Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Festa de Nossa Senhora da Agonia i Nordportugal 20-24 august 2008

I den smukke by Viana do Castelo i Nordportugal afholdes hvert år i august en fest til ære for 'Vor Frue i smerte'.

Festen er en katolsk religiøs fest, som hylder Jomfru Maria. Festen kaldes også for Romaria da Nossa Senhora da Agonía. Romaria betyder pilgrimsfærd på portugisisk.

På toppen af Monte Santa Luzia ligger kirken Nossa Senhora da Agonia fra det 18. århundrede. Denne kirke og dens symbolske billede af den smertende kvinde i agoni (se Luk 22,44) spiller en stor rolle for de mange pilgrimme, som gæster den religiøse fest.

Hvert år valfarter flere tusinde mennesker til Viana do Castelo i de 4 dage festivallen varer, og også ikke religiøse portugisere og turister strømmer til Viana do Castelo, som går for at være én af Nordportugals smukkeste byer.

Den mere end 750 år gamle by Viana do Castelo er om muligt endnu smukkere under Festa de Nossa Senhora da Agonia festivallen, hvor gaderne bliver udsmykket med blomster.

Optog, fest og farver i Viano do Castelo
Selv om festivallen er religiøst funderet forstår katolikkerne stadig at more sig. Der er optog, musik, dans og man fortsætter med mad og drikke til et godt stykke ud på natten, hvor der afsluttes med fyrværkeri.

Optogene udgøres blandt andet af de såkaldte 'Bigheads' d.v.s. store figurer i flere meters højde - se video nedenfor.

En anden del af festivallen finder sted på havet (se video herunder). En flåde af fartøjer stævner ind mod Viana do Castelo ledsagende det største fartøj, som medbringer en statue af den sørgende kvinde.

Viana do Castelo er en overset by for nordeuropæiske turister. Med beliggenhed ud til Atlanterhavet ikke langt fra den spanske grænse og tæt på Gerês nationalparken, har området omkring Viano do Castelo et fantastisk potentiale.

Portugiserne vil gerne have flere gæster til Nordportugal, som i modsætning til mange steder på Algarve sagtens kan tåle flere besøgende uden at miste sit lokale særpræg.   

Herunder en video fra den religiøse festival i Viano do Castelo i 2007 (portugisisk tale):

Programmet for festivallen er omfattende og kun på portugisisk.

Se også:
Hyggeligt feriehus i Nordportugal
Bungalow med swimming pool i NordportugalKommentarer

Endnu ingen kommentarer