Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


WTCC Oschersleben i wekenden - Tiago Monteiro mod Kristian Poulsen

Den sidste løbsweekend for den nyslåede private danske WTCC kører Kristian Poulsen finder sted på 'hjemmebanen' Oschersleben syd-øst for Hamborg omkring 30 kilometer fra byen Magdeburg (se ruteplan til Oschersleben nedenfor).

Kristian Poulsen besluttede fra starten af 2008 sæsonen for hans vedkommende kun ville indeholde 3 løb, da Team Poulsen er et af de relativt få private teams i en dyr sport. Hidtil er det gået rigtig godt i Team Poulsens BMW 320si på Estoril i Portugal og på Brands Hatch i England.

Poulsen har som forventet ikke kunne true de bedste fabriksteams, og har indtil videre placeret sig midt i feltet. Blandt de private kørere er han dog blandt de 5 bedste. 

Tiago Monteiro fra Portugal i WTCC
Den 32-årige portugisiske racerkører Tiago Monteiro kører for Seat Sport team'et i sin Seat León TDi. Se billede herunder af Monteiros Seat Leon fra den Internationale Biludstilling i Lissabon i 2008.Indtil videre har Tiago Monteiro ikke helt opnået de samme resultater som i WTCC 2007, hvor han sluttede på en samlet 11. plads i WTCC serien.

I 2008 sæsonen ligger den tidligere Formel 1 kører på en 13. plads med 24 point. Heldet har ikke været med Monteiro udover på hjemmebanen i Estoril, hvor han vandt ét af de to afdelinger samt i Puebla i Mexico, hvor Monteiro også vandt ét af de to løb.

Lourenço Beirão da Veiga fra Portugal i WTCC
Knap så kendt en WTCC racerkører fra Portugal er 29-årige Lourenço Beirão da Veiga. Han kører ligeledes Seat Leon, men for det spanske SUNRED team.

Lourenço Beirão da Veiga har ligesom Kristian Poulsen ikke opnået point i WTCC 2008 sæsonen endnu.

Ballast på Oschersleben for gode resultater på Brands Hatch i England
I WTCC løb får kørerne handikap i form af ekstra vægt for gode resultater. Det sker for at udligne forskelle i bilerne og gøre racet mere spændende. På en måde er det også lidt 'prestigefyldt' at køre med ballast, da man derved har bevidst at man er én af 'de gode' kørere.

Både Team Poulsens BMW 320si og Tiago Monteiro i Seat Leon skal køre med ballast på henholdsvis 30 og 24 kilo. De bedste kørere har op til 70 kilo ballast i bilen.

WTCC på TV d. 31. august 2008
Som sædvanlig sender Eurosport fra begge løbsafdelinger i WTCC, og der er også live transmission fra træningen søndag d. 31. august.

WTCC TV program på Eurosport er følgende (danske tider):

  • Indledende opvarmning/klip fra tidskørsler kl. 08.45 på Eurosport
  • Første løb live kl. 11.45 på Eurosport 2
  • Andet løb live kl. 15.00 på Eurosport

Se mere på WTCC hjemmesiden.

Kørselsvejledning til Oschersleben racerbanen i Tyskland
Oschersleben banen hedder også Motorsport Arena Oschersleben. Skal man ned og følge Poulsen og Co. i weekenden er her en kørselsvejledning til banen i Oschersleben, som sammen med Hockemheim og Nürburgring er én af tysklands 3 internationale racerbaner.

Med ViaMichelin finder man let ruteplan til Oechersleben. Se kørselsvedledning til WTCC i Oechersleben.

Relaterede artikler:
Kristian Poulsen debuterer i WTCC på Estoril banen i Portugal

Se flere artikler om Motorsport i Portugal (opdateres løbende)Kommentarer

Endnu ingen kommentarer