Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Mobiltelefon med på ferie bliver billigere

Men det er er stadigvæk meget dyrt at medbringe mobiltelefon på ferien, hvis man ikke begrænser sin talelyst til få minutter.

Prisnedsættelser på udlandstelefoni i 2008
Fra mandag d. 1. september 2008 er teleselskaberne i EU pålagt at der højst kan opkræves ca. 4,27 kroner per minut for at tale fra et EU-land til et andet. Desuden vil opkald til en mobiltelefon, mens man befinder sig i udlandet i EU maksimalt kunne koste ca. 2,05 kroner per minut.

Yderligere prisnedsættelser på mobiltelefoni i 2009
Det er anden gang at EU regulerer prisen ned, og det vil ske igen i år 2009, hvor opkaldstaksten til udlandet - det der af og til kaldes roaming på mobilregningen - igen skæres ned både for for opkald og modtagelse af opkald. I september 2009 blever den maksimale pris for udlandstelefoni 4,00 kroner per minut for udgående opkald og 1,77 kroner per minut for at modtage opkald. Alle overnævnte beløb er inklusive dansk moms.

Se også: Nye regler for mobil-takster i udlandet per 1. juli 2009.

En SMS koster normalt i 2008 omkring 2,50 kroner over landegrænser indenfor EU. Det er gratis at modtage SMS. 

Bemærk at ovenstående takster kun gælder inden for EU. I lande uden for EU råder der helt andre wild-west lignende tilstande, så pas på! Norge, Island og Liechtenstein vil indføre samme regler for priser på mobiltelefoni i udlandet, som i EU.

Mobilselskabernes modtræk
Den samlede mobil-branche synes at være imod EU's regler. I hvert fald har ingen ifølge Berlingske Business ønsket at tilbyde priser på EU-opkald, som er mere konkurrencedygtige end EU's maksimumpriser.

Mange selskaber er desuden som modtræk til de nye EU-regler begyndt at afregne mobiltale per påbegyndt minut og ikke som før per sekund.

Vi hører meget gerne på info@portugalnyt.dk , hvis nogen ved bedre og kender til billige selskaber. Visse mobilskaber som f.eks. Mobilselskabet 3 har specialaftaler på Sverige og England, men ikke lave priser på hele EU.

Ifølge Computerworld er mobilselskabernes ekstra-opkrævninger for roaming i udlandet blot en spidsfindig måde at malke de europæsike forbrugere på. Se mere i artiklen 'Danskere bliver flået af telebranchen' på Computerworld.

Sådan undgår du at betale til mobilselskaberne 
Der er ingen perfekt løsning, men Skype er selvfølgelig oplagt til dem som er i nærheden af en computer eller medbringer bærbar. Skype er gratis mellem computere, men koster lidt fra computer til telefon.

Det er gratis at modtage SMS i udlandet. På en service som VoipBuster kan man for meget få penge købe ret til at sende SMS, for mellem 3 og 6 cent stykket. Det kræver dog adgang til en computer. Telefoni fra computer til telefon tilbydes også til ganske lave priser (af og til gratis) af Voip Buster.

Billige mobilselskaber i Portugal 
Branchen er ligeså rodet og uoverskuelig som i Danmark, men selskaber som eksempelvis UZO, postvæsenets Phoneix eller Rede4 ligger i den billigere ende uden dog nødvendigvis at være de billigste for alle slags privatkunder.

Se mere om mobiltelefoni i Portugal.

Mobiltelefoni er som regel lidt dyrere i Portugal end i Danmark.

Forbrugerorganisationen DECO i Portugal
Er man medlem af forbrugerorganisationen DECO i Portugal, er der et fint beregningsprogram på DECO's hjemmeside, som finder det billigste mobilselskab i Portugal baseret på den enkeltes behov.

Det koster fra 7,95 euro per måned at være medlem af DECO, hvilket blandt andet inkluderer at man får tilsendt magasinet PRO TESTE 11 gange årligt. Der er desuden adgang til hjemmesiden, som indeholder masser af tests blandt andet af 3G mobiltelefoner. Se prisen på et DECO abonnement.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer