Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Ny portugisisk landstræner - Carlos Queiroz

Portugals nye landstræner bliver Carlos Queiroz, der har tegnet en 4-årig kontrakt med det portugisiske fodboldforbund. Carlos Queiroz afløser brasilianske Scolari, der under EM 2008 annoncere sit skifte til det varme sæde i Chelsea efter at have fuldført sin kontrakt med Portugals fodboldsforbund.

Carlos Queioz har indtil nu været assistenttræner for Alex Ferguson i Manchester United i to omgange siden 2002. I perioden 2003 - 2004 trænede Queiroz i 10 måneder selveste Real Madrid, så det er ikke en helt uerfaren herre der i første omgang skal koncentrere sig om at føre Portugal til VM i 2010. Tiden i Real Madrid blev dog ikke succesfuld, så Queiroz vendte retur til assistent-jobbet i Manchester United.

De portugisiske medier har siden Scolaris afsked med Portugals landshold spekuleret i mange mulige emner til landstrænerposten - herunder brasilianske Zico, der nyligt blev fyret i Fenerbahce. Flere engelske medier rapporterer at det portugisiske fodboldforbund skal betale en kompensation på mellem 10 og 15 millioner kroner for at få Queiroz fri af sin kontrakt med Manchester United.

En af Queiroz første udfordringer bliver VM-kvalifikationskampen Portugal - Danmark, der spilles i Lissabon den 13. september 2008.

I den forløbne uge afslørede den afgående portugisiske landstræner Scolari for øvrigt, at han allerede før VM i 2006 var klar til at takke ja til jobbet som engelsk landstræner. Scolaris eneste krav var, at det engelske fodboldforbund ikke måtte afsløre, at han skulle udnævnes som ny engelsk landstræner før enten England eller Portugal var sendt hjem fra VM-turneringen. Det ønskede det engelske fodboldforbund imidlertid ikke at vente på, og aftalen gik i vasken, hvorefter England missede  kvalifikationen til EM 2008 under træner Steve McClaren, der i slutningen af 2007 blev afløst af italieneren Fabio Capello.

Læs også Portugalnyts tidligere portræt af Carlos Queiroz: Den ukendte portugiser i Manchester UnitedKommentarer

Endnu ingen kommentarer