Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Michael Phelps besøger Portugal

Svømmestjernen Michael Phelps er efter sine 8 guldmedaljer ved de Olympiske Lege i Kina taget til Portugal for at slappe af, skriver engelske The Telegraph.

Det forlyder at Phelps er i Algarve fra torsdag til søndag, hvor han efter at have landet i Lissabon kørte til Vilamoura for at bo på det 5 stjernede hotel Hilton Vilamoura As Cascatas sammen med et par venner og sin bror inden han returnerer til USA.

Michael Phelps og venner har blandt andet hygget sig på diskoteker i Vilamoura og Albufeira, og har ifølge portugisiske medier haft en taxa til at stå stand by 24 timer i døgnet.

Michael Phelps i London
Den amerikanske stjerne skal dog først et smut til London søndag, hvor han vil deltage i byens overdragelses-ceremoni til OL 2012 sammen med Londons nyudnævnte borgmester Boris Johnson. Andre deltagere i festlighederne i London, siger rygtet i verdenspressen, er fodboldspilleren David Beckham og sangeren Leona Lewis.

Michael Phelps er ikke sikker på, hvilke dicipliner han vil konkurrere i til OL 2012, men sandsynligvis vil han træne til at konkurrere i flere kortere svømme-distancer. Samtidig mener træner Bob Bowman at Michael Phelps måske vil undlade at konkurrere på distancer, hvor han er i dag er for overlegen.

Formen og Michael Phelps rekorder er ikke kommet af sig selv. Michael Phelps har trænet til OL i Kina med at svømme op til 80 kilometer om ugen, udtaler Bowman til USAtoday.
Se artikel om fænomenet Michael Phelps i USAtoday.

Michael Phelps

Det er i øvrigt en portugisisk tekstilvirksomhed, som producerer Michael Phelps Speedo LZR svømmedragt. Se mere om Michael Phelps højteknologiske svømmedragt i artikel om virksomheden Petratex.

Algarves guvernør håber på bedre tider i England
På Algarvekysten kan man godt have brug for lidt stjernestøv til at promovere området.

De engelske turister, som er den største gruppe af gæster på Algarve, er i sommeren 2008 ikke ankommet i helt så store tal, som i foregående år.

Guvernøren ( A governadora civil de Faro) Isilda Gomes udtalte for nyligt til avisen The Resident, at hun er bekymret over udsigten til recession i Storbritanien, da den uvægerligt også vil få indflydelse på antallet af engelske turister på Algarve. De manglende indtægter vil ifølge Isilda Gomes ikke mindst ramme de mange engelske tilflyttere, som er selvstændige eller arbejder i turistindustrien på Algarve - typisk med mange landsmænd som kunder.

Guvernøren mener at de fleste nok skal klare sig, og at England og Portugal gennem de fælles bånd langt tilbage i historien også denne gang vil stå en eventuel krise igennem.

Opfordring til at satse på landbrug på Algarve
Samtidig opfordrer hun til at se på andre muligheder for at skabe en indkomst, som for eksempel landbrug.

Algarve er i dag så afhængig af udefrakommende forsyninger at der under chauffør-strejken i 2008 hurtigt blev mangel på madvarer i supermarkederne i Algarve. Der er ifølge guvernøren masser af sol og fantastiske muligheder for at dyrke jorden lidt længere inde i landet på Algarvekysten.

Se også:
Kort over Algarve - se hvor strandene og byerne ligger

Relateret artikel:
Hotel Hilton Vilamoura i AlgarveKommentarer

Endnu ingen kommentarer