Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Algarve i DR's radioprogram Orientering

DR journalisten Eva Henningsen har været på Algarvekysten for at lave et lille indslag om, hvordan Algarves natur er ved at blive ødelagt af for mange hoteller og golfbaner.

I byen Armacão de Pêra, som mest besøges af engelske turister, er der om sommeren en 10-dobling af befolkningen. Se mere på Orienterings hjemmeside, hvor man kan også høre det godt 6 minutter lange indslag om Algarvekysten.

Armacão de Pêra
Byen Armacão de Pêra ligger på den vestlige del af Algarvekysten mellem Portimão og Albufeira. Der er opført i hundredevis af ferielejligheder og hotelkomplekser i den tidligere fiskerby, som man mener har navn efter dens storhedstid for 500 år siden, hvor man fangede masser af tunfisk i området - Armacão kan oversættes med tunfiske-base.

Armacão de Pêra er også forsynet med et fort, som følge af at byen var hjemsøgt af pirater i det 16. og 17. århundrede. Man mener at tunfiskerne oprindeligt flyttede ind i landet af frygt for piraterne, som på den tid sejlede over Middelhavet og plyndrede Spaniens og Portugals kyster fra blandt andet Marokko, Tunesien og Algeriet.


Med opførelsen af fortet fik fiskerne i det 18. århundrede mod på at flytte ud til kysten og byen Armacão de Pêra igen, men byen svandt dog langsomt ind til kun at huse omkring 100 fiskerfamilier. Det var før den almindelige nordeuropæiske befolkning fik råd til at rejse. I 1960'erne og 1970'erne gik udviklingen stærkt på Algarvekysten og endnu stærkere i Armacão de Pêra. Byen har i dag omkring 4.000 indbyggere. Nutildags lever folk i byen som resten af befolkningen på Algarve primært af turisterne.

Se også: Hotel Garbe med havudsigt ved Armacão de Pêra

Stranden Praia Senhora da Rocha
Uanset at der er bygget alt for mange og alt for høje hoteller og lejlighedskomplekser i Armacão de Pêra, kan man ikke komme udenom at stranden Praia Senhora da Rocha ved Armacão de Pêra nok er Algarves fineste strand. 

Den mange kilometer lange sandstrand, som også af og til kaldes Praia da Armação de Pêra, er omgivet af klipper som skærmer for vinden, og udsigten fra kapellet Nossa Senhora da Rocha er fantastisk. Nossa Senhora da Rocha ligger på et klippefremspring helt ned til havet. Stranden Praia Senhora da Rocha er til den ene side og Praia Nova til den anden. Der går en tunnel mellem strandene ind gennem klippen.


Se større kort

Relaterede artikler:
Portugal og Spanien bøjer reglerne for miljøbeskyttelse
Færre engelske turister på ferie i Algarve i 2008
Portugisiske turister foretrækker Algarvekysten - se kort over ferieområder på Algarve 

Se også:
Albufeira på AlgarvekystenKommentarer

Endnu ingen kommentarer