Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Medalje oversigt OL i Kina 2008

Portugal har indtil videre skuffet ved OL i Kina 2008.

Hverken judo kæmperne, fægteren Joaquim Videira eller den dygtige skytte João Costa har på nuværende tidspunkt vundet medaljer.

Til gengæld er roerne Pedro Fraga og Nuno Mendes i den portugisiske dobbelt-sculler for herrer videre til OL semi-finalen onsdag d. 13. august.

Flest medaljer til Kina og USA
Der tegner sig det forventede billede af medaljer til både Kina og USA. Faktisk ligger de to store idrætsnationer næsten lige i nedenstående medaljeoversigt.

Se fordeling af medaljer til OL i Kina 2008

Finland lægger bedst ud til OL 2008 blandt de skandinaviske lande
Sverige og Norge figurerer per 12. august begge med én sølvmedalje i den samlede medalje oversigt for de Olympiske Lege i Kina 2008.

Det er Sveriges cykelrytter Emma Johannson som har vundet sølvmedalje, og Norges Alexander Dale Oen har ligeledes vundet sølvmedalje i 100 meter brystsvømning for mænd.

Finland er Skandinaviens bedste medalje land 4 dage inde i OL 2008 konkurrencen med hele 2 medaljer. Finlands Satu Mäkelä-Nummela vandt guld medalje i kvindernes lerdueskydning, og skytten Henri Hakkinen vandt bronze medalje i 10 meter luftpistol.

Danmark har per 13. august endnu ikke fået medalje til OL i Kina 2008. Der er dog stadig gode medaljechancer for 49-båden med Jonas Warrer og Martin Kirketerp. Se artikel om de danske sejlsportsfolk til OL 2008 i Kina på TV2.

UPDATE per 14. august 2008
Danmark har endelig vundet en medaje. Det blev til en bronzemedalje torsdag for det danske hold i dressur-ridning bestående af Andreas Helgstrand, prinsesse Nathalie Zu Sayn-Wittgenstein og Anne Van Olst.

Sverige har også fået endnu en medalje. I brydning vandt Ara Abrahamian en bronzemedalje, som dog senere blev taget fra ham igen efter at svenskeren protesterede over de italienske dommere ved at lægge medaljen på gulvet.

Norge har desuden fået en bronzemedalje i kvindernes 200 meter brystsvømning ved Sara Nordenstam.

UPDATE 16. august 2008
Danske Lotte Friis har overraskende vundet bronze medalje i 800 meter fri svømning. Se medalje-artikel i Politiken

Norge havde en rigtig god dag ved OL i Kina. Det blev til guldmedajle til roer'en Olaf Tufte i singlesculler og sølv i skeetskydning til Tore Brovold.

UPDATE 17. august 2008
Danmarks bedste dag indtil videre.

Roer'ne Morten Jørgensen, Mads Kruse Andersen, Eskild Ebbesen og Thomas Ebert vandt guldmedalje i letvægtsfireren. Se artikel om guldfireren i Politiken.

Det blev til bronzemedaje for roerne Mads Rasmussen og Rasmus Quist i dobbelt-sculleren. Se artikel om bronze dobbeltsculleren i Politiken.

49'er båden vandt også sammenligt - sidste sejlads dog i kroaternes venligt udlånte båd efter at masten knækkede 30 min. før starten skulle gå i danskernes båd. Såfremt lånet godkendes vinder Danmark guld i 49'er båd ved OL i Kina. Se mere om drama'et med den danske 49er båd i Kina på Politiken.   

Sverige har fået sølv i mændenes tennis double ved Simon Aspelin og Thomas Johanssson og endnu en sølvmedalje ved Gustav Larsson i herrernes cykling.

UPDATE 18. august 2008
Danmark vinder guld med 49er båden efter et døgn i uvished, hvor løbsjuryen har behandlet en spansk protest. Se mere om den nervepirrende ventetid for Jonas Warrer og Martin Kirketerp på 49er guldet artikel i Jyllandsposten. Efter protest og anke fra det spanske olympiske hold endte det med at Danmark fik lov at vinde i lånt båd. Se afslutningen på drama'et om 49er guldet i Jyllandsposten

Det danske cykelhold i 4000 meters forfølgelsesløb har vundet sølvmedalje ved OL i Kina efter at have tabt kampen om guldet til England. Se artikel om sølv-vinderne i 4000 m forfølgelsesløb på Politiken

Den portugisiske triathlet Vanessa Fernandes har vundet sølv i kvindernes triathlon. Se mere om Vanessa Fernandes sølvmedalje.

Norge fik bronzemedaljer i holdkonkurrencen for springhold (ridebanespringning).

UPDATE 21. august 2008
Norge har fået sølvmedalje i kvindernes 20 km kapgang ved Kjersti Platzer.

Sverige har vundet bronzemedajle i Star-båd ved Fredrik Loof og Anders Ekström.

Portugal vandt sin første guldmedaje, da Nelson Évora sprang 17,67 meter i trespring. Se mere om Nelson Évoras guldmedalje.

UPDATE 22. august 2008
Det blev til endnu en dansk sølvmedalje i 1000 meter kajak-toer med Kim Wraae Knudsen og René Holten Poulsen. Se artikel om kajak roernes sølvmedalje på Jyllandsposten.

Norge har vundet sølvmedalje i herrernes 1000 meter kajak-ener ved Eirik Veraas Larsen.

Sverige har fået bronze ved Rolf-Goran Bengtsson i ridebanespringning.

UPDATE 23. august 2008
Norge havde en forrygende dag i Kina. Nina Solheim vand sølvmedalje i kvindernes tea kwon do kampsport ved OL og Andreas Thorkildsen vand guldmedalje i mændenes spydkast. Desuden sejrede det norske kvindelandshold i håndbold over Rusland vandt dermed guldmedaljer.

Se også:
Portugisiske deltagere i OL 2008 i KinaKommentarer

Endnu ingen kommentarer