Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Stor brasiliansk investering i produktion af flydele i Portugal

Den store brasilianske flyproducent Embraer, som er relativt ukendt i Europa, har besluttet at bygge to fabrikker i Portugal til produktion af dele til fly.

Embraer står for Empresa Brasileira de Aeronáutica S.A og er én af Brasiliens største exportvirksomheder.

Nye fabrikker i Evora
Begge de nye Embraer-fabrikker kommer til at ligge i Évora i den sydlige Alentejo region. Produktionen på den ene fabrik vil blandt andet omfatte store metaldele til vinger og fly-krop.

En anden fabrik vil producere dele i kompositmaterialer til Embraer flyene. I alt forventer Embraer at investere 148 millioner euro i Portugal, heraf de 100 millioner i fabrikken, som vil producere store metaldele.

Fabrikkerne i Portugal bliver den første Embraer produktion i Europa, hvor virksomheden dog allerede har aktiviteter inden for servicering af fly.

Embraer E-Jets
Den brasilianske flyproducent virksomhed blev grundlagt i 1969 og har stor succes med sin E-Jets serie af mindre passagerfly med plads til op til 100 passagerer.

E-Jets anvendes fortrinsvis på kortere ruter og konkurrerer blandt andet med den canadiske flyproducent Bombardier, amerikanske Boeing og med Airbus 318 flyet. De første E-Jets gik i produktion i 2002.

I Europa har det polske luftfartsselskab LOT en flåde på 25 fly og yderligere 12 fly i ordre. LOT flyver med E-Jets flyene på indenrigsruter i Polen og på kortere distancer i Europa.

Engelse FlyBE har 12 E-Jets og flyselskabet Niki i Østrig (Ex-Formel-1 kører Niki Laudas selskab) har 10 E-Jets. Finair har 17 E-Jets og yderligere 6 i ordre.

Herunder en video med E-Jet seriens passagerfly:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer