Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Antallet af trafikdræbte i Portugal falder fortsat

Der er ellers ikke så meget som tyder på at portugiserne har lettet på speederfoden, men mere kontrol, højere bøder, hyppigere bilsyn og ikke mindst tvungen brug af sikkerhedsele i lastbiler har hjulpet på statistikken, skirver The Portugal News.

Der er indtil videre (15. august 2008) 455 dræbte i trafikken i Portugal i 2008. Ser man på Danmark var der ifølge Politiken per 10. august 229 dræbte.

Umiddelbart skulle man synes at Portugal klarer sig relativt pænt idet landet har omkring dobbelt så stor en befolkning, som Danmark, men tallene snyder. Der er faktisk flere biler per indbygger i Portugal (for de er billigere), men i Danmark kører man mere, og desuden er der få cyklister i Portugal, hvilket får sammenligningen til at blive skæv.

Portugals motorveje er, selv om de er blevet forbedret meget, stadig et svagt punkt i statistikken i forhold til de øvrige EU lande. Kun Slovenien og Ungarn har en værre statistik på landenes motorveje.

Fartglade udlændinge i Portugal
Selv med relativt få mobile fartkontroller lykkedes det ind imellem portugisisk politi at fange særdeles hurtige bilister.

Området omkring byen Guarda i den nordøstlige del af landet på grænsen til Spanien har for nyligt lagt asfalt til en speciel travl bilist, som blev målt til 235 km/t, skriver Jornal de Notícias. Hastigheder over 200 ses relativt hyppigt og omkring 1/3 af fartbøderne, der uddeles til den slags voldsomme overskridelser, går ifølge GNR politiet til udlændinge med hurtige biler - nogen af dem dog med fast bopæl i Portugal.

89 bilister snuppet for spritkørsel på en weekend
I den 2. weekend i august 2008 blev op mod 1.800 bilister standset og alkoholtestet over hele Portugal. 89 bilister havde en promille på over 1,2, hvilket er en alvorlig forseelse også i Portugal og et meget højt antal. I Danmark betyder en sådan promille automatisk frakendelse af kørekortet.

Uanset at der stadig er god plads til forbedringer, har Portugal bevæget sig væk fra den blodige europæiske rekord i trafikdrab, som landet havde først i 90'erne, hvor over 2000 mennesker årlig mistede livet på de portugisiske veje.

Se også:
Ambitiøs plan i Portugal til reduktion i antallet af trafikdræbte i PortugalKommentarer

Endnu ingen kommentarer