Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Regeringen lover flere investeringer i det centrale Portugal

Efter at den nye lufthavn ikke som oprindeligt planlagt skal bygges i Ota området nord for Lissabon, men i stedet i Alcochete på Sétubal halvøen sydvest for hovedstaden, er kommunerne i det centrale Portugal omkring Ota endt i en kedelig situation.

Dels får de ikke den stærkt tiltrængte gavn af lufthavnsprojektet, og desuden har en del af dem i mange år har udskudt investeringer i infrastruktur for at kunne tilpasse til det kommende og nu flyttede lufthavnsprojekt, skriver Reuters.

Sócrates-regeringen i Portugal annoncerede torsdag d. 28. august 2008 at man anerkender at der er et problem, og derfor vil investere 2,1 milliarder euro i ny infrasturktur, hospitaler og erhvervsliv i hele det centrale Portugal over de næste 10 år.

Centro i Portugal
Det centrale Portugal kaldes også for Centro regionen, og har ikke industri i samme grad som Porto og Lissabon. Desuden er der færre udenlandske besøgende, da mange turister primært tager til Portugal for at opleve landets fantastiske strande i den sydlige del.

Centro regionen har dog også kystlinje, og 40 kilometer øst for Atlathavskysten ligger den administrative hovedby Coimbra, hvor ét af Portugals kendteste og bedste universiteter ligger. De øvrige større byer i Centro regionen omfatter:

  • Aveiro - en vigtig havneby kendt som Portugals svar på Venedig med sine mange kanaler
  • Viseu - byen er berømt for Dão vinen og for sine mange kursteder
  • Leiria - halvvejs mellem Lissabon og Porto og er berømt for middelalderborgen Castelo de Leiria
  • Covilhã - berømt for tekstilproduktion. Byen ligger ved foden af Serra da Estrala bjergkæden, hvor man kan stå på ski nogen få uger om vinteren
  • Castelo Branco - grænseby til Spanien og kendt for sin flotte barok-haveanlæg Jardim do Paço Episcopal
  • Figueira da Foz - kystby ikke langt fra Coimbra med blandt andet papirproduktion og Portugals største kasino
  • Guarda - Portugals højst beliggende større by nordøst for Serra da Estrela
  • Caldas da Rainha - hyggelig kurby med en del udenlandske beboere omkring 90 kilometer nord for Lissabon  


Kommentarer

Endnu ingen kommentarer