Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Tyrefægtning bliver sidestillet med voldelige film i portugisisk TV

Retten i Lissabon har i juni 2008 truffet en epokegørende afgørelse, som henviser de traditionelle og spektakulære TV-visninger af tyrefægtning på den nationale RTP kanal til sent på aftenen efter 22.30. RTP svarer til Danmarks Radio i Portugal.

Afgørelsen er en stor sejr for dyrevelfærdsgruppen ANIMAL, som har indklaget RTP for brud på den regel, som foreskriver at udsendelser som potentielt kan have en negativ effekt på børn og teenagerre kun kan sendes mellem kl. 22.30 og kl. 6 om morgenen.

RTP blev pålagt at betale 15.000 euro i bøde såfremt påbuddet overskrides, og det blev desuden fra rettens side understreget at en overtrædelse af påbuddet er en forseelse, som kan give de ansvarlige op til 3 års fængsel.

Det ser ud til at ANIMAL gruppen denne gang har vundet en sejr, som kan give den mere indflydelse, hvilket ellers i mange år har været svært specielt på landet i Portugal, hvor befolkningen er meget konservativ.

Den store landsdækkende avis Jornal de Notícias har udtalt at avisen støtter forbuddet mod at sende tyrefægtning tidligt på aftenen.

ANIMAL vil fortsætte kampen for totalt at forbyde tyrefægtning i Portugal. I de større byer i Portugal og i Nordportugal (hvor man ikke har megen tyrefægtning) er der allerede mange støtter.  Samtidig har der været protester fra tyrefægtnings interessegrupper, som mener at tyrefægtning er med til at støtte kultur og erhvervsliv på landet i den sydlige del af Portugal.

ANIMAL holder protestdemonstration d. 19. juni 2008 ved tyrefægterarenaen Campe Pequeno i Lissabon. Hjemmesiden er www.animal.org.pt, og der er også en introduktion på engelsk på siden.

Se også vores detaljerede gennemgang af, hvordan tyrefægtning foregår i Portugal på Tyrefægtning i Portugal.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer