Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Ny meningsmåling styrker oppositionen i Portugal

Oppositionen til den siddende socialistregering i Portugal har ifølge en meningsmåling i juli 2008 fået lidt mere vind i sejlene.

Var der valg i dag anslås det at stemmerne ville fordele sig på følgende måde:

  • PS regeringspartiet 40% (mod 41,8% i juni 2008)
  • PSD 29% (mod 25% i juni 2008)
  • CDU 10,1% (mod 11% i juni 2008)
  • CDS/PP kommunister/grønne 6,9% (mod 6,3% i juni 2008)
  • BE venstreblokken 10,8% (mod 8,8% i juni 2008)
  • Andre partier 5,3% (mod 4,8% i juni 2008)

Ny leder af oppositionen
Den nyvalgte leder af Portugals største oppositionsparti PSD hedder Manuela Ferreira Leite. Hun indtog formandsposten i det splittede PSD parti d. 31. maj 2008 og fremgangen for PSD tilskrives i stor udstrækning en mindre uklar PSD profil i medierne efter Ferreira Leites tiltrædelse.

Præsident og premierminister bakkes op af portugiserne
I den samme meningsmåling udført af SIC og avisen Expresso i samarbejde med Rádio Renascença har borgere i Portugal givet deres mening til kende om lederne af de enkelte partier, premierministeren samt præsidenten Anibal Cavaco Silva.

Både præsidenten for republikken (som er fra PSD) og premierminister José Sócrates fra PS partiet får betegnelsen gode af mere end 50% af vælgerne i meningsmålingen.

Regeringen i Portugal er upopulær
Regeringen i Portugal betegner derimod kun 19,1 % af meningsmålingens vælgerne som god, mens små 32 % mener at regeringen hverken er god eller dårlig. Hele 39% udtrykker utilfredshed med den siddende regering i Portugal.

For de øvrige partilederes vedkommende er der ingen entydig tendens. Vælgerne spreder sig jævnt fra at mene de gør det godt over hverken/eller til dårligt.

Se mere om: Portugals opbygning som stat 

Se også: Fordeling af de 230 mandater i Portugals parlamentKommentarer

Endnu ingen kommentarer