Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Flere portugisere holder ferie på Algarvekysten

Udviklingen kunne allerede ses i juni 2008, da Algarves turistorganisation AHETA offentliggjorde statistik over turismen i Algarve i forsommeren.

Præsidenten for AHETA Eldérico Viegas siger i juli 2008 at mange hoteller nu er fuldt belagt i højsæsonen d.v.s. i anden halvdel af juli og i august måned 2008. Det skyldes i høj grad pris stigninger på brændstof og madvarer i Portugal, som får mange portugisere til at holde solferie i hjemlandet istedet for at rejse udenlands.

Se også: Rejsetilbud til Algarve i august.

Den høje belægning på Algarves hoteller skal ses på baggrund af at specielt antallet af engelske turister er faldende. Se artikel om årsag til de færre antal engelske turister i Algarve. Samtidig advarer Viegas om at det ikke nødvendigvis vil betyde flere indtægter til Algarve, da portugisere ofte bruger færre penge end udenlandske turister i Algarve.

Danske turister på Algarvekysten
De danske turister tenderer i vid udstrækning til at tage derhen, hvortil rejseselskaberne udbyder charterrejser. Der er dog en større og større gruppe af specielt lidt yngre danske turister og familier, som hellere vil leje en ferielejlighed på Algarve og selv sørger for flybooking m.v. Se mere om udlejning af feriebolig på Algarvekysten.

Star Tour, som ejes af den tyske rejsegigant TUI, sender mange danske turister til området omkring Albufeira, hvor nogen af de flotteste strande i Portugal findes. Også solferie- og golfområdet Vilamoura få kilometer fra Loulé, er et populært rejsemål for danske turister. Her findes typisk de lidt dyrere fire og fem stjernede hoteller.

Dansk Fri Ferie arrangerer solferie til Albufeira, feriebyen Alvor ved Portimão, Lagos, Olhos D`Agua lidt øst for Albufeira og Quarteira ikke langt fra Loulé. De store rejseselskaber MyTravel og Spies gør ikke så meget ud af Algarvekysten længere. Se hvor byerne ligger nedenfor på kort over Algarve.

Turisterne foretrukne feriesteder på Algarvekysten
Turuistorganisationen AHETA på Algarve udgiver omfattende statistikker over turismen på Algarvekysten. De mest populære ferieområder for en række nationaliteter er følgende:

Engelske turister på Algarve:
Loulé, Albufeira, Lagoa, Silves, Portimão, Monchique, Lagos og Sagres
Alle ovenstående lokationer har flest engelske turister, og andelen overstiger i alle ovenstående turistområderne 30%. Albufeira området er i top med over 45 % engelske turister.

Tyske turister på Algarve:
Tavira, Lagoa, Silves, Sagres og Lagos
Tyske turister er normalt aldrig i flertal på Algarve, men både i Lagos og Sagres området (over 15%) samt Lagoa og Silves området (over 29%) er der mange.

Hollandske turister på Algarve:
Hollænderne har en forkærlighed for det østlige Algarve omkring Vila Real de Santo Antonio og Castro Marim, hvor hollænderne blandt udlændingene er i overtal med over 15% af turisterne. Desuden er der mange hollandske turister i Tavira og længere mod vest i Portimão og Monchique.

Irske turister på Algarve:
Loulé, Portimão, Monchique, Lagos og Sagres
Irerne synes generelt bedst om den vestlige del af Algarvekysten. Deres andel overstiger dog aldrig 7 %, selv om der er rigtig mange irske barer i for eksempel Praia da Rocha ved Portimão. Der er som regel meget få irske turister på den østlige del af Algarve.

Spanske turister på Algarve:
Tavira, Portimão, Monchique, Vila Real de Santo Antonio og Castro Marim
Naturligt nok er der flest spanske turister i områderne tæt på Spanien, men også Portimão og Monchique er populære destinationer for spanske turister. Tavira området er dog spaniernes favorit, hvor de udgør over 11 % af det samlede antal turister.

Portugisiske turister på Algarve:
Vila Real de Santo Antonio/Castro Marim, Tavira, Faro-Olhão
Portugisiske turister er mindst lige så talrige som engelske turister på Algarvekysten. Samlet set finder en portugiser flest landsmænd i den østlige del af Algarve, hvor andelen af portugisiske turister i alle ovennævnte områder er over 30 %. I Tavira og omkring Faro/Olhão nærmer antallet af portugisiske turister sig 50%. Den mindst populære del af Algarve er for portugiserne området omkring Lagoa og Silves, som har under 10% turister fra Portugal.

Herunder ses kort over Algarve med markering af de mest populære feriesteder - klik på markør for at se navnet på område:


Se større kort


'Håndklædekrigen' i Sydeuropa
Engelske turister er stadig i overtal blandt udlændingene på Algarvekysten, men også mange andre nationaliteter herunder tyske, franske, spanske, hollandske og irske turister har i mange år ferieret i store tal i Algarve.

De tyske og engelske turister på solkysterne i Sydeuropa har af og til haft lidt 'venskabelig' meningsudveksling. For nyligt fik en britisk turist erstatning fordi han af sit rejseselskab blev sendt til en 'tysk' ferieby i Grækenland. Som én af grundene til erstatningskravet, blev det angivet at det ikke var muligt at se engelsk TV idet barer og restauranter tog mest hensyn til de tyske gæster, som var i overtal. Historien skabte megen opsigt i den mindre seriøse del af pressen i både England og Tyskland. Se historien om den tysker-forskrækkede englænder på MailOnline.

Noget der virkelig kan irritere de engelske turister, er når tyske turister (der som regel har drukket knap så meget aftenen før som de engelske) står tidligt op og 'reserverer' de bedste solstole ved pool'en med deres håndklæder. En engelsk turistbuschauffør tog for nyligt sagen i egen hånd. Se artikel i Metro.

Englænderne fik i 2005 uventet støtte af en tysk advokat, som ikke mener at et håndklæde på en stol ifølge loven er en gyldig reservation. Se artikel om advokat Ralf Höcker i The Guardian, som man må formode ikke blev populær i hjemlandet med sine udtalelser.

Tyskerne har dog også været et gode for de engelske turister, skriver The Times. Standarden på mange hoteller på solkysterne i Europa er nemlig hævet efter at de tyske turistorganisationer har påpeget at tyske turister ikke bryder sig om dårligt rengjorte hoteller for slet ikke at tale om kakkerlakker m.v., som for år tilbage var normalt. Derfor er det måske lidt ufortjent da en engelsk tegner i 1991 illustrerede invasionen af Irak med et engelsk krigsskib på vej til Golfen medbringende det tyske bidrag til at stoppe Saddam Hussein i form af håndklæder - til at lægge på stranden i Kuwait og 'reservere den' forstås.

Se også:

  • Ferie på Algarvekysten
  • Lej bil i Faro lufthavn på Algarve

    Ferieboliger til leje på Algarve:
  • Penthouse ved Praia da Rocha stranden
  • Ferielejligheder udlejes i Carvoeiro


  • Kommentarer

    Endnu ingen kommentarer