Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkSeptember 2008 - Indlæg

Richard Branson Virgin roadshow i Portugal

Den engelske multimiliardær og branding ekspert Richard Branson har været i Portugal.

Som sædvanlig når den charmerende Branson svinger taktstokken var der på pressemødet i Lissabon masser af gode artikler til de portugisiske medier.

Space Center i Portugal
Den bedste 'historie' denne gang var at Richard Branson, som er berømt for sit Virgin brand, ikke ville afvise at han ville opføre et 'Space Center' i Portugal.

Portugal kunne på den måde blive en 'SpacePort' for Europa. Fartøjerne, som skal anvende space port'en, ville selvfølgelig først og fremmest være fra Virgin Galactic.

I en anden udtalelse kundgjorde den selvlærte forretningsmand at han ikke ville afvise at investere i andre dele af Portugals erhvervsliv herunder turisme og vedvarende energi.

Branson udlovede i den forbindelse en pris på 50.000 euro til et godt portugisisk ideprojekt inden for miljøvenlig vedvarende energi. 

Markedsføring af Virgin Active
Formålet med Richard Bransons besøg var ud over at få pressens bevågenhed at samle opmærksomheden på Virgin Active Health Clubs helseklubberne, som der ifølge Branson skal åbnes 20 af i Portugal. Branson nåede under besøget at se både Porto og Lissabon, og mener i øvrigt at bygningen af de 20 helseklubber vil skabe arbejde til omkring 1.000 mand i Portugal.

Samtidig med at Bransons højtflyvende planer blev præsenteret i Lissabon var der doom and gloom stemning på børserne i USA og Europa.

Senere på ugen fik Richard Branson endnu lidt eftertragtet presseomtale, da det europæiske Ryder Cup golf hold med blandt andet danskeren Søren Hansen fløj til Kentucky med en Virgin maskine - sammen med Richard Branson selvfølgelig.

Se mere om Virgin Galactic i et interview med Richard Branson på Youtube:

 


Se mere om Virgin Active i Portugal.   Din vurdering:Spanien og Portugal i samarbejde om markedsføring i USA

De spanske og portugisiske turistmyndigheder har bekendtgjort at man vil forny og forstærke samarbejdet om at promovere den Iberiske Halvø på det nordamerikanske marked, skriver Newswire.

Siden 2006 har web sitet www.portugalspainboth.com henvendt sig til primært amerikanske turister med interesse for det sydlige Europa.

Spanien og Portugal planlægger at udvide aktiviteterne og desuden at indgå samarbejder med flere lokale amerikanske rejsearrangører. Man er også fra turistorganisationernes side villige til at poste flere penge i den fælles promovering af Spanien og Portugal.

Europa set med amerikanske øjne
Ikke alle amerikanere har den helt store viden om Europa, og selv om både Spanien og Portugal kendes i USA fra historiske film, og Portugal måske mest for Christoffer Columbus, tilhører begge lande i den amerikanske opfattelse 'den gamle verden'. Det opfattes som regel positivt omend også som noget 'ukendt' og måske en anelse 'laid back'.

Spanien har en fordel i at mange amerikanere specielt fra de sydlige stater forstår og taler spansk, men kendskabet til Spanien som land er meget begrænset.

De få amerikanere, som lærer portugisisk gør det i langt de fleste tilfælde med henblik på at kommunikere med mennesker i Sydamerika og naturligvis fortrinsvis i Brasilien.

En del amerikaneres første møde med Portugal er ved Alcântara havnen i Lissabon, hvor et stort antal krydstogtsskibe lægger til.

En portugisisk baseret turistvirksomhed, som modtager mange amerikanske gæster er cykelferie arrangørerne Bluecoastbikes - se mere om amerikanske gæsters syn på Portugal på Bluecoastbikes web site (på engelsk). På Portugalnyt findes der i forum desuden en dansk beskrivelse af turene.

Portugisere i USA
Ifølge den amerikanske ambassade i Lissabon bor der omkring en halv million luso-amerikanere i USA primært i staterne Massachusetts, Rhode Island, New Jersey, Florida og i California. 

I Canada bor der ifølge forskellige kilder omkring 400.000 mennesker af portugisisk afstamning.

Amerikansk præsidentkandidat forvirret?
Den amerikanske præsidentkandidat John McCain har for nyligt udtalt sig i spidse vendinger omkring den spanske premierministers holdning. 

Den socialistiske premierminister i Spanien Zapatero har ikke været i kridthuset i Washington, siden han som sin første handling som regeringsleder trak de spanske tropper ud af Irak.

Ved valget i Spanien i 2004, som blev afholdt kort efter det omfattende bombeattentat i Madrid, som kostede 191 menneker livet, gav vælgerne en uventet jordskrædssejr til socialisterne og Zapatero. Mange mener at de spanske vælgere reagerede på bomberne i Madrid.

John McCain har i den forbindelse ved et uheld sandsynligvis malet sig selv op i et hjørne i forhold til Spanien efter et par uheldige interviews i amerikanske medier. Se artikel i Berlingske Tidende fra den 19. september 2008.  

Din vurdering:Arabiske investeringer i Portugal stiger

De seneste investeringer på Algarvekysten sætter arabiske investorer på førstepladsen blandt udenlandske investeringer i fast ejendom i Portugal.

Hele 40% af alle udenlandske investeringer i første halvdel af 2008 i hoteller, kontorbygninger og andre større udviklingsprojekter fandt sted med arabisk kapital, skriver Euro Weekly News.

Den største investering på Algarve udgjorde JJW hotel resort komplekset på Algarve, som ejes af Sheikh Mohamed Bin Issa Al Jaber fra Saudi Arabien.

Den særdeles velhavende arabiske tycoon og filantrop har med luksus hotel gruppen MBI International skabt sig et verdensomspændende forretningsimperium.

Saudisk Unesco Envoy
I en artikel i engelske The Times for et par år siden nævnes det at Sheikh Mohamed Bin Issa Al Jaber har støttet uddannelse af kvinder i Saudi Arabien og desuden doneret penge til programmet Olive Tree, som støtter fælles skolegang for palæstinensere og israeler. Som en anerkendelse af arbejdet har Unesco udnævnt ham til 'Special Envoy'.

Den arabiske kosmopolit er uddannet på London Univesity, hvor han studerede politik og politisk historie. Se mere i artikel i The Times.

Arabiske rødder i Algarve
Algarve er ikke uvant med arabisk indflydelse. For 700-800 år siden havde den sydlige del af den Iberiske Halvø i Portugal og Spanien en kulturel storhedstid under maurisk herredømme. Det måske bedste bevis herpå er det imponerende slot Al-Hambra - på arabisk Qal'at al-Hambra, hvilket på dansk betyder det røde fort.

Slottet Al-Hambra ligger i byen Grenada i Spanien - og i øvrigt også som moderne teater i byen Bradford i Nordengland, hvor man har bygget en slags kopi af en del af det spanske slot.

Navnet Algarve stammer fra tiden, hvor maurerne i Sydspanien regerede fra Al-Hambra slottet i Spanien. Det sydlige spanien blev kaldt Al-Andalus (nu tildags Andalusien) og det sydlige Portugal gik under navnet Al-Garb Al-Andalus - eller på dansk Vest-Andalusien.

Herunder en youtube video med det fantastiske Alhambra slot:

 


Din vurdering:UEFA Cup kamp Napoli-Benfica

UPDATE: Se UEFA Cup grupperne og resultaterne i UEFA Cup gruppespillet 2008 (klik på rødt link)

UPDATE: Napoli vandt 3-2 over Benfica i en spændende kamp.

Den 18. september mødes portugisiske Benfica og italienske Napoli i Italien. Kampen spilles kl. 21 dansk tid.

Som udgangspunkt ser opgaven svær ud for Benfica, som ikke er i tidligere tiders storform. Faktisk blev Benfica kun nummer 4 i den portugisiske liga i sæsonen 2007/2008, og er derfor ikke med i Champions League.

Bookmakernes odds er også med italienerne. Napoli giver pengene omkring 2 gange igen ved sejr. En Benfica sejr har odds omkring 4.

Napoli i UEFA Cup turneringen
Den italienske klub blev kun nummer 8 i den hjemlige turnering i 2007/2008 sæsonen. Napoli er dog stadig det bedste hold i Syditalien og vandt i 1988/1989 sæsonen UEFA Cup'en. Samtidig er den italienske liga væentlig hårdere end den portugisiske.

Klubben, som støttes af nogen af de mest berygtede italienske tifosi, gik fallit i 2004. Den blev dog bragt på fode igen i 2006 af filmmanden Aurelio De Laurentiis fra Italien.

Hvad Napolis fodboldhold ikke altid magter på fodboldbanen synes fans'ene at skulle gøre før og efter kampen. Den seneste magtdemonstrationen fra Napolis 'Ultras', som tifosi fra Napoli også kaldes, kostede for nyligt det offentlige i Rom omkring 500.000 euro i ødelagte bussr og tog. Kampen på fodboldbanen mod Roma sluttede i øvrigt 1-1.

Benfica i UEFA Cup turneringen 
I Benfica skal man helt tilbage til sæsonen 1982/1983 for at finde en anden plads i UEFA Cup turneringen, som den portugisiske klub aldirg har vundet.

Sidste sæson gjorde Michael Laudrups Getafe det af med Benfica før kvartfinalerne.

Holdet består blandt andet af landsholdspillerne Nuno Gomes, Jorge Ribeiro, Carlos Martins, målmand Quim og portugisisk-congolanske Makukula.

Benfica ligger i øjeblikket på en 11. plads med 2 point efter 2 kampe. Se artikeloversigt om Benfica.

UEFA Cup turneringen - fakta om UEFA lodtrækning og UEFA grupper
UEFA turneringen har i alt 80 deltagen hold i første runde. Hvert hold spiller ude og hjemme mod en ved lodtrækning udtrukket modstander i én af de 8 grupper. Ingen modstander kan være fra det samme land.

Den samlede vinder af de to indbyrdes kampe af UEFA turneringen går videre. I alt 40 hold i UEFA Cup turneringen kvalificerer sig til anden runde i UEFA turneringen, som også kalde UEFAs gruppespil.

Igen foretager UEFA lodtrækning. I UEFA gruppespillet deles de 40 hold op i 8 grupper, hvor 3 UEFA hold fra hver gruppe går videre til 'round of 32' sammen med 8 hold fra Champions League turneringen, som bliver nummer 3 i deres respektive grupper. Round of 32 eller på dansk runden med 32 hold spilles mod én modstander ude og hjemme.

Det samme sker i UEFA round of 16 og i UEFA kvartfinalerne og i UEFA semifinalerne. Kun UEFA Cup finalen afgøres af én enkelt kamp.

Øvrige portugisiske hold i første runde af UEFA Cup'en
Engelske Portsmouth får besøg af Guimaraes fra Nordportugal. Portugiserne blev i 2007/2008 nummer 3 i den portugisiske liga foran Benfica. Guimaraes kaldes også for Vitória Guimarães SC. Kampen spilles kl. 22 dansk tid. UPDATE: Reultat blev 2-0 til Portsmouth.

Braga ligeledes fra Nordportugal møder hjemme Artmedia fra Slovakiet. Kampen spilles kl. 21.30 dansk tid.

Setúbal klubben syd for Lissabon møder Heerenveen fra Holland på udebane kl. 21 dansk tid.

Spanske Valencia møder Maritimo fra Madeira på klippeøen Madeira kl. 22 dansk tid.

Din vurdering:Nations Cup golfturnering på Algarve 17-21 september 2008

Midt i september afholdes der som tidligere år Nations Cup på golf resortet Vale de Lobo i Algarve.

Nations Cup er et amatør event for unge golfspillere. Der spilles i hold og turneringen havde i 2007 deltagelse af 14 lande.

Turneringen Nations Cup 2008 starter officielt d. 17. september og løber til d. 21 september. Holdene ankom dog allerede d. 15. september til golfresortet på Algarve.

Dansk deltagelse i Nations Cup 2008
Nations Cup arrangeres af den portugisiske turistorganisation i samarbejde med Portugals golfunion. I 2007 sluttede det danske hold af unge talenter på en flot tredjeplads efter England og Irland. 

I år er Danmark igen med. Holdet består af holdkaptajn Anders Dahl Christiansen, Jacob Roth, Sebastian Cappelen og Rasmus Hjelm Nielsen.

Den 18. september starter selve turneringen. Danmarks unge golfspillere har en 3. plads fra Nations Cup 2007 at forsvare.

Stillingen i turnering kan løbende følges på Nations Cup 2008 hjemmesiden - som dog ind imellem giver fejlmelding.

Se også:
Golf i Portugal

Relateret artikel:
Nations Cup 2007 i Portugal

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »