Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkJuly 2008 - Indlæg

Skovbrand i Portugal - portugisiske brandfolk på vej ind i travl periode

I juni måned 2008 faldt der i mange områder mindre regn end sædvanligt i Portugal.

På det portugisiske meteologiske instituts hjemmeside kan man se at nedbøren i juni 2008 i det meste af Portugal var den laveste siden sommeren 2005, som var et særdeles tørt år i Portugal.

Sommeren 2005 var også året, hvor store arealer stod i brand, og 13 portugisere mistede livet herunder 10 brandfolk.

Se også: Status på skovbrande i 2010 i Portugal.

2005 katastofen i Portugal
Selv om det er tørt i år, går det ikke så galt som i 2005, hvor Portugal oplevede den værste tørke i mands minde.

Omkring d. 20. august 2005 var situationen så alvorlig i Portugal at man bad det øvrige Europa om hjælp til at bekæmpe det store antal skovbrande. Der blev omgående sendt slukningsfly fra Frankrig, Spanien tillige med slukningshelikoptere fra Tyskland og Holland. Slovakiet og Norge tilbød også assistance, men situationen kom under kontrol i løbet af en uges tid og hjælpen fra Slovakiet og Norge blev ikke nødvendig.

I alt blev skaderne ved 2005 skovbrandene i Portugal opgjort til omkring 5,5 milliarder danske kroner.

Bedre materiel og større opmærksomhed omkring brandfare
Mandag d. 7. juli var dagen, hvor indtil videre flest brandfolk i Portugal var i aktion i år 2008. I alt 1470 mand med 393 køretøjer var udkommanderet til 64 brande.

En større skovbrand brød søndag ud i Azambuja området omkring 80 kilometer nord for Lissabon. Samtidig var der brand i Sintra naturparken nord for Cascais, men det er der relativt ofte, og tirsdag d. 8. juli var begge skovbrande under kontrol.

En del af grunden til at man hurtigt kan takle mange og relativt store skovbrænde er at Portugal råder over slukningsfly. To af dem kunne i går ses og høres i aktion i Cascais, hvor de kraftige propelfly tankede op på havet for derefter fuldlastede med 5.000 liter vand at sætte kursen mod skovbranden i Sintra naturparken.

Portugals brandbekæmpelses myndigheder har egen hjemmeside således at alle kan følge, hvordan slukningsarbejdet skrider frem for de skovbrande, som altid opstår i Portugal om sommeren. Se den aktuelle status for skovbrande i Portugal på Autoridade National de Protecção de Civil (engelsk version).

Herunder en privat optaget video med ét af Portugals imponerende CL-215 Canadair slukningsfly. Tanken fyldes med 5000 liter vand i løbet af 10-12 sekunder, og vi skal hilse og sige at propelflyene kan høres, når piloterne slipper de 4.000 hestekræfter i hvert fly løs for at stige under den kraftigt forøgede vægt:UPDATE: 2008 sæsonen for skovbrande sluttede i september med et godt resultat for året. Portugal har ikke i over 30 år fået afbrændt et mindre areal end i 2008. Se artikel om succes med bekæmpelse af skovbrande i Portugal i 2008

Din vurdering:Angola øger samhandelen med Kina

Angola øger samhandelen med Kina betydeligt. Det afrikanske land, med et areal på størrelse med det samlede areal af Frankrig, Portugal og Spanien, har i et stykke tid eksporteret en stor del af sin olieproduktion til Kina, og nu står kinesisk export til Angola til snart at overhale Portugals eksport til den gamle koloni i det vestlige Afrika syd for Ækvator. Kina bliver dermed Angolas suverænt største handelsparter.

Staten Angola opnåede uafhængighed fra Portugal i 1975, og portugisisk er stadig det officielle sprog i Angola. Der tales også lokale sprog med navne som Kongo, Chokwe og Mbundu (i hovedstaden Luanda) i Angola. I nogen opgørelser findes der helt op til 36 forskellige sprog i landet, og efter den langvarige borgerkrig fra 1975 til 2002 valgte man at bevare portugisisk som et kompromis.

Samarbejdet med Kina bliver tættere og tættere, og Angola overhalede sandsynligvis allerede i 2007 Saudi Arabien, som Kina's største leverandør af olie. I perioden januar til april 2008 steg den kinesiske eksport til Angola ifølge Macauhub.com med 138% til næsten 750 millioner amerikanske $. Til sammenligning var Portugals eksport til Angola i perioden 712 millioner $.

Det lusofone sprogområde i tæt samarbejde
Angola handler også langt mere med den tidligere portugisiske koloni Brasilien. I første kvartal af 2008 er importen fra Brasilien således steget med 67% efter årlige stigninger i 2006 og 2007 på henholdsvis 45% og 61%. Fortsætter denne udvikling bliver Portugal snart kun den tredjestørste eksportør til Angola.

Fra Brasilien køber Angola blandt andet udstyr til olieindustrien, sukkerprodukter og benzin.

Samhandelen mellem USA og Angola er til gengæld faldet efter at Angola og Kina har indgået tætte samarbejder om blandt andet konstruktion af ny infrastruktur i det olierige afrikanske land.

Relateret artikel:
Olie eventyr i Angola

Din vurdering:Flere portugisere holder ferie på Algarvekysten

Udviklingen kunne allerede ses i juni 2008, da Algarves turistorganisation AHETA offentliggjorde statistik over turismen i Algarve i forsommeren.

Præsidenten for AHETA Eldérico Viegas siger i juli 2008 at mange hoteller nu er fuldt belagt i højsæsonen d.v.s. i anden halvdel af juli og i august måned 2008. Det skyldes i høj grad pris stigninger på brændstof og madvarer i Portugal, som får mange portugisere til at holde solferie i hjemlandet istedet for at rejse udenlands.

Se også: Rejsetilbud til Algarve i august.

Den høje belægning på Algarves hoteller skal ses på baggrund af at specielt antallet af engelske turister er faldende. Se artikel om årsag til de færre antal engelske turister i Algarve. Samtidig advarer Viegas om at det ikke nødvendigvis vil betyde flere indtægter til Algarve, da portugisere ofte bruger færre penge end udenlandske turister i Algarve.

Danske turister på Algarvekysten
De danske turister tenderer i vid udstrækning til at tage derhen, hvortil rejseselskaberne udbyder charterrejser. Der er dog en større og større gruppe af specielt lidt yngre danske turister og familier, som hellere vil leje en ferielejlighed på Algarve og selv sørger for flybooking m.v. Se mere om udlejning af feriebolig på Algarvekysten.

Star Tour, som ejes af den tyske rejsegigant TUI, sender mange danske turister til området omkring Albufeira, hvor nogen af de flotteste strande i Portugal findes. Også solferie- og golfområdet Vilamoura få kilometer fra Loulé, er et populært rejsemål for danske turister. Her findes typisk de lidt dyrere fire og fem stjernede hoteller.

Dansk Fri Ferie arrangerer solferie til Albufeira, feriebyen Alvor ved Portimão, Lagos, Olhos D`Agua lidt øst for Albufeira og Quarteira ikke langt fra Loulé. De store rejseselskaber MyTravel og Spies gør ikke så meget ud af Algarvekysten længere. Se hvor byerne ligger nedenfor på kort over Algarve.

Turisterne foretrukne feriesteder på Algarvekysten
Turuistorganisationen AHETA på Algarve udgiver omfattende statistikker over turismen på Algarvekysten. De mest populære ferieområder for en række nationaliteter er følgende:

Engelske turister på Algarve:
Loulé, Albufeira, Lagoa, Silves, Portimão, Monchique, Lagos og Sagres
Alle ovenstående lokationer har flest engelske turister, og andelen overstiger i alle ovenstående turistområderne 30%. Albufeira området er i top med over 45 % engelske turister.

Tyske turister på Algarve:
Tavira, Lagoa, Silves, Sagres og Lagos
Tyske turister er normalt aldrig i flertal på Algarve, men både i Lagos og Sagres området (over 15%) samt Lagoa og Silves området (over 29%) er der mange.

Hollandske turister på Algarve:
Hollænderne har en forkærlighed for det østlige Algarve omkring Vila Real de Santo Antonio og Castro Marim, hvor hollænderne blandt udlændingene er i overtal med over 15% af turisterne. Desuden er der mange hollandske turister i Tavira og længere mod vest i Portimão og Monchique.

Irske turister på Algarve:
Loulé, Portimão, Monchique, Lagos og Sagres
Irerne synes generelt bedst om den vestlige del af Algarvekysten. Deres andel overstiger dog aldrig 7 %, selv om der er rigtig mange irske barer i for eksempel Praia da Rocha ved Portimão. Der er som regel meget få irske turister på den østlige del af Algarve.

Spanske turister på Algarve:
Tavira, Portimão, Monchique, Vila Real de Santo Antonio og Castro Marim
Naturligt nok er der flest spanske turister i områderne tæt på Spanien, men også Portimão og Monchique er populære destinationer for spanske turister. Tavira området er dog spaniernes favorit, hvor de udgør over 11 % af det samlede antal turister.

Portugisiske turister på Algarve:
Vila Real de Santo Antonio/Castro Marim, Tavira, Faro-Olhão
Portugisiske turister er mindst lige så talrige som engelske turister på Algarvekysten. Samlet set finder en portugiser flest landsmænd i den østlige del af Algarve, hvor andelen af portugisiske turister i alle ovennævnte områder er over 30 %. I Tavira og omkring Faro/Olhão nærmer antallet af portugisiske turister sig 50%. Den mindst populære del af Algarve er for portugiserne området omkring Lagoa og Silves, som har under 10% turister fra Portugal.

Herunder ses kort over Algarve med markering af de mest populære feriesteder - klik på markør for at se navnet på område:


Se større kort


'Håndklædekrigen' i Sydeuropa
Engelske turister er stadig i overtal blandt udlændingene på Algarvekysten, men også mange andre nationaliteter herunder tyske, franske, spanske, hollandske og irske turister har i mange år ferieret i store tal i Algarve.

De tyske og engelske turister på solkysterne i Sydeuropa har af og til haft lidt 'venskabelig' meningsudveksling. For nyligt fik en britisk turist erstatning fordi han af sit rejseselskab blev sendt til en 'tysk' ferieby i Grækenland. Som én af grundene til erstatningskravet, blev det angivet at det ikke var muligt at se engelsk TV idet barer og restauranter tog mest hensyn til de tyske gæster, som var i overtal. Historien skabte megen opsigt i den mindre seriøse del af pressen i både England og Tyskland. Se historien om den tysker-forskrækkede englænder på MailOnline.

Noget der virkelig kan irritere de engelske turister, er når tyske turister (der som regel har drukket knap så meget aftenen før som de engelske) står tidligt op og 'reserverer' de bedste solstole ved pool'en med deres håndklæder. En engelsk turistbuschauffør tog for nyligt sagen i egen hånd. Se artikel i Metro.

Englænderne fik i 2005 uventet støtte af en tysk advokat, som ikke mener at et håndklæde på en stol ifølge loven er en gyldig reservation. Se artikel om advokat Ralf Höcker i The Guardian, som man må formode ikke blev populær i hjemlandet med sine udtalelser.

Tyskerne har dog også været et gode for de engelske turister, skriver The Times. Standarden på mange hoteller på solkysterne i Europa er nemlig hævet efter at de tyske turistorganisationer har påpeget at tyske turister ikke bryder sig om dårligt rengjorte hoteller for slet ikke at tale om kakkerlakker m.v., som for år tilbage var normalt. Derfor er det måske lidt ufortjent da en engelsk tegner i 1991 illustrerede invasionen af Irak med et engelsk krigsskib på vej til Golfen medbringende det tyske bidrag til at stoppe Saddam Hussein i form af håndklæder - til at lægge på stranden i Kuwait og 'reservere den' forstås.

Se også:

 • Ferie på Algarvekysten
 • Lej bil i Faro lufthavn på Algarve

  Ferieboliger til leje på Algarve:
 • Penthouse ved Praia da Rocha stranden
 • Ferielejligheder udlejes i Carvoeiro
 • Din vurdering:  Ny meningsmåling styrker oppositionen i Portugal

  Oppositionen til den siddende socialistregering i Portugal har ifølge en meningsmåling i juli 2008 fået lidt mere vind i sejlene.

  Var der valg i dag anslås det at stemmerne ville fordele sig på følgende måde:

  • PS regeringspartiet 40% (mod 41,8% i juni 2008)
  • PSD 29% (mod 25% i juni 2008)
  • CDU 10,1% (mod 11% i juni 2008)
  • CDS/PP kommunister/grønne 6,9% (mod 6,3% i juni 2008)
  • BE venstreblokken 10,8% (mod 8,8% i juni 2008)
  • Andre partier 5,3% (mod 4,8% i juni 2008)

  Ny leder af oppositionen
  Den nyvalgte leder af Portugals største oppositionsparti PSD hedder Manuela Ferreira Leite. Hun indtog formandsposten i det splittede PSD parti d. 31. maj 2008 og fremgangen for PSD tilskrives i stor udstrækning en mindre uklar PSD profil i medierne efter Ferreira Leites tiltrædelse.

  Præsident og premierminister bakkes op af portugiserne
  I den samme meningsmåling udført af SIC og avisen Expresso i samarbejde med Rádio Renascença har borgere i Portugal givet deres mening til kende om lederne af de enkelte partier, premierministeren samt præsidenten Anibal Cavaco Silva.

  Både præsidenten for republikken (som er fra PSD) og premierminister José Sócrates fra PS partiet får betegnelsen gode af mere end 50% af vælgerne i meningsmålingen.

  Regeringen i Portugal er upopulær
  Regeringen i Portugal betegner derimod kun 19,1 % af meningsmålingens vælgerne som god, mens små 32 % mener at regeringen hverken er god eller dårlig. Hele 39% udtrykker utilfredshed med den siddende regering i Portugal.

  For de øvrige partilederes vedkommende er der ingen entydig tendens. Vælgerne spreder sig jævnt fra at mene de gør det godt over hverken/eller til dårligt.

  Se mere om: Portugals opbygning som stat 

  Se også: Fordeling af de 230 mandater i Portugals parlament

  Din vurdering:  Algarve i DR's radioprogram Orientering

  DR journalisten Eva Henningsen har været på Algarvekysten for at lave et lille indslag om, hvordan Algarves natur er ved at blive ødelagt af for mange hoteller og golfbaner.

  I byen Armacão de Pêra, som mest besøges af engelske turister, er der om sommeren en 10-dobling af befolkningen. Se mere på Orienterings hjemmeside, hvor man kan også høre det godt 6 minutter lange indslag om Algarvekysten.

  Armacão de Pêra
  Byen Armacão de Pêra ligger på den vestlige del af Algarvekysten mellem Portimão og Albufeira. Der er opført i hundredevis af ferielejligheder og hotelkomplekser i den tidligere fiskerby, som man mener har navn efter dens storhedstid for 500 år siden, hvor man fangede masser af tunfisk i området - Armacão kan oversættes med tunfiske-base.

  Armacão de Pêra er også forsynet med et fort, som følge af at byen var hjemsøgt af pirater i det 16. og 17. århundrede. Man mener at tunfiskerne oprindeligt flyttede ind i landet af frygt for piraterne, som på den tid sejlede over Middelhavet og plyndrede Spaniens og Portugals kyster fra blandt andet Marokko, Tunesien og Algeriet.


  Med opførelsen af fortet fik fiskerne i det 18. århundrede mod på at flytte ud til kysten og byen Armacão de Pêra igen, men byen svandt dog langsomt ind til kun at huse omkring 100 fiskerfamilier. Det var før den almindelige nordeuropæiske befolkning fik råd til at rejse. I 1960'erne og 1970'erne gik udviklingen stærkt på Algarvekysten og endnu stærkere i Armacão de Pêra. Byen har i dag omkring 4.000 indbyggere. Nutildags lever folk i byen som resten af befolkningen på Algarve primært af turisterne.

  Se også: Hotel Garbe med havudsigt ved Armacão de Pêra

  Stranden Praia Senhora da Rocha
  Uanset at der er bygget alt for mange og alt for høje hoteller og lejlighedskomplekser i Armacão de Pêra, kan man ikke komme udenom at stranden Praia Senhora da Rocha ved Armacão de Pêra nok er Algarves fineste strand. 

  Den mange kilometer lange sandstrand, som også af og til kaldes Praia da Armação de Pêra, er omgivet af klipper som skærmer for vinden, og udsigten fra kapellet Nossa Senhora da Rocha er fantastisk. Nossa Senhora da Rocha ligger på et klippefremspring helt ned til havet. Stranden Praia Senhora da Rocha er til den ene side og Praia Nova til den anden. Der går en tunnel mellem strandene ind gennem klippen.


  Se større kort

  Relaterede artikler:
  Portugal og Spanien bøjer reglerne for miljøbeskyttelse
  Færre engelske turister på ferie i Algarve i 2008
  Portugisiske turister foretrækker Algarvekysten - se kort over ferieområder på Algarve 

  Se også:
  Albufeira på Algarvekysten

  Din vurdering:  Cascais i Top 10 over Europas bedste kystferie destinationer

  Turistorganisationen i Cascais, og det vil i stor udstrækning sige bystyret i kystbyen Cascais i Portugal, har modtaget velkommen støtte fra en anerkendt international rejsehjemmeside.

  Tripadvisor.com har i sin ugentlige nyhedsmail, som når ud til millioner af modtagere verden over, udpeget de 10 bedste 'Seaside Escapes' i Europa. Her er Tripadvisors anbefalinger af, hvor man får den bedste ferie ved kysten:

  1. Cascais i Portugal på Lissabonkysten
  2. Cote d'Azur - den franske riviera
  3. Cinque Terre i Italien
  4. Mallorca - den spanske ferieø
  5. Santorini - den græske ferieø
  6. Reykjavik på Island
  7. Dublin i Irland
  8. Sorrento i Italien
  9. Korsica - den franske feriø
  10. Hvar i Kroatien

  Herunder billeder fra kysten omkring feriebyen Cascais:

  Der er ingen videre angivelse af, hvordan Tripadvisor er kommet frem til dette resultat, men der er ingen tvivl om at man er tilfredse på rådhuset i Cascais med at alle anstrengelserne for at tiltrække og hygge om turisterne i Cascais-Estoril området bærer frugt.

  Se også:
  Kystbyen Cascais - et fiskerleje med internationale ambitioner
  Nightlife i Cascais og Estoril
  Windsurfing på Guincho standen ved Cascais
  Kulinarisk oplevelse i Cascais - besøg på én af Cascais bedste restauranter
  God lokal restaurant i Cascais
  Velbeliggende billigt 3-stjernet hotel i Cascais

  Artikler og forumindlæg om Cascais findes på linket: Cascais artikler (opdateres løbende)

  Ferie i Cascais - se mere på:
  Lej feriebolig i Cascais
  Lej bil på Lissabonkysten Din vurdering:  Estoril og Cascais musik events sommer 2008

  Estoril og Cascais vest for Lissabon har gennem sommeren 2008 så mange musik events til glæde for turisterne (og de lokale selvfølgelig) at det næsten er et fuldtidsjob i sig selv at skrive lidt om det hele.

  Jazz i Cascais
  Et af de større anbefalelsesværdige arrangementer lige nu er Estoril Jazz 2008. Det omfattende koncertprogram løber fra d. 4. til d. 13. juli og foregår på trods af navnet i Cascais - nærmere bestemt i det store gamle fort ved Cascais Marina, som kaldes Cidadela de Cascais eller Fortaleza de Cascais.

  Programmet er følgende:
  • fredag d. 4. juli kl. 21.30: The Vanguard Jazz Orchestra
  • lørdag d. 5. juli kl. 19.00: Ron Carter Foursight Quarteto
  • søndag d. 6. juli kl. 19.00: Miguel Zenon Quarteto og Karrin Allyson Quarteto
  • fredag d. 11. juli kl. 21.30: Bobby Hutcherson Quarteto
  • lørdag d. 12. juli kl. 19.00: Branford Marsalis Quarteto
  • søndag d. 13. juli kl. 19.00: Jazz at the Philharmonic Revisited

  Desuden er der d. 8. juli mulighed for at høre Kimistry på Casino Estoril kl. 22.30. Entré er 30 euro, og køber man billet til alle 7 koncerter er prisen 100 euro. Billetter kan købes over www.ticketline.pt eller ved indgangen til Cidadela de Cascais.

  Klassisk musikfestival i Estoril og Cascais
  De følgende uger fra d. 15. juli til d. 5. august 2008 er der klassisk musikfestival i Estoril og Cascais. Eventet hedder Semanas de Música do Estoril og har egen hjemmeside (også på engelsk). Se www.estorilfestival.net .

  Der vil blandt andet blive spillet værker af de klassiske komponister Händel, Liszt, Bach, Elgar, Sibelius og Mozart.

  Se hele det omfattende og ret imponerende program på linket: Klassisk musik i Estoril og Cascais (kun på portugisisk).

  Cool Jazz Festa
  Et af de mindre events i Cascais er Cool Jazz Festa, som byder på følgende:

  • Soulsangerinden Lizz Wright optræder d. 18. juli fra kl. 22.00 i Cidadela de Cascais fortet
  • To akustiske guitarer spiller som Kings of Convenience d. 24. juli fra kl. 22.00 i Cidadela de Cascais
  • Bandet Pink Martini optræder d. 25. juli med jazz, salsa og swing-musik fra kl. 22.00 i Cidadela de Cascais

  Festa MUSA 2008
  På stranden i Carcavelos arrangeres der d. 4. og 5. juli 2008 MUSA koncert med blandt andet Babylon Circus.

  Se mere på MUSA hjemmesiden

  Se mere om events i Estoril og Cascais på linket: Events i Estoril og Cascais (opdateres løbende)

  Se også:
  Byerne Estoril og Cascais

  Din vurdering:  Flyselskabet TAP tester brug af mobiltelefon i luften

  Det portugisiske flyselskab TAP tester i øjeblikket brug af mobiltelefoner i luften. Passagererne i ét bestemt Airbus A319 fly har lov til at anvende mobiltelefoner og de såkaldte Blackberry håndholdte mobilenheder under flyvninger, skriver TAP i en pressemeddelelse d. 2. juli 2008.

  Forsøget, som kaldes Mobile OnAir, kører foreløbigt i et halvt år, hvorefter det afgøres, om man vil udvide ordningen til at omfatte hele TAP's flåde af fly.

  Egen mobilmast på flyet
  Airbus flyet har fået installeret et Inmarsat satellit kommunikationssystem, således at de rejsende i realiteten har 'egen mobilmast' med under flyvningen.

  Systemet er indrettet således at flyets besætning kan slå mobildækningen fra under start og landing samt sætte det i 'silent mode', hvor det ikke er muligt at tale i telefon, men muligt at sende og modtage tekstbeskeder.

  Foreløbig har passagerer til 36 byer i 18 lande i Europa og Afrika afprøvet systemet og der udtrykkes generelt stor tilfredshed fra passagerenes side, skriver Air Transport News.

  Din vurdering:  Fodbold rangliste fra FIFA giver Spanien førertrøjen

  Se nyeste FIFA verdensrangliste
  FIFA verdensrangliste - september 2011  (klik på rødt link)

  FIFA verdensranglisten i fodbold for juli 2008 er netop blevet offentliggjort.

  Der er ikke overraskende store ændringer i forhold til sidste måneds FIFA rangliste inden EM 2008.

  Europamestrene fra Spanien er røget helt til tops:

  1. Spanien
  2. Italien
  3. Tyskland
  4. Brasilien
  5. Holland
  6. Argentina
  7. Kroatien
  8. Tjekkiet
  9. Portugal
  10. Frankrig
  11. Rusland
  12. Rumænien
  13. Cameroon
  14. Tyrkiet
  15. England
  16. Scotland
  17. Bulgarien
  18. Grækenland
  19. Mexico
  20. Ghana
  21. Israel
  22. Uruguay
  23. Columbia
  24. Egypten
  25. Paraguay
  26. Sverige
  27. Nigeria
  28. Elfenbenskysten
  29. Ukraine
  30. USA
  31. Norge
  32. Polen
  33. Nordirland
  34. Japan
  35. Serbien
  36. Danmark

  Det er første gang nogen sinde at Spanien ifølge FIFA er verdens bedste fodboldhold. Bedste resultat var hidtil i 1994 med plads nummer 2 på FIFAs verdensrangliste.

  Danmark har ikke spillet nogen kampe og ender derfor på den dårligste placering på månedens fodbold verdensrangliste siden FIFA verdensranglisten blev opfundet i 1993.

  Se mere på FIFA's hjemmeside.

  Din vurdering:  Sterling flyver mellem Lissabon og København fra februar 2009

  UPDATE 29. oktober 2008: Sterling har indgivet konkursbegæring og indstiller alle flyvninger

  Lavprisflyselskabet Sterling åbner ny direkte rute mellem Lissabon og Københavns lufthavn Kastrup. Foreløbig er ruten aktiv fra d. 2. februar til d. 29. marts 2009.

  Det er kun et par år siden at Sterling befløj Lissabon fra København, men ruten blev dengang lukket på grund af for få passagerer.

  Billigt til Lissabon fra København med Sterling
  Set i lyset af de høje oliepriser er priserne på den nye rute rimelige. Det lykkedes os per 1. juli 2008 at finde en returrejse i februar 2009 fra København til Lissabon til kun 1698 danske kroner. Så vidt vides er der ingen selskaber, som har lavere priser på ruten.

  Hertil kommer dog bagage gebyr. Én kuffet koster 35 kroner (max 20 kilo og max 2 kufferter) hver vej, så der skal lægges mindst 70 kroner oven i prisen, som dog stadig er den billigste rute til Lissabon fra København. Ét stk håndbagage på max 10 kilo kan medbringes uden ekstra betaling.

  Det koster desuden minimum 1% af billettens pris at betale via nettet med kreditkort. Bruger man Dankort eller Visa Electron kort er det gratis.

  Ruten mellem Lissabon og København er annoncet af Sterling til priser fra 101 euro for en enkeltbillet inklusive skatter. Billetsalget er startet, og der er afgang fra København torsdag og søndag. Fra Lissabon retuneres ligeledes torsdag og søndag.

  Nye slots til Sterling i Københavns lufthavn
  Sterling kunne i nogen tid ikke få flere slots i Kastrup, og det var det, som faldt på plads for nyligt, skirver Take Off. Der åbner også nye ruter til Milano i Italien allerede i oktober 2008.

  Som følge af prisstigningerne på brændstof har Sterling for nyligt annonceret at man lukker sine konterer i Billund, Aalborg, Malmø og Göteborg fra 1. januar 2009, men ruterne fra provinslufthavnene bevares. Omkring 20% af de 1.050 medarbejdere i Sterling skal igang med at lede efter andet job.

  Se også:
  Billige billetter til Portugal på Momondo flysøgemaskinen
  Flyruter til Portugal, Madeira og Azorerne
  Lej en bil i Lissabon

  Din vurdering:  Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »