Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Microsoft planlægger opkøb af den portugisiske virksomhed MobiComp

Microsoft har meddelt at man har til hensigt at opkøbe den portugisiske producent af mobile software systemer, MobiComp. Der foreligger endnu ikke økonomiske detaljer om transaktionen, men det forventes at blive den største investering som Microsoft til dato har foretaget i Portugal.

MobiComp blev grundlagt i år 2000 og har hovedkvarter i Braga i Nordportugal.

MobiComp har specialiseret sig i at lave software til mobile enheder - herunder software til databeskyttelse og sikkerhedskopiering samt mobile publiseringssystemer til f.eks. Facebook, Flickr og Hi5. Microsoft købte i 2007 en ejerandel på 1,6% af aktierne i Facebook for 240 millioner dollars.

MobiComps services og produkter går under navnene MobileKeeper Suite, MobileKeeper Backup & Restore samt Active mTicker. MobiComp henvender sig primært til mobil-operatører og deres kunder omfatter f.eks. Vodafone, TMN og Optimus, der alle tilbyder mobiltelefoni i Portugal. Finske Nokia - verdens største producent af mobiltelefoner - benytter også MobiComps software.
Se også MobiComps hjemmeside.

Microsofts landechef i Portugal, Nuno Duarte, udtaler at Microsoft ønsker at lade MobiComp være Microsofts fremtidige base for forskning og udvikling i Portugal med fokus på mobil kommunikation.

Det forventes også at Microsoft i fremtiden vil gøre brug af MobiComps software i sine egne mobile produkter som f.eks. Windows Mobile og Windows Live. MobiComps CEO, Carlos Oliveira, udtaler at han er begejstret for at MobiComp fremover skal udvikle mobile services sammen med Microsoft.

Microsoft chef, Nuno Duartes, fremhæver også Portugals lederskab inden for innovativ teknologi og Portugals premierminister Socrates får ligeledes roser med på vejen af Duartes. Microsoft Portugal har allerede vundet adskillige anerkendelser, og der blev for to år siden officielt indgået et partnerskab mellem Portugals regering og Microsofts Bill Gates.

I dag fredag den 27. juni har Microsoft-grundlæggeren, Bill Gates for øvrigt sidste arbejdsdag i Microsoft. Bill Gates fortsætter dog som bestyrelsesformand i Microsoft, men skal blot bruge én dag om ugen på det. Den øvrige tid skal gå med Bill & Melinda Gates Foundation, velgørenhedsfonden som skal fordele Gates' enorme formue til verdens fattige.

Relateret artikel:
Portugals regering i tæt samarbejde med Cisco SystemsKommentarer

Endnu ingen kommentarer