Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkJuly 2008 - Indlæg

Mød Cliff Richard på Algarve d. 24. juli

Der var trængsel i Ápolónia supermarkedet i Albufeira (Galé) den 24 juli 2008. Fra klokken 11 om formiddagen skrev den 68-årige sanger og vinproducent Cliff Richard nemlig autografer i forbindelse med promovering af sin Vida Nova vin produceret på Algarvekysten.

Vin fra Algarve
Algarve er ret beset ikke det mest ideelle sted at producere vin i Portugal, men vinbønderne på Algarve har sat sig for at bevise at Portugals sydligste fastlandsregion kan lave udmærket vin.

Cliff Richard ville oprindeligt have dyrket figentræer, men ombestemte sig og plantede 8 hektarer med vin istedet for. I dag er hans vingård den kendteste på Algarve og desuden et udflugtsmål for turister (klik her for at se Cliff Richards vingård). Cliff Richard er senere gået i kompagniskab med sin nabo, som oprindeligt dyrkede avokado.

Udover Cliff Richard vinene fra Adega do Cantor - på dansk Sangerens Vinkælder, findes der mange andre, som har forsøgt sig med vinproduktion i Algarve. Nogen af de bedste vine på Algarve kommer fra:

 • Quinta do Barranco Longo
 • Quinta das Correias
 • Quinta do Morgado da Torre

En stor del af producenterne på Algarve anvender druer, som ikke kan godkendes som DOC. Det skal man nu ikke lægge så meget i. Vinene bliver i stedet klassificeret som VR dvs. Vinho Regional Algarve. Den dansk-amerikanske vingård Cortes de Cima i Alentejo regionen står også uden for nomal klassifikation, hvilket ikke har forhindret Cortes de Cima vinene i at modtage stor annerkendelse.

Cliff Richard hædret i Portugal
Cliff Richard er født i Indien af britiske forældre som Harry Roger Webb. Han er kommet i Portugal gennem mere end 45 år. Der er ingen tvivl om at Cliff Richards tilstedeværelse har været en fordel for Algarve, og den engelske ridder (denne titel fik han i 1997) fik i 2006 en portugisisk officiel hædersbevisning for sit engagement i Algarve.

Cliff Richards musik tiltaler efterhånden det mere modne publikum, hvilket ikke er så sært, da de første hits fra Cliff's side blev optaget allerede i slutningen af 1950'erne.  

Herunder en video-kollage med billeder af Cliff Richard i Portugal tilsat sang af den berømte portugisiske sangerinde Dulce Pontes:


Relaterede artikler:
Besøg Cliff Richards vingård
Brødrene Olsen indspiller med Cliff Richard på Algarve

Din vurdering:Portugal trak Norge, Spanien og Ukraine til EM i kvindehåndbold

Den 20. juli blev lodtrækningen til europamesterskabet i kvindehåndbold foretaget i byen Ohrid i Makedonien.

Resultatet af lodtrækning til EM for håndboldlandshold for kvinder i Makedonien d. 2. til 14. december 2008 blev følgende:

Gruppe A (spilles i Skopje):

 • Frankrig
 • Ungarn
 • Danmark
 • Rumkænien

Gruppe B (spilles i Ohrid):

 • Norge
 • Portugal
 • Spanien
 • Ukraine

Gruppe C (spilles i Ohrid):

 • Rusland
 • Sverige
 • Østrig
 • Hviderusland

Gruppe D (spilles i Skopje):

 • Tyskland
 • Kroatien
 • Makedonien
 • Serbien
Din vurdering:Lissabons gamle boliger i DR's program Orientering

På Danmarks Radios P1 har kunne man for nyligt høre om Lissabons forældede lejelov, som tilsiger at huslejen i meget af den gamle boligmasse i Portugals hovedstd ikke kan stige før lejerne flytter.

Reglerne blev indført i Lissabon efter første verdenskrig som følge af at Portugal og Lissabon oplevede høj arbejdsløshed og stor fattigdom. For at hjælpe de fattigste indbyggere blev det bestemt at huslejen ikke kunne stige.

Resultatet af de forældede regler gør at huslejer under 15 euro om måneden svarende til 100 danske kroner stadig er normale for ældre mennesker i Lissabons gamle boligmasse. Det har desværre bevirket at de ellers velopførte huse forfalder kraftigt, og først bliver sat i stand, når lejerne dør. Omvendt er de meget lave huslejer en væsentlig grund til at pensionisterne i Lissabon kan leve af beskedne pensioner. 

I DR journalist Eva Henningsen's indslag ses der på konsekenserne af en forfejlet portugisisk boligpolitik, som desuden menes at have været årsag til en brand i ét af Lissabons gamle kvarterer.

Branden brød ud om sent om aftenen søndag den 6. juli 2008 på Avenida da Liberdade gaden. Den spredte sig til i alt 4 bygninger og gjorde 15 personer hjemløse. Ingen kom dog noget til under branden, som med indsættelse af 160 brandfolk var slukket næste morgen.

Hør udsendelsen om Lissabons gamle boliger på DR's program Orientering.

Se også:
Bydelen Rossio i Lissabon.    

Din vurdering:Ros til Kap Verde fra Den Internationale Valutafond

Økonomerne i IMF også kaldet Den Internationale Valutafond med hovedsæde i Washington har uddelt roser til den lille østat Kap Verde. Den tidligere portugisiske koloni Kap Verde ligger i Atlanterhavet udfor Senegal i Afrika.

IMF's øverste ledelse finder den økonomiske udvikling på Kap Verde øerne 'impressive' - på dansk imponerende, hvilket er usædvanlig positivt sprogbrug fra den kant.

Den Internationale Valutafond fremhæver specielt Cabo Verdes fokus på økonomiske reformer, som har tiltrukket investeringer og øget eksporten fra øriget.

Turismen vigtig for Kap Verde 
Turisme er blevet øernes absolutte hovedindtægtskilde, og IMF tilskynder denne udvikling således at Kap Verde bliver helt uafhængig af udenlandsk hjælp.

Man advarer dog i den forbindelse Kap Verde mod kun at satse på turisme, da landet derved potentielt kan blive økonomisk hårdt ramt af udefra kommende omstændigheder.

IMF opfordrer desuden til at Kap Verde bliver mindre afhængig af udenlandske investeringer i turistindustrien. Specielt irske og engelske ejendomsinvestorer har kastet deres kærlighed på Kap Verde. Se også B&O artikel nedenfor.

Se mere om Kap Verde som feriedestination.

Fantastisk ferieområde 7 timers flyvning fra Danmark
Kap Verde klimaet er aldrig koldt, og det er billigt at leve på øerne. Stort set den eneste ulempe ved at tage på ferie til Kap Verde fra Skandinavien er afstanden til øerne. Flyveturen tager 7 timer, og der er dermed længere rejsetid end til eksempelvis feriøen Madeira.

Temperaturmæssigt kan Madeira dog ikke være med. Kap Verde har omkring 340 dage solskin årligt og mellem 20 og 30 graders varme hver dag året rundt.

Det er stadig billigt at købe feriebolig på Kap Verde. Eksempelvis sælges en lille ferielejlighed ned til vandet på øen Santo Antao på Kap Verde med adgang til pool off-plan fra typisk omkring 50.000 euro.

Relaterede artikler:
Stor ordre til Bang & Olufsen på Kap Verde
Kap Verde opnår specialaftale med EU

Se også:
Vejret på Kap Verde øerne - med klimatabel  

Din vurdering:Cristiano Ronaldo bliver ikke solgt til Real Madrid

UPDATE 11. juni 2009: Cristiano Ronaldo på vej til at blive solgt til Real Madrid

.........

I hvert fald ikke i 2008/2009 sæsonen, kunne man forstå på Alex Ferguson efter han den skotske manager for Manchester United fredag indrømmede at han mandag d. 15. juli 2008 var på besøg hos Cristiano Ronaldo i Lissabon.

Engelske BBC skriver endvidere at Alex Ferguson afbrød en ferie i Sydafrika for at besøge Cristiano, som netop har indledt en 3-måneders pause fra fodbolden efter en operation i anklen.

Der var en udveksling af synspunkter mellem Ronaldo og Ferguson, skriver BBC. Med Sir Alex's udtalelser skulle rygterne om skiftet til Real Madrid i denne omgang være manet i jorden.

(UPDATE) Den 1. august var der dog fornyede rygter i omløb. Se artikel om Cristiano Ronaldos hemmelige aftale med Real Madrid.

Cristiano Ronaldo snuser til USA
I øjeblikket er den 23-årige fodboldspiller fra Madeira i Californien, hvor han møder op til sponsor-arrangementer og slapper af med sin ankel når han ikke er til fest. Under turen har Cristiano udtalt at han ikke afvise at han 'engang' ville spille for klubben Los Angeles Galaxy, som spiller i den amerikanske fornemste soccer liga.

Blandt stjernerne i Galaxy er David Beckham og indtil for nyligt var den portugisiske tildligere Middelsbrough spiller Abel Xavier også i klubben. Galaxy trænes af den legendariske til ligere landsholdskaptajn Ruud Gullit fra Holland.

Se indslag om Cristiano Ronaldo i portugisisk fjernsyn fra Los Angeles:

Relaterede artikler:
Fodboldnyt fra Portugal juli 2008

Se også:
Cristiano Ronaldo profil - med video og link til artikler om fodboldstjernen fra Portugal
Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »