Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkSeptember 2008 - Indlæg

Poul Richard Høj Jensen og Danish Blue vandt Cascais Gold Cup for dragebåde

Den professionelle danske sejler Poul Richard Høj Jensen vandt Gold Cup for dragebåde udfor Cascais med Danish Blue.

Den britisk registrerede båd var bedst ud af i alt 74 deltagere med sit mandskab bestående af englænderen Andrew Mordem og danskeren Theis Palm, som måske mest er kendt for at være trimmer på kronprinsens Farr-40 båd og desuden som ekspert og 'sejldoktor' hos North Sails i Allerød.

På anden og tredjepladsen i Cascais Gold Cup for dragebåde kom yderligere to britisk registrerede både. Se det samlede resultat fra Cascais Gold Cup 2008.

Poul Richard Høj Jensen
Poul Richard Høj Jensen bor til dagligt i England og driver sammen med sin engelske kone Sophie Petticrow værftet i Burnham on Crouch i Essex på den engelske østkyst. Se mere om Poul Richard Høj Jensen og Petticrow dragebådene på Petticrow hjemmesiden.

Den tidligere dobbelte OL vinder er efterhånden blevet 64 år, men er stadig særdeles aktiv indenfor international sejlsport - naturligvis mest med sine 'egne' Petticrow dragebåde, som har vundet alt, hvad der er værd at vinde i dragebåds-klassen. Se mere om Poul Riochard Høj Jensen i Bådmagasinets feature artikel: Fra værktøjsmager til bådebygger.

White Lady
Prins Henriks dragebåd White Lady (som også er en Petticrow drage) kom ind på en respektabel 14. plads og dermed som bedst placerede danske båd med skipper Tom Carlsen og mandskab bestående af Mark Flint og Philipp Skafte-Holm.

Portugisiske båd på 6. pladsen
Bedste portugisiske båd blev 'Mar' med skipper Manuel Champalimaud sammen med Mark Hart og Ed Streeter.

I 2009 afholdes Gold Cup for dragebåde i Danmark.

Relaterede artikler:
Dragon klassen
Prins Henrik og kongeskibet Dannebrog i Cascais til Dragon race

Din vurdering:Billigere flybilletter som følge af nye regler for onlinekøb

EU vedtog i begyndelsen af september 2008 nye skærpede regler om, hvordan flyselskaberne har pligt til at annoncere flybillet-priser på nettet.

Mange flyselskaber tvinger kunderne til at bestille online, og indtil videre har specielt lavprisflyselskaberne på det nærmeste forsøgt at overgå hinanden i antallet af gebyrer tilføjet til billetprisen gennem hele bestillingsproceduren. Resultatet har været et uoverskueligt marked, og mange forbrugere har betalt for meget i forhold til forventet. Se bl.a. artikel i Politiken.

Alle gebyrer skal fremgå af første skærmbillede
Det nye regelsæt fra EU, som netop er vedtaget i Europaparlamentet, foreskriver at alle priser skal fremgå af det første skærmbillede i bestillingsproceduren på flyselskabernes hjemmesider. Eksempelvis skal det på første skærmbillede i en bestilling fremgå hvad bagage, bording pass, forsikring, kreditkort-gebyr, brændstof-gebyr, lufthavnsskatter osv. osv. koster.

EU kommissionen forventer at når billetprisen bliver mere overskuelig og sammenlignelig flyselskaberne imellem, vil det øge konkurrencen, og dermed alt andet lige sænke priserne til fordel for borgerne i EU.

Initiativet fra EU vil uden tvivl glæde en irsk kunde og blogger, som brokker sig over Ryanairs slet skjulte forsøg på at over-charge for ditten og datten.

Pres på urentable flyselskaber
Samtidig må man dog antage at de store selskaber som Easyjet og Ryanair vil have lettere ved at efterkomme kravet.

Omkostningerne til ændringerne og den øgede konkurrence vil måske vise sig at være en fordel for de store lavprisselskaber, da man allerede inden de nye påbud fra EU, forventer at et antal flyselskaber vil gå konkurs i vinteren 2008/2009. De nye krav vil alt andet lige skubbe til økonomien i de allerede hårdt pressede flyselskaber.

Ryanair indstiller flyruter fra Danmark, Norge og Sverige  
Ryanair lukker og åbner flyruter alt efter om ruterne er rentable eller ej. Det er der ikke noget nyt i, men selv Ryanair, som ellers normalt formår at tjene penge i et svært marked har valgt at lukke flere ruter end sædvanligt.

Dette efterår/vinter rammes blandt andet Billund lufthavn hårdt, da følgende ruter med Ryanair helt lukker:

Billund Lufthavn: 
Billund-Madrid med Ryanair
Billund-Pisa med Ryanair
Billund-Valencia med Ryanair

Aarhus Lufthavn:
Aarhus-Barcelona med Ryanair

Skavska Lufthavn ved Stokholm:
Skavska-Alghero
Skavska-Marseille
Skavska-Pisa
Skavska-Trapani

Sandefjord-Torp syd for Olso:
Sandefjord/Torp-Madrid
Sandefjord/Torp-Marseille
Sandefjord/Torp-Pisa

Advarsel til Ryanair fra EU om ikke uberettiget at aflyse flybilletter
I sagen om de såkaldte screen-scrapers, som Ryanair så sig irriteret på for nyligt, har EU af egen drift kommenteret på Ryanairs trusler mod et antal rejseselskaber og flysøgemaskiner.

Det har dog ikke forhindret Ryanair i at aflyse et stor antal billetter til kunder hos selskaberne Bravofly.com, Edreams.com, Volgratis.com og Wegelo.com. Se artikel på International Herald Tribune .

EU's besked til det irske lavprisselskab er at selskabet skal tilbagebetale billetter, som forbrugere har købt i god tro og i øvrigt assistere forbrugerne. Samtidig skal formalia omkring oplysninger til kunderne ved salg af Ryanair billetter dog være i orden, og det er tilsyneladende det, som Ryanair har gjort gældende ved aflysningen overfor ovennævnte selskaber.

EU Kommissionen har meddelt at man ingen klager har modtaget fra kunderne i ovennævnte selskaber og derfor ikke vil foretage sig yderligere. 

Din vurdering:Windsurfing VM i Portugal - Formula Windsurfing i Portimão september 2008

Et af årets største windsurfing events i Europa afholdes fra den 8. til den 14. september 2008 i byen Portimão på Algarvekysten i Portugal.

Formula Windsurfing World Championship
Konkurrencen afholdes i klassen Formula Windsurfing, som benytter et surfbrædt med en bredde på max. 1 meter og en relativ kort længde i forhold til andre brædttyper. Sejlarealet er begrænset til 12,5 m2, og der er en enkelt finne under brædtet.

Formula Windsurfing er udviklet siden 1990'erne, og er som konkurrence-surfing velegnet i områder med let til moderat vind. Det internationale sejlsportsforbund ISAF har allerede optaget Formula Windsurfing som en selvstændig klasse.

Windsurfing ved OL 2012
Samtidig forsøger Formula Windsufing organisationen at blive godkendt til OL 2012 i London. Konkurrenten er den nuværende olympiske windsurfing klasse RS:X.

Et af de vægtigste grunde til at vælge Formula Windsurfing er at udstyret koster 2/3 af udstyret i RS:X klassen, som er en relativ dyr windsurfing klasse. Fortalerne for Formula Windsurfing mener at billigere udstyr vil kunne få flere til at interessere sig for windsurfing sporten.

Se også Formula Windsurfing organisationens hjemmeside.


VM i windsurfing i Portimão   
Der er lagt op til et imponerende windsurfing event i Portimão fra 8. til 14. september, som forventes at trække et meget stort antal entusiaster og nysgerrrige feriegæster på Algarve.

Favorit i mændenes Formula Windsurfing konkurrencen er mesteren fra 2007 Steve Allen fra Australien, men også danskeren Jesper Vesterstrøm ligger højt på ranglisten i Formula Windsurfing.

Dansker i international windsurfing
Jesper er nordisk mester i 2008 og har 4 år i træk vundet det danske mesterskab i Formula Windsurfing. Se mere på Jesper Vesterstrøms hjemmeside (enter site nede i højre hjørne) og der er også information om Jespers forberedelser til Portugal VM på Riders.dk.

Hos kvinderne er 2007 VM vinder Allison Shreeve fra Australien favorit.

Programmet og en nærmere introduktion til vindsurfing eventet kan ses i Formula Windsurfing World Championship programmet .

Det store Algarve windsurf arrangement har også en hjemmeside.

Herunder youtube video med vinderen af kvindernes VM i 2007 Allison Shreeve:


UPDATE 14. september 2008
Hos herrerne sejrede Wojtek Brzozowski fra Polen i overlegen stil. Jesper Vesterstrøm fik en samlet 6. plads. Se det samlede resultat for herrerne ved 2008 Formula Windsurfing VM (åbner som pdf).

Hos kvinderne vandt Marta Hlavaty ligeledes fra Polen foran Allison Shreeve. Se kvindernes VM 2008 Formula Windsurfing resultat (åbner som pdf).

Mere information om surfing i Portugal findes på surfing på Guincho stranden

Se også:
Boardsurfing events i Portugal 2008


Din vurdering:Krebsegilde i Carcavelos med Club Nordico lørdag 13. september

Den nordiske klub i Lissabon afholder traditionelt svensk krebsegilde eller på svensk 'kräftskiva'.

Krebsegildet foregår i Carcavelos lørdag d. 13 september 2008 fra kl. 19.30 på Den Svenske Skole ikke langt fra stationen.

Krebsegilder er blevet afholdt i Sverige siden det 16. århundrede og er ligeså vigtig en begivenhed i Sverige, som julefrokoster er det i Danmark.

Krebsegilde på svensk manér
De friske krebs koges i lage bestående af vand, salt og dild til de er godt mørkerøde. Krebsen spises med fingrene, og det kræver teknik at få kødet ud af hale og klør. Til krebsen spises brød og ost.

En rigtig svensk kräftskiva inkluderer naturligvis snaps (helst i rigelige mængder), udsmykning af festlokalet og papirshatte. Når man drikker snaps skal man i Sverige desuden helst synge en snapsevise. Om krebsene siger svenskerne og de svensktalende finner, som også holder krebsegilder, at man skal drikke en snaps til hver klo. Se mere om traditionelt svensk krebsegilde på Madkultur.dk.

Herunder billede fra ét af Club Nórdicos krebsegilder:

 

Tilmelding til krebsegilde i Carcavelos
Krebs er ikke helt billige at købe, så Club Nórdico vil gerne bede om forudbetaling af 30 euro for medlemmer og 35 euro for ikke medlemmer. Alle med tilknytning til Portugal er velkomne. Medlemskab af Club Nórdico koster 25 euro for enkeltpersoner og 35 euro for en familie. Mere information om medlemskab kan findes på Club Nórdicos hjemmeside.

Tilmelding til krebsegildet 2008 skal ske senest mandag d. 8. september. Se Indbydelsen til krebsegilde i Club Nordico (indbydelse åbner som pdf). 

Svenskerne er i overtal til krebsegildet - hvilket hjælper en del når der skal synges snapseviser. Foreløbig er vi 3 danskere tilmeldt.

Mere information om Club Nordico og krebsegildet kan fås ved at skrive til Olaf Klejnstrup-Jensen på olaf@fuluiweb.com (dansk).

Herunder kort over Carcavelos med Den Svenske Skole:Se større kort

Din vurdering:Kongeskibet Dannebrog ligger i Cascais Marina

Det danske kongeskib Dannebrog fungerer i øjeblikket som flydende hotel for Prins Henrik i Cascais.

Prinsen er i Cascais i forbindelse med Gold Cup regatta for dragebåde, som i mange år har været én af prinsens store interesser.

Dragebådskonkurrencen afholdes fra d. 29. august til d. 5. september 2008 og har deltagelse af blandt andet Frank Berg, Prins Henrik, Jørgen Schonherr, Lars Bojvad, Lars Hendriksen, Peter Warrer, Poul Richard Høj Jensen og Valdemar Bandolowski. Se mere om danskerne i Cascais Dragon Gold Cup 2008.

Kongeskibet Dannebrog

Det imponerende skib fra 1930'erne måler over 78 meter og fylder godt op i marina'en ved Cascais, som dog har plads til endnu større fartøjer.

Skibet synes meget langt, men til gengæld er kongeskibet Dannebrog kun godt 10 meter bredt og har en relativ smal clipper-stævn. Agter er der en eliptisk hæk, hvor kongeparret kan sidde i det fri eller under tag. Alt i alt er skibet meget slankt og elegant.


Bygget på Orlogsværtet på Holmen i København
Kongeskibet Danmark er efterhånden en gammel konstruktion dog med tilføjelse af nye elektroniske hjælpemidler, hvoraf nogen kan ses på styrehuset og måske æstetisk synes lidt malplacerede på det klassiske skib.

Kongeskibet Dannebrog er tegnet af N. K. Nielsen og sejler med op til 13,5 knob. Det gamle stålskib er samlet med nitter på Orlogsværftet på Holmen i København, som lukkede i 1991. Herefter overgik alle statens nybygninger og vedligeholdelse, herunder af Kongeskibet, til private værfter.

Dannebrogs fulde besætning består af ni officerer, syv sergenter, to konstabler og 35 værnepligtige. Se mere om kongeskibets historie på Kongehusets hjemmeside.

Kongeskibet skal i øvrigt på værft i Danmark, når sommerens tur til Portugal slutter. Inden da skal regentparret dog nå at besøge Nakskov, Ærøskøbing, Skarø og Lohals.

Kongeskibet Dannebrog transport for dragebådspokal
Gold Cup dragebåds-pokalen blev sidste år vundet af Lars Hendriksen, Lars Stenfeldt Hansen og Philipp Skafte-Holm i dragebåden "Eva" (DEN-138) i Palma de Mallorca.

I år er vandrepokalen blevet transporteret standsmæssigt til Cascais på kongeskibet, og de danske sejlere håber selvføgelig at der også bliver brug for transport hjem til Danmark igen.

Se også:
Det norske kongeskib K/S Norge besøgte Cascais i sommeren 2008

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »