Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Luksus fra Portugal til Kina - kildevand og spa i Caldas da Monchique

Der er gang i eksporten af luksusvarer fra Europa til Kina. Den hæsblæsende kinesiske økonomi har skabt grundlag for salg af dyre produkter i Kina i et omfang, som ingen troede muligt for bare få år siden.

Én af succes-historierne er kildevand fra Monchique i Algarve-regionen i Portugal.

I de store og efterhånden særdeles rige kinesiske byer som Beijing og Hong Kong, i bystaten Singapore samt i den tidligere portugisiske koloni Macau er Agua de Monchique en populær mærkevare.

Kinesere har i mange hundrede år haft en forkærlighed for healende vand, og den øvre middelklasse har nu midlerne til at købe det bedste.

30% af produktionen i Monchique går allerede til Orienten. Vandet tappes i Caldas de Monchique, som er en lille by i nærheden a byen Monchique i det centrale Algarve. Derefter transporteres vandet til Lissabon, hvorfra det udskibes.

Mineralholdigt blødt kildevand
Det mineralholdige kildevand hentes op fra godt 3 kilometers dybde og sælges under mærkerne Monchique og Chic.

Vandet fra Monchique er meget 'blødt' og derfor markedsfører virksomheden Sociedade de Áqua de Monchique også vand på spray som hudpleje middel.
 
Se mere på Sociedade da Água de Monchique hjemmesiden (også på engelsk og kinesisk).

Caldas de Monchique
Den lille by Caldas de Monchique har siden romer-tiden været kendt for sine varme kilder.

Romerne elskede at slappe af ved helbredende varme kilder eller kurbade, og mange byer i Europa som eksempelvis Leamington-Spa og Bath i England, Baden i Østrig, Vichy i Frankrig og Aquincum (som nu ligger i Budapest) i Ungarn har stadig navne efter populære romerske spa-steder.

Spa er i øvrigt oprindeligt navnet på en by i Belgien med varme kilder. Caldas betyder varm kilde på portugisisk. I Portugal finder man blandt andet spa byer'ne Caldas da Rainha nord for Lissabon, Caldas de Vizela i Nordportugal, Caldas da Figueira i det centrale Portugal og Caldas de Monchique i Algarve.

Caldas de Monchique ligger uden for Monchique omkring 20 kilometer nord for Portimão. Herunder en norsk Youtube video fra Spa og Helse centeret i Caldas de Monchique:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer