Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Boligmessen Bolig i Udlandet i Fredericia 20-21 september 2008

Antallet af danskere med bolig i udlandet har aldrig været større. Skat anslår at 80.000 danskere med dansk folkeregisteradresse ejer bolig i udlandet.

Den 20. og 21. september 2008 slår Fredericia Messecenter dørene op for messen Bolig i Udlandet. Som sædvanligt vil der blandt udstillerne være ejendomsmæglere med speciale i rådgivning og salg af boliger i udlandet i blandt andet Spanien, Tyrkiet, Bulgarien, Frankrig og Italien. Entré er 75 kroner. Børn kommer gratis ind.

De mest populære lande at købe bolig i er Spanien, Frankrig, Tyrkiet og Bulgarien, men mange er også begyndt at se på USA, hvor dollarkursen og generel krise har gjort det muligt at få rigtig meget for pengene. Det er dog stadig Europa, som er mest populært og med de høje oliepriser og dermed dyrere flybilletter, vil denne tendens sandsynligvis forstærkes.

Program for messen Bolig i Udlandet i Fredericia kan ses på Boligmesse-program. Se også Bolig i Udlandet udstillerliste.

Priserne på ferieboliger er pressede på Solkysten
Ligesom på det danske sommerhusmarked, hvor priserne ifølge ejendomsmæglerkæden Home i løbet af 2008 er faldet med gennemsnitligt 7 %, er den økonomiske krise heller ikke gået ubemærket forbi lande som Spanien og Tyrkiet. Se artikel om sommerhuspriser i Danmark fra d. 9. juli 2008.

I Spanien har ferieboliger på solkysten i løbet af det sidste par år tabt op til 30% i værdi, skriver Berlingske Tidende i artikel om tab på ferieboliger i udlandet d. 4. juli 2008.

Boliger i Tyrkiet i massive prisfald 
Tyrkiet er også ramt af store prisfald i størrelsesordenen 20-30%. Dertil kommer at de seneste
terrorhandlinger i Tyrkiet mod blandt andet et amerikansk konsulat samt kidnapningen af 3 tyske turister d. 9. juli 2008 i det østlige Tyrkiet alt andet lige også har en modererende effekt på udlændinges lyst til at købe bolig i Tyrkiet. 

Situationens alvor understreges af at udenrigsministeriet i juli 2008 opfordrer danskere på ferie i Tyrket til at være påpasselige, da myndighederne frygter et eventuelt terroranslag mod turistområder i landet. Direktøren for Star Tour Stig Elling mener dog ikke at det vil have effekt på danske turisters rejselyst.
Se udtalelse fra Stig Elling.

Portugals ferieboliger falder også i pris
Boligmarkedet i Portugal kan være relativt uigennemskueligt. Huse købes ofte af velhavende portugisere som investering og kan fint ligge et stykke tid uden at der nødvendigvis bor nogen i dem i lange perioder.

Samtidig er der en tendens til uigennemsigtighed i priserne på fast ejendom i Portugal. Hvad et hus er udbudt til er ikke nødvendig en indikation af husets værdi, men kan ofte være et udslag af ejerens mere eller mindre helhjertede forsøg på at sælge til en god pris.

Trenden i Portugal går dog alt andet lige i samme retning som det øvrige Sydeuropa uden at der endnu er tale om helt så store prisfald, som i Spanien. De dyreste boliger er ifølge ejendomsmægleren Ole Jespersen endda steget en del. Ifølge den danske ejendomsmæger i Portugal med speciale i dyrere ejendomme er luksushuse i de mest eftertragtede områder i Portugal i 2007 er steget 18-19% i værdi (bemærk at denne udtalelse er fra juni 2008). Se artikel om priser på liebhaverboliger i Portugal på Udvandrerne.dk.

UPDATE: Midt i september 2008 forsøgte vi på Portugalnyt at skabe et overblik over prisudviklingen på ferieboliger i Sydeuropa inklusive Portugal, Frankrig, Spanien og Italien. Se artikel om fald i boligpriser på solkysten

Se mere om: Bolig og investering i PortugalKommentarer

Endnu ingen kommentarer