 gange mod Tyrkiets ene sejr, som var helt tilbage i 1955.

På trods af det nuværende styrkeforhold i Portugals favør, skal man derfor absolut ikke afskrive Tyrkiet i EM 2008 på forhånd. Tyrrkiet stiller på det nærmeste med et halvt Galatasaray hold. Hele 8 ud af de 23 udtagne spillerne til Tyrkiets hold i EM 2008 er fra Istanbul klubben og derfor vant til at spille sammen i en grad, som næppe overgår af mange hold til EM 2008.

Kampen mellem Portugal og Tyrkiet i Euro 2008 fløjtes igang lørdag d. 7. kl. 20.45 centraleuropæisk tid.

Relaterede artikler:
TV kampe EM 2008 - se plan over hvor og hvornår EM 2008 kampene sendes i TV.
Gruppe A til EM 2008 - se holdopstillinger og video af de enkelte hold i Euro 2008 gruppe A.
EM 2008 grupperne - Oversigt over gruppe A, gruppe B, gruppe C og gruppe D landene til EM 2008 

Vil du vide mere om Portugals fodboldlandshold til EM 2008, har vi en lavet en detaljeret gennemgang af holdet med alle de store berømte profiler. Se mere på: Portugals fodboldlandshold til EM slutrunden 2008.

UPDATE 7. juni 2008
Portugal vandt sikkert 2-0 over Tyrkiet efter en særdeles velspillet kamp, som lover godt for Portugals EM chancer.

Målscorere var Pepe midt i anden halvleg og indskiftede Raúl Meireles i overtid.

 
Kommentarer

Endnu ingen kommentarer