Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Flyselskabet TAP tester brug af mobiltelefon i luften

Det portugisiske flyselskab TAP tester i øjeblikket brug af mobiltelefoner i luften. Passagererne i ét bestemt Airbus A319 fly har lov til at anvende mobiltelefoner og de såkaldte Blackberry håndholdte mobilenheder under flyvninger, skriver TAP i en pressemeddelelse d. 2. juli 2008.

Forsøget, som kaldes Mobile OnAir, kører foreløbigt i et halvt år, hvorefter det afgøres, om man vil udvide ordningen til at omfatte hele TAP's flåde af fly.

Egen mobilmast på flyet
Airbus flyet har fået installeret et Inmarsat satellit kommunikationssystem, således at de rejsende i realiteten har 'egen mobilmast' med under flyvningen.

Systemet er indrettet således at flyets besætning kan slå mobildækningen fra under start og landing samt sætte det i 'silent mode', hvor det ikke er muligt at tale i telefon, men muligt at sende og modtage tekstbeskeder.

Foreløbig har passagerer til 36 byer i 18 lande i Europa og Afrika afprøvet systemet og der udtrykkes generelt stor tilfredshed fra passagerenes side, skriver Air Transport News.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer