Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Berømte surfing events i Portugal 2008

Portugals lange kystlinje er velegnet til alle former for vandsport, og på nogen af landets mange strande er der tæt på perfekte surferforhold.

I 2008 afholdes der i Portugal en serie af større og mindre board surfing events. Her er nogen af de vigtigste:

Billabong Girls Cascais Festival
Lissabonkystens største surferfestival begynder d. 31. juli og varer til d. 3. august 2008. Konkurrencen afholdes på den berømte Guincho strand 5 kilometer vest for Cascais.

Eventet er en del af kvindernes World Qualifying Series (WQS) og er blevet opgraderet til WQS 6-stars event, hvilket betyder at Billabong Girls Cascais Festival nu er i den bedste klasse og dermed attraktiv for de dygtigste surfere.

Deltagerliste kan downloades som excel-fil. Der er to kendte portugisiske piger på deltagerlisten. Franscisca Santos deltager i konkurencen og er nummer 32 på WQS ranglisten. Joanna Rocha deltager med wildcard og er desuden den ene halvdel af surfing PR-firmaet Rock Sisters. Joanna og Rita Rocha har i mange år promoveret surfing events i Portugal. Se mere på Rock Sisters hjemmeside.

Der er præmier for i alt 35.000 $ til Billabong Girls Cascais festival, og naturligvis er der afslutningsvis stort surfing party, Det finder sted på stranddiskoteket Tamariz i Estoril overfor Kasino'et.

Herunder promotion video for Billiabong Girls 2008 i Cascais:

 


Buondi Billabong Pro
Fra d. 26. til den. 31. august 2008 afholdes i Ericeira på Portugals vestkyst herrernes WQS event Buondi Billabong Pro.

Ericeira ligger ikke langt fra surfer-strandene ved Peniche, som er et yndet surferspot med gode træningsforhold stort set uanset, hvilken retning bølgerne har.

Der er præmier for 135.000 $ til Buondi Billabong Pro, som også er et WSQ 6-star event. Deltagherliste offentliggøres 28. juli 2008. Portugiseren Tiago Pires, som ligger som nummer 39 på World Qualifying ranglisten, forventes at deltage.

Estoril Coast Pro
Allerede i oktober fra d. 21. til d. 26. vender surfing-herrerne tilbage til Lissabonkysten. Estoril Coast Pro afholdes på Carcavelos stranden og har 135.000 $ i pengepræmier. Estoril Coast Pro er ligeledes et WQS event.

Verdens bedste board surfere
Der er hård kamp om placeringerne i den professionelle surfing verden. Deltagerne i Qualifying Tour samler point til at rykke op blandt verdens aller bedste i ASP Touren, som domineres af amerikanere og australiere. 16 unge surfere rykker op hvert år fra henholdsvis kvindernes og mændenes qualifying serier.

World Qualifying Series konkurrencerne giver desuden de bedste unge surfere mulighed for (næsten) at leve af deres sport. Se herunder lister over, hvem som i øjeblikket fører, og hvor meget hver enkelt surfer har tjent i årets Qualifying Series events:

Herunder ses de topprofessionelle surfere i ASP World Touren, som i mange tilfælde med behørig sponserstøtte kan leve af at surfe:

ASP står for Association of Surfing Professionals og kan sammenlignes med golfverdenens Pro Tour. World Qualifying Series arrangeres også af ASP. Se mere på ASP hjemmesiden.

Relateret artikel:
Surfing lodge i Portugal med perfekt beliggenhed

Se også:
Surfing i Guincho vest for LissabonKommentarer

Endnu ingen kommentarer