Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugals regering giver lettelser til lastbilchauffører

Det blev d. 12. juni 2008 annonceret at regeringen i Portugal letter skatten på dieselolie til erhvervschauffører. Dermed ophører strejken blandt Portugals lastbilchaufffører, som har protesteret siden mandag d. 9. juni.

Ydermere letter regeringen vejskatten for lastbiler på Portugals store net af betalingsveje.

I Spanien har der været optræk til hamstring af fødevarer efter at spanske chauffører har demonstreret og i stor udstrækning blokeret for lastvognstog på de store indfaldsveje i Spanien.

Både i Portugal og Spanien har strejken desuden kostet menneskeliv idet der i begge lande er omkommet chauffører (én i Portugal og én i Spanien), som ved uheld i forbindelsen med strejken trådte ud foran kørende biler.

Der har også været protester fra spanske og portugisiske fiskere. Se mere i artiklen om Portugals forsøg på at få EU på banen samt Forbrugernes Benzinkrig

VW fabrikken i Portugal holder én dag lukket
Den store Autoeuropa folkevognsfabrik syd for Lissabon holder dog stadig lukket fredag. Det har simpelt hen ikke været muligt at få de nødvendige dele igennem fra Frankrig og Spanien til samlefabrikken syd for Portuglas hovedstad Lissabon til at opretholde normal produktion.

VW fabrikken Autoeuropa producerer blandt andet VW Sharan, VW Eos og den nye sportscoupé VW Scirocco.

Strejken blandt Europas lastbilchauffører forventes dog ikke at få indflydelse på årets samlede produktion af VW biler i Portugal. Der produceres dagligt omkring 320 VW biler i Portugal.

Relaterede artikler:
Benzinpriser på himmelflugt i Portugal
Den nye VW Scirocco skal produceres i PortugalKommentarer

Endnu ingen kommentarer