Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Columbus festival på Porto Santo ved Madeira i september 2008

Ifølge en del historikere var Christoffer Columbus enten spansk eller portugisisk. De fleste hælder dog stadig til at Columbus var født i Genova i Italien. Se også indlæget: Var Columbus portugiser? .

Columbus er som regel dén opdagelsesrejsende, som får æren for at have opdaget Amerika i år 1492, men det er meget muligt at vikingerne var der før ham - dog langt nordligere end Columbus, som fandt vej til Mellemamerika direkte over Atlanten.

Mere sikkert er det at Columbus tilbragte en del år på Madeira, hvor han desuden giftede sig med guvernøren på øen Porto Santo's datter Filipa Moniz. Sammen fik de sønnen Diogo.

På Madeira er Columbus' tilknytning til øen anledning nok til at fejre ham, og det gøres normalt i september.

Festival Colombo
Fra den 11. til den 13. september løber årets Columbus Festival af stablen på Porto Santo øen omkring 50 kilomer fra Funchal på Madeira. Porto Santo's største og eneste by hedder Vila Baleira, og her vil man blandt andet kunne opleve flot udklædte opdagelsesrejsende - i omfangsrigt tøj, som man bar det i den sene middelalder på Columbus' tid.

Desuden vil der være musik og dans samt naturligvis som festivallens højdepunkt besøg af det gode skib Santa Maria, som Columbus sejlede til Amerika med for over 500 år siden. Der er dog tale om en vellignende replica, som normalt sejler med turister fra Funchal på Madeira. Se skibet på youtube video herunder:


På Madeira og Porto Santo hedder festivallen Festival do Colombo. Herunder en video fra optoget og dansen på stranden ved Festival do Colombo i 2007 på Porto Santo:


Se også:
Guide til MadeiraKommentarer

Endnu ingen kommentarer