Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Stort kobber-zink fund i Portugal

Den canadiske Lundin Mining Corp mine-virksomhed, som arbejder i blandt andet Irland, Sverige, Spanien og Portugal bekendtgjorde torsdag d. 17. juli 2008 at der er gjort et stort fund af highgrade kobber-zink i Neves-Corvo ikke langt fra byen Castro Verde i Alentejo regionen (klik her for lokalt kort).

Fundet kaldes Lombador East og er af samme karat som nogen af verdens største kobber-zink fund i eksempelvis Kid Creek i Ontario og Red Dog minen i Alaska. Det canadiske selskabs aktier steg prompte 8% på børsen i Toronto efter pressemeddelelsen fra Lundin mining Corp, skriver Reuters. Se mere på Lundin Mining hjemmesiden.

Byen Castro Verde er en typisk portugisisk mindre by i det centrale Alentejo med små 5.000 indbyggere. Afstanden til Lissabon er omkring 190 kilometer og til Faro i Algarve omkring 100 kilometer. Området omkring Castro Verde er tyndt befolket og kork-ege er blandt den mest almindelige beplantning. Castro Verde er ét af de varmeste byer i Portugal om sommeren med målte temperaturer op til 43 grader. Kommer man forbi Castro Verde er der på kommunens hjemmeside en udemærket liste over restauranter med menu'er.

Se også: Stort kobberfund i Portugal i 2010

Castro Verde er et geologisk interessant område og mange forskere og studerende fra ind- og udland har besøgt byen og minen Neves-Corvo. Her et stemningsbillede fra livet i Castro Verde, hvor livet går lidt langsommere end i storbyerne:


Guldgravere i Algarve
Helt så heldige med minedriften har man ikke været endnu på Algarve, hvor et norsk firma ved navn Wega Mining har lagt bud ind på retten til at gå på jagt efter guld, sølv, kobber, zink og bly.

Det norske bud er givet via det portugisiske datterselskab Empreendimentos Mineiros e Participações og omfatter retten til at søge i et område på 270 kvadratkilometer i nærheden byerne Aljezur, Monchique og Portimão.

Wega Mining er allerede involveret i efterforskning efter værdifulde metaller i 7 andre områder i Portugal.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer