Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Le Mans løb på Nürburgring med portugisisk og dansk deltagelse

I weekenden d. 16-17 august køres det 5. og næstsidste løb i Le Mans Serien 2008 på tyske Nürburgring over 1.000 kilometer.

Som noget meget usædvanligt er der denne gang både et dansk og et portugisisk team blandt deltagerne på den berømte tyske bane.

Team Essex fra Danmark
Fra Danmark stiller Team Essex op på Nürburgring.

På Monza i Italien blev Team Essex nummer to efter det hollandske Van Merksteijn Motorsport team (også Porsche RS Spyder) i LM P2 klassen. I det seneste løb på Spa banen i Belgien i maj 2008 blev det danske team nummer 4.

Hollænderne er den største konkurrent for Team Essex, som i øjeblikket ligger flot nummer 2 i LM P2 klassen. Se hele stillingen i Le Mans Serien.

Senere i september deltager Team Essex i det afsluttende Le Mans serie løb på Silverstone i England.

Kørere på Nurburgring er som sædvanligt Caspar Elgaard og John Nielsen. Se mere om Team Essex.

Quifel ASM fra Portugal 
Portugals Quifel ASM team har deltaget i alle årets tre Le Mans Series løb og været med i gamet i mange år.

Holdet ledes af motorsportsenthusiasten António Simões, som selv var professionel kører i 80'erne og 90'erne.

Der er i sagens natur brug for rigelige finansielle ressourcer til en Le Mans sæson, og det leverer TV- og medie-mogulen Miguel Amaral, som trods sine 54 år stadig kan sætte gode tider i en racerbil. I 2007 blev det til én førsteplads, én andenplads og 3 tredjepladser for Quifel ASM team'et i LM P2 klassen.

Miguel Pais do Amaral optræder ofte i den kulørte portugisiske presse og er i øvrigt præsident for medieselskabet Quifel Holdings. Den farverige portugiser har tidligere været én af personerne bag den store private TV station ITV i Portugal, som blandt andet sender Big Brother. Amaral ejer desuden ét af Portugals største forlag.

Indtil videre har der dog i 2008 ikke været helt så meget fart i Team Quifel ASM Lola AER B05/40 raceren, hvor det bedste resultat er en fjerdeplads på Monza.

Medkører i team Quifel ASM er den 27-årige franskmand Olivier Pla. Se mere på Team Quifel - ASM hjemmesiden.

Herunder en privat optaget video af Quifel ASM testen på hjemmebanen i Estoril fra starten af 2008:

 

Andre kørere fra Portugal og Danmark på Nurburgring
Den hurtigste portugiser på Nürburgring bliver med al sandsynlighed Pedry Lamy i Peugeot Total fabriks-teamet. Lamy kører naturligvis den ultramoderne Peugeot 908 HDi FAP, som for tiden kun Audi racerne kan slå i den fornemste LM P1 klasse. Se mere om racerkøreren Pedro Lamy.

Fra Portugal deltager desuden João Barbosa i Pescarolo-Judd for det engelske Rollcentre Racing Team. João Barbosa er i øvrigt team-kammerat med Vanina Ickx, som er datter af den berømte belgiske racerkører Jackie Ickx.

To danskere deltager for tyske Team Fernbacher Racing. Lars Erik 'Hjulspin' Nielsen og Allan Simonsen kører på skift Fernbacher Porsche 997 GT3 RSR på i GT2 klassen på Nurborgring.

En tredje dansker Juan Barazi kører i LM P2 klassen for Zytek.

Dunlop dæk hurtige på Nurburgring
Efter fredagens fri træning på Nurburgring d. 15. august lå Team Essex med bedste tid i LM P2 klassen skarp forfulgt af ingen ringere end Team Quifel ASM.

Der er tilsyneladende sket noget positivt på dækfronten for begge hold. Både Quifel ASM og Team Essex anvender Dunlop dæk. Se også artikel på Motorsporten.dk og på Den Blå Avis. Quifel ASM og Team Essex var i øvrigt for nyligt på Estoril banen i Portugal til Dunlop tæktest, og Portugalnyt var med - se video og billeder fra Estoril.

Selve løbet kan ses på Eurosport kanal 2 fra kl. 11 søndag formiddag.

Herunder det portugisiske Quefel ASM team med Miguel Amaral, Olivier Pla og teamchef António Simões fra højre mod venstre. Foto: Team Quifel ASM

UPDATE 17. august 2008
Det blev til en lidt skuffende 3. plads for Team Essex i LM P2 klassen. Det danske team havde udover en enkelt afkørsel et fornuftigt løb. Team Quifel - ASM sluttede to omgange efter Team Essex i LM P2 klassen på 5. pladsen.

Løbet blev naturligvis fristes man til at sige vundet af Peugeot i LM P1 klassen, som fik begge Total sponsorerede Peugeot 908 HDi FAP ind én omgang foran Audis fabriksteams og 11 omgange foran Team Essex. Se mere om løbet på Nürburgring på Motorsporten.dk
Kommentarer

Endnu ingen kommentarer