Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugisiske EDP øger overskuddet

På trods af økonomiske svære tider i den vestlige verden har EDP, som står for Energias de Portugal netop offentliggjort halvårsregnskab for de første 6 måneder af 2008 som viser 12% fremgang i overskuddet før ekstraordinære poster til 473 millioner euro, skriver Macauhub.

Virksomheden har 50% af sine aktiviteter uden for Portugals grænser og 25% uden for den Iberiske Halvø, udtalte CEO António Mexia på en pressekonference i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet.

EDP's aktiviteter ligger primært inden for produktion, salg og distribution af elektricitet.

25% af EDP ejes fortsat af den portugisiske stat, mens 10% ejes af det spanske energi selskab Iberdrola. EDP udgør i august 2008 17% af den samlede værdi af alle aktier i det portugisiske PSI-20 indeks. 

Spin-off af EDP Renováveis
Indregner man det nylige spin-off af den vedvarende energi-division EDP Renováveis er resultatet endnu bedre og nærmer sig en 67% fremgang.

EDP har bevaret en aktiepost på 60% i EDP Renováveis, som blandt andet driver vindmølleparker i Polen og USA.

Salget af aktier i den vedvarende energi-division har givet EDP mulighed for at fordoble sin kapital med en øgning af gældssætningen på kun 3%.

Kursudvikling på EDP og EDP Renováveis
Til trods for de gode resultater har EDP fået kurssmæk i de seneste måneder og er per 1. august 22% billigere i forhold til 1. januar 2008.

EDP Renováveis har per 1. august 2008 tabt 18% af værdien siden introduktionen på børsen i starten af juni.

Se mere om EDP i vores sektion om Euronext Børsen i Lissabon .Kommentarer

Endnu ingen kommentarer