Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Quebramar Chrysler Trophy - regatta i Cascais 27-30 august

I byen Cascais på Lissabonkysten nærmer man sig et af sommerens turistmæssige højdepunkter, når mere end 600 sejlere besøger byen i forbindelse med regatta'en Quebramar-Chrysler Trophy.

Regatta'en er sponseret af et af Portugals kendteste tøjmærker Quebramar (se Quebramar hjemmeside) og Chrysler-Dodge-Jeep bilmærke importøren i Portugal. Den finder sted i farvandet ud for Estoril og Cascais med udgangspunkt i Marina de Cascais, som har størrelsen og faciliteterne til at tage imod de mange sejlere.

Quebramar-Chrysler Trophy
Der sejles i flere bådklasser herunder GP42, ORC Open, SB3 og Dragon (dragebåd).

GP42 konkurrencen er regatta'ens hovedevent. Der sejles i to klasser: GP42 og ORC Open (ORC består af GP42, GP33 og GP26). ORC er et handicapsystem, som definerer bådklasserne.

Bådene i den fornemste GP42 er "økonomi-klassen" i forhold til de hundedyre TP52 og Americas Cup både. Den er dog stadig forbeholdt særdeles velhavende sejlere og virksomheder, som ønsker at profilere sig med en konkurrencebåd. Der er 8 deltagere i GP42 klassen i Cascais og 20 i ORC Open. Langt de fleste er fra Spanien, Italien og Portugal. Se mere på Quebramar Chrysler Trophy hjemmesiden.

I 2007/2008 købte en velbeslået nordmand en GP42 båd og opkaldte den efter en amerikansk gangster. Skudhullerne er så vidt vides malet på. International GP42 Association havde i øvrigt problemer med at godkende Al Capone som en GP42 båd, idet fartøjet - meget tro mod sit navn - ikke overholdt reglementet til punkt og prikke. Det skulle være løst nu, men nordmanden kommer dog ikke til start i Cascais.I klassen SB3 sejles der i en mindre kølbåd på 6,15 meter med et mandskab på 3-4 personer. Denne kaldes også for Laser SB3 og er økonomisk langt mere overkommelig. 15 portugisiske både stiller op i Laser SB3.

Samtidig med Quebramar Chrysler Trophy sejles der en øvelsessejlads i Dragebåds-klassen som opvarmning til World Cup for dragebåde, der finder sted et par dage efter. Antallet af dragebåde til Quebramar Chrysler Trophy er op imod 40.

Fra Danmark deltager Poul Richard Høj Jensen i 'Danish Blue'. Den danske sejler bor dog i England. Se mere på regatta'ens deltagerliste.

GP42 klassen
Bådklassen GP42 er én af de hurtigste kølbåde og hastigheder på over 20 knob er ikke usædvanlige.

Båden er 12,80 meter lang og må have en besætning på op til 800 kilo - det vil typisk sige 8-9 mand. GP42 er hurtig blandt andet fordi sejlarealet er meget stort. Se mere om GP42 båden på ORC-hjemmesiden.

Herunder en Youtube video med et crew på en GP42 båd, som viser, hvor hurtigt en GP42 kan gå:


Relaterede artikler:
Cascais Quebramar Chrysler regatta 2007
Prins Henrik til Dragebåds Gold Cup i Cascais august-september 2008Kommentarer

Endnu ingen kommentarer