Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Team Essex Le Mans racer i Dunlop dæktest på Estoril

(Se billeder og video nederst i artiklen!) 

Der køres ikke Le Mans Serie løb på Estoril banen vest for Lissabon. LM racerne er udover at være hundedyre også nogen af de hurtigste baneracere i verden kun overgået af Formel 1. I øjeblikket er Estoril banen ikke godkendt til løb med så kraftige biler, men teste må man gerne, og til dette formål er Estoril en yndet vinterbane på grund af klimaet og relativ billig mulighed om sommeren.

Den 15. og 16. juli 2008 testede flere af Le Mans serie teams'ene dæk med producenten Dunlop på Estoril. Et sikkert tegn på at de usædvanligt kraftige biler kører på Estoril er at larmen er øredøvende på banen. Selv flere kilometer væk er man i de rette vindforhold ikke i tvivl om at der køres ræs med kraftige biler, og havde det været i Danmark ville halvdelen af Portugalnyts naboer have klaget til kommunen.

Nu betragtes motorsport i Cascais heldigvis som en turistattraktion og dermed vigtig indtægtskilde for området. Borgmesteren i Cascais har for nyligt ladet sig fotografere på Estorilbanen til et populært portugisiske motorblad og udtalte i den forbindelse, at man ønsker at bevare banen og løbene som en del af Cascais-Estoril områdets sports- og kulturtilbud. Vi håber i al beskedenhed på en opgradering af banen til Formel1, som sidst blev kørt på Estoril i 1996.

Team Essex på Estoril
Blandt de deltagende teams i Dunlop dæktesten var Team Essex fra Danmark med deres 2008 Porsche RS Spyder Evo, som indbragte det professionelle danske team en flot 2. plads i LM P2 klassen i årets 24-timers Le Mans løb i Frankrig  i juni 2008. Team Essex er endda nævnt på Porsches officielle hjemmeside. Større respekt får man sjældent som team i motorsportsverdenen.

Med John Nielsen som kører var Team Essex og Porsche RS Spýder raceren igen på Estoril til dæktest, og teamejer Peter Halvorsen kiggede også forbi.

Vi fik lov at komme med ind på banen og se Team Essex på en normal arbejdsdag på Estoril, hvor temperaturen sneg sig op på 25 grader i skyggen. Se billeder herunder:Spændende racerbiler på Estoril
Selv om den blåskinnende Porsche RS Spyder fra Team Essex så afgjort var Dunlop testens frækkeste racer, var der flere spændende biler på banen d. 16. juli.

Team Chamberlain-Synergy fra England var mødt op med deres Lola AER B06/10 LM P1 racer fra 2006, som i sin skriggule bemaling er let at genkende. I junis 24-timers løb i Frankrig i 2008 måtte Chamberlain-Synergy LM P1 team'et dog udgå efter 87 omgange på grund af motorproblemer. Så vidt vi kunne vurdere var Team Essex LM P2 raceren i øvrigt hurtigere på Estoril under dæktesten end Chamberlain-Synergi LM P1 raceren. Det forlød efterfølgende at det var den tidligere Formel1 verdensmester fra 1992 Nigel Mansell, som sammen med sin søn Leo på skift sad i Chamberlain-Synergy raceren på Estoril.

Virgo Motorsport fra England medbragte en Ferrari F430 Challenge GT2 bil til Dunlop dæktesten på Estoril. Den gule Ferrari udgik tidligt i årets 24-timers Le Mans løb, men ligger på førstepladsen i LM GT2 serien efter tre løb og to sejre. Kører Rob Bell havde i 2007 danske Allan Simonsen som kollega i Virgo Motorsport.

Desuden var det delvist portugisiske Le Mans LM P2 serie team Quifel ASM så vidt vi kunne se til stede med deres Lola AER B05/40 racer LM P2. Quifel sluttede på en 4. plads i årets 24 timers Le Mans løb og deltager også i Le Mans serien.

Vi fik også et glimt af, hvad der lignede det amerikanske Autocon Creation CA07-Judd LM P1 blå racer til Estoril dæktesten.

Se billeder af Chamberlain-Synergy, Autocon Creation, Virgo Motorsport og Quifel ASM racerne herover (efter Team Essex billederne). 

Herunder ses video med Team Essex Porsche RS Spyder i pitten på Estoril:Relaterede artikler:
Team Essex tester på Estoril (februar 2008)
Team Essex i 24-timers Le Mans 2008
Team Essex i 24-timers Le Mans 2009

Se også:
Estoril banens historieKommentarer

Endnu ingen kommentarer