Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkSeptember 2008 - Indlæg

Danmark vandt 3-2 over Portugal i VM kvalifikationen - se video med højdepunkter

Med tre mål mod Portugal på portugisernes hjemmebane beviste det danske landshold at holdet trods fejl og mangler er et ungt og psykisk stærkt hold med masser af talent at bygge på.

Man scorer simpelt hen ikke tre mål mod Portugal på udebane ved et tilfælde, og landsholdet har god grund til at være tilfreds med indsatsen, selv om kampen ligeså godt kunne være vundet af Portugal.

Bagud som forudset
Langt de fleste troede ikke på Danmarks chancer mod Portugal, og danskerne kom som mange havde ventet bagud med ét mål af Nani allerede i slutningen af første halvleg.

Portugiserne havde dog vist at de var til at snakke med, og det uinspirerede danske spil i første halvleg blev efter pausen afløst af mere kampgejst.

Stor holdindsats
Hele to gange formåede det danske landshold at komme tilbage i kampen først med et mål af Niclas Bendtner, som dog promte blev modsvaret af en portugisisk scoring på straffespark ved Deco.

Da stillingen 2-2 var en kendsgerning sent i 2. halvleg efter Christian Poulsens mål, havde det danske fodboldlandshold uanset slutresultat vundet æren tilbage.

Træner Morten Olsen formåede at holde dampen oppe på sine tropper, og det resulterede i en heldig scoring i kampens sidste minutter af Daniel Jensen, som til dagligt spiller i Arsenal.

Optimalt resultat af landsholdet
Portugals stjernespækkede hold viste kun i glimt sin klasse, men både Nani og Deco var svære for det danske landshold at stække.

Det er så meget mere bemærkelsesværdigt at det lykkedes ved fælles indsats og det nødvendige held at skabe et af de bedste landskamp resultater i nyere dansk fodboldhistorie i Lissabon.

Glade danskere i Lissabon efter 2-3 resultatet
Selv om den danske lejr på omkring 1400 tilskuere i det ene hjørne af Alvalade Stadion fik lov at vente 20 minutter på stadion inden de blev lukket ud efter kampen, var stemningen helt i top.

Da alle portugisiske tilskuere havde forladt stadion, og kun danskerne var tilbage, dukkede Christian Poulsen op fra omklædningsrummet og sagde tak for støtten til stor jubel fra de tilrejsende danskere. 

Som sædvanligt var portugisisk kampklædt politi mødt op til kampen i et antal, som man i Danmark kun meget sjældent ser, men dem blev der ikke brug for.

Senere på aftenen festede de danske tilhængere igennem i Lissabon, og på én af de irske pubber ved Cais de Sodré fik vi endda lov at spille danske fodboldsange fra en medbragt CD. Der var nu også pænt overtal af de rød-hvide, og mange af Lissabons taxi-chauffører, restauranter og barer fik en omsætning langt over det normale på en onsdag.

Video Portugal - Danmark - se højdepunkter fra kampen i denne YouTube video
Her er de fantastiske sidste 10 minutter af kampen:


Danmark - Portugal returkamp i 2009
Returkampen i VM kvalifikationen mellem Danmark og Portugal spilles 5. september 2009 i Parken.

Din vurdering:VM kvalifikation kampe - herunder Portugal-Danmark på TV3

UPDATE: Se mere om Danmark-Malta og Sverige-Portugal kampene i VM kvalifikationen.

Se også: Den opdaterede stilling i Danmarks gruppe 1 i VM kvalifikationen.

Portugal tager i aften imod Danmark på Sporting Lissabons stadion i Portugals hovedstad i VM kvalifikationen. Kampen sendes direkte fra kl. 21.45 på TV3.

Portugal storfavoritter
Det danske landshold trænede i går formiddags i Estoril vest for Lissabon.

Der er i de portugisiske medier respekt om Danmarks landshold, men opgaven vurderes til at være overkommelig. Den nye portugisiske landstræner Carlos Queiroz forventes derfor at sørge for en pligtsejr til Portugals landshold i aften.

Midtbanespilleren Deco udtalte tidligere på ugen til fodboldavisen 'O Jogo' (på dansk 'Spillet') at kampen mod Danmark bliver det portugisiske landsholds første store test efter omrokeringerne foretaget af den nye landstræner.

Avisen Diário de Notícias citerer den tidligere Benfica helt danskeren Michael Manniche for at udtale at han ikke tror på dansk sejr. Et uafgjort resultat er ifølge Michael et meget godt resultat for Danmark mod Portugal. Se mere om Portugals holdopstilling.

Den 9. september var der ifølge Diário de Notícias kun solgt 7 tusind billetter til kampen i Portugal, hvilket siger lidt om, hvor sikre de fleste portugisere er på sejr til Portugal. Der forventes dog at portugiserne møder op i stort tal uden at have købt billet på forhånd således at tilskuertallet skulle nå op på omkring 40 tusinde inklusive et par tusind danskere, afslutter avisen.

Odds Portugal-Danmark
Bookmakerne giver i gennemsnit pengene 6,8 gange igen ved sejr til Danmark, og nogen helt op til odds 7,25. Vinder Portugal kvalifikationskampen betales der 1,5 gange det indskudte beløb. Uafgjort resultat har odds på omkring 3,8.

VM kvalifikationskampe 10. september 2008
Samme aften som Danmarks kamp mod Portugal spilles der et stort antal VM kval kampe i Europa:

 • Sverige-Ungarn resultat 2-1
 • Albanien-Malta resultat 3-0
 • Færørerne-Rumænien resultat 0-1
 • Island-Skotland resultat 1-2
 • Rusland-Wales resultat 2-1
 • Andorra-Hviderusland resultat 1-3
 • Montenegro-Irland resultat 0-0
 • Nordirland-Tjekkiet resultat 0-0
 • Bosnien-Herzegovina-Estland resultat 7-0
 • Schweiz-Luxembourg resultat 1-2
 • Moldova-Israel resultat 1-2
 • San Marino-Polen resultat 0-2
 • Litauen-Østrig resultat 2-0
 • Makedonien-Holland resultat 1-2
 • Finland-Tyskland resultat 3-3
 • Slovenien-Slovakiet resultat 2-1
 • Italien-Georgien resultat 2-0
 • Azerbaijan-Liechtenstein resultat 0-0
 • Tyrkiet-Belgien resultat 1-1
 • Kroatien-England resultat 1-4
 • Frankrig-Serbien resultat 2-1
 • Letland-Grækenland resultat 0-2
 • Spanien-Armenien resultat 4-0
 • Kazakhstan-Ukraine resultat 1-3

Se flere VM kval resultater på FIFAs hjemmeside.

Se også:

Din vurdering:Ryanair sælger billig flybillet til Porto

Det irske lavprisselskab Ryanair har gennem nogen år haft fast rute til Porto fra blandt andet Stansted lufthavn øst for London.

Da Ryanair også flyver mellem Billund og Stansted er det muligt at kombinere de to ruter med Ryanair til en meget billig rejse til Portugals næststørste by.

Ryanair har set i lyset af den nuværende krise blandt flyselskaber indimellem særdeles lave priser, som ret beset ikke burde kunne lade sig gøre. For at kunne anvende de billige billetter fra Ryanair, skal man dog være indstillet på at rejse på bestemte dage og på rejsen Billund-Stansted-Porto eller Aarhus-Standsted-Porto desuden være indstillet på at vente i Stansted lufthavn i 5-6 timer.

Billigt til Portugal med Ryanair
Vi har forsøgt at booke en tur til Porto (Oporto) fra Danmark via Stansted med Ryanair så billigt som muligt. Her er hvad der kan bestilles på Ryanairs hjemmeside per 10. september.

Billund-Stansted udrejse 7. oktober kl. 16.40 fra Billund, ankomst Stansted 17.15
Stansted-Porto d. 8. oktober kl. 6.35, ankomst Porto 8.55

Porto-Stansted hjemrejse 27. oktober kl. 9.20, ankomst Stansted 11.40
Stansted-Billund d. 27. oktober kl. 16.40, ankomst Billund 17.15

Samlet pris for alle 4 flybilletter er per 10/9-2008 kun 372 kroner inklusive lufthavnsskatter og naturligvis en nat i Stansted lufthavn. Hele prisen hos Ryanair udgøres faktisk af lufthavnsskatter. Bemærk at hertil kommer Ryanairs smådyre bagagegebyr, betalingsgebyr osv. osv.

Fra Aarhus lufthavn kan det samme lade sig gøre, og da der er en tidlig afgang fra Aarhus til Stansted kan ventetiden lægges om dagen i stedet for om natten i Stansted lufthavn.

Selv om man ofte ikke kan få de billigste flybilletter, er det som regel muligt at flyve til Porto over Stansted med Ryanair fra Aarhus/Billund for omkring 1.000-1.500 kroner + ovennævnte gebyrer. Alle priser er fundet d. 10. september 2008 på Ryanairs hjemmeside.

Se også: Billigt til Porto i sommeren 2009

På ferie i Nordportugal
Nordportugal har Portugals flotteste naturområder og desuden et rigt dyreliv med blandt andet vilde heste i Gerés Nationalparken.

Porto, som er det industrielle kraftcenter i Portugal, er en flot by med mange spændende aktiviteter over hele året. Området er naturligvis mest berømt blandt turister for sin portvinsproduktion. Se mere om byen Porto.

Det er desuden billigt i Nordportugal, og vil man gerne se Lissabon 300 kilometer syd for Porto, kan turen klares på omkring 3 timer i en udlejningsbil.

Vejret i Nordportugal er lidt koldere end i den sydlige del af landet, men i oktober er der stadig en behagelig dagtemperatur på op til 21 grader. Se mere om vejret i Porto.

Se også:
Billig leje af bil i Porto
Udlejning af ferieboliger i det naturskønne Nordportugal

Din vurdering:Stor tilfredshed blandt turister i Lissabon

Den portugisiske turistorganisations afdeling for statistik har foretaget en måling af turisternes mening om Lissabon.

Resultatet var ikke overraskende positivt. Hele 92% af de udspurgte turister i Lissabon vil overveje at vende tilbage til den portugisiske hovedstad ved en senere lejlighed.

Ifølge Observatório do Turismo de Lisboa havde 75% af de adspurgte gæster på storbyferie i Lissabon allerede været i byen mindst én gang før.

Belém og Castelo São Jorge
De mest populære turistseværdigheder var ifølge undersøgelsen Belém i den vestlige del af byen med Torre de Belém (søfort i Belém), det store monument for de opdagelsesrejsende eller på portugisisk Padrão dos Descobrimentos og det gigantiske gamle kloster Jerónimos, som de mest populære seværdigheder.

Også den gamle middelalderborg Skt. George i Lissabons midte, på portugisisk Castelo de São Jorge, stod højt på turisternes hitliste over seværdigheder i Lissabon.

Lissabon en venlig, flot og rolig by
Den generelle holdning til Lissabon blev beskrevet med ord som venlig, flot, rolig, kulturel og historisk.

Hele 80% foretrak at se Lissabon til fods, og 71% af turisterne havde brugt tid på at shoppe i Lissabon. Overraskende havde kun 56% været på stranden, som ellers kun er 25 minutters togtur fra Lissabons centrum.

Cascais, Estoril, Sintra og Óbidos
Ud af de adspurgte turister udtrykte hele 99% af dem, som havde besøgt områder uden for Lissabons centrum tilfredshed eller en positiv overraskelse over byerne Cascais, Estoril, Sintra eller Óbidos.

Lissabon plaget af kriminalitet i sommeren 2008
Hvad undersøgelsen ikke viste var at den fredelige by Lissabon var plaget af usædvanlig meget kriminalitet i sommeren 2008.
 
Det er normalt at der er mere arbejde for politiet i sommerperioden, men specielt tankstationer og pengeautomater har været meget populære mål for tyveknægte over hele Portugal i første halvår af 2008. Lissabons og Algarves lommetyve har heller ikke ligget på stranden og slappet af.

Den kriminelle aktivitet er dog ikke større end den var i årene 2003 og 2004. Langt de fleste besøgende i Lissabon denne sommer havde en positiv oplevelse og mærkede intet til en stigning i kriminaliteten i Portugal, som ifølge portugisiske aviser var på mellem 7% og 15%.

Håndfast indsats af de portugisiske myndigheder
Portugal er som regel lidt hurtigere til at reagere på en stigning i kriminalitet end mange andre lande. Dels er turismen meget vigtig for landets økonomi, og dels har Portugal det næsthøjeste antal politifolk i forhold til indbyggertal i EU næst efter Italien.

Myndighederne har allerede sendt flere politifolk på gaden, og der har løbende været razzia'er i visse bydele i Lissabon, hvor talstærkt politi som i Lissabon ofte vil sige mellem 300 og 500 mand, har omringet et belastet boligområde og 'nappet' de uheldige elementer.

Der er desuden for nyligt blevet strammet op i den portugisiske våbenlovgivning. Ifølge den nye lovgivning belønnes besiddelse af et ulovligt våben i Portugal nu automatisk med en tur på 'hotellet med de stive gardiner' på statens regning. 

Din vurdering:Portugal - Danmark VM 2010 kvalifikation gruppe 1

Se også:
VM grupper til slutrunden i Sydafrika
 
Stilling i Danmarks VM gruppe 1

Kampplan for VM kvalifikationen i gruppe 1

Portugal kom godt fra start i kvalifikationen til VM 2010 i Sydafrika. Malta var på papiret en overkommelig udebane modstander, og portugiserne bevarede koncentrationen og spillede mildt sagt Malta ud af banen. Det kunne nemt have blevet til flere mål end de 4 - 0. Målene blev sat ind af Hugo Almeida, Simão Sabrosa, Nani samt et selvmål af Malta. Se også: Danmark-Malta kampen i Parken d. 11. oktober.

Morten Olsen havde på forhånd meldt ud at alt andet end en sejr i Ungarn ville være skuffende. Desværre lykkedes det ikke at score i Budapest, og Danmark måtte tage til takke med 0 - 0 i sin første VM 2010 kvalifikationskamp. Heldigvis satte Sverige også point til i Albanien - ligeledes med 0 - 0.

De danske journalister er efter kampen alt andet end begejstrede for Danmarks landshold.
Med overskrifter som "Jammerlige Danmark fik uafgjort" (TipsBladet) og "Landsholdet i stilstand" (SPN) er der ikke meget håb forude inden kampen mod Portugal den 10. september i Lissabon. Morten Olsen udtrykte efter kampen at "det var helvedes varmt i Budapest" (35 grader) og erklærede sig tilfreds med det ene point.

Portugal - Danmark den 10. september
Allerede om 4 dage skal Danmark forsøge at rejse sig mod Portugal i Lissabon. Kampen spilles på Estadio Jose Alvalade, der er Sporting Lissabons hjemmebane. Portugalnyt vil være på lægterne og DBU oplyser at ca. 1.400 danskere vil overvære kampen mod Portugal. Det bliver med garanti ikke nok til at kunne overdøve portugisernes massive opbakning til Portugals landshold, der endnu ikke har tabt siden Carlos Queiroz overtog roret fra Filipe Scolari denne sommer.

Danmark - Portugal - kampstatistik
Danmark har ifølge DBU mødt Portugal 8 gange før - senest vandt Danmark 4-2 i en venskabskamp i Parken i 2006, hvilket er den eneste sejr det er blevet til.

Danmark - Portugal 4-2 i København, Danmark - Venskabskamp (01-09-2006)
Portugal - Danmark 2-1 i Leiria, Portugal - Venskabskamp (29-03-2000)
Portugal - Danmark 1-1 i Sheffield, England - EM-slutrunde (09-06-1996)
Danmark - Portugal 2-4 i København i Danmark - VM-kvalifikationskamp (09-10-1977)
Portugal - Danmark 1-0 i Lissabon, Portugal - VM-kvalifikationskamp (17-11-1976)
Portugal - Danmark 5-0 i Porto, Portugal - EM-kvalifikationskamp (12-05-1971)
Danmark - Portugal 0-1 i København, Danmark - EM-kvalifikationskamp (14-10-1970)
Danmark - Portugal 1-3 i Esbjerg, Danmark - Venskabskamp (21-06-1966)

Styrkeforskellen mellem Portugal og Danmark har ifølge FIFAs statistik aldrig været større.

TVI i Portugal sender kampen mellem Portugal og Danmark live, mens fodboldkampen i Danmark kan ses live på TV3, som starter fodboldaftenen allerede kl. 20.00.

Kampen starter kl. 20.45 portugisisk tid og kl. 21.45 dansk tid.

Se også artiklerne

Din vurdering:Poul Richard Høj Jensen og Danish Blue vandt Cascais Gold Cup for dragebåde

Den professionelle danske sejler Poul Richard Høj Jensen vandt Gold Cup for dragebåde udfor Cascais med Danish Blue.

Den britisk registrerede båd var bedst ud af i alt 74 deltagere med sit mandskab bestående af englænderen Andrew Mordem og danskeren Theis Palm, som måske mest er kendt for at være trimmer på kronprinsens Farr-40 båd og desuden som ekspert og 'sejldoktor' hos North Sails i Allerød.

På anden og tredjepladsen i Cascais Gold Cup for dragebåde kom yderligere to britisk registrerede både. Se det samlede resultat fra Cascais Gold Cup 2008.

Poul Richard Høj Jensen
Poul Richard Høj Jensen bor til dagligt i England og driver sammen med sin engelske kone Sophie Petticrow værftet i Burnham on Crouch i Essex på den engelske østkyst. Se mere om Poul Richard Høj Jensen og Petticrow dragebådene på Petticrow hjemmesiden.

Den tidligere dobbelte OL vinder er efterhånden blevet 64 år, men er stadig særdeles aktiv indenfor international sejlsport - naturligvis mest med sine 'egne' Petticrow dragebåde, som har vundet alt, hvad der er værd at vinde i dragebåds-klassen. Se mere om Poul Riochard Høj Jensen i Bådmagasinets feature artikel: Fra værktøjsmager til bådebygger.

White Lady
Prins Henriks dragebåd White Lady (som også er en Petticrow drage) kom ind på en respektabel 14. plads og dermed som bedst placerede danske båd med skipper Tom Carlsen og mandskab bestående af Mark Flint og Philipp Skafte-Holm.

Portugisiske båd på 6. pladsen
Bedste portugisiske båd blev 'Mar' med skipper Manuel Champalimaud sammen med Mark Hart og Ed Streeter.

I 2009 afholdes Gold Cup for dragebåde i Danmark.

Relaterede artikler:
Dragon klassen
Prins Henrik og kongeskibet Dannebrog i Cascais til Dragon race

Din vurdering:Billigere flybilletter som følge af nye regler for onlinekøb

EU vedtog i begyndelsen af september 2008 nye skærpede regler om, hvordan flyselskaberne har pligt til at annoncere flybillet-priser på nettet.

Mange flyselskaber tvinger kunderne til at bestille online, og indtil videre har specielt lavprisflyselskaberne på det nærmeste forsøgt at overgå hinanden i antallet af gebyrer tilføjet til billetprisen gennem hele bestillingsproceduren. Resultatet har været et uoverskueligt marked, og mange forbrugere har betalt for meget i forhold til forventet. Se bl.a. artikel i Politiken.

Alle gebyrer skal fremgå af første skærmbillede
Det nye regelsæt fra EU, som netop er vedtaget i Europaparlamentet, foreskriver at alle priser skal fremgå af det første skærmbillede i bestillingsproceduren på flyselskabernes hjemmesider. Eksempelvis skal det på første skærmbillede i en bestilling fremgå hvad bagage, bording pass, forsikring, kreditkort-gebyr, brændstof-gebyr, lufthavnsskatter osv. osv. koster.

EU kommissionen forventer at når billetprisen bliver mere overskuelig og sammenlignelig flyselskaberne imellem, vil det øge konkurrencen, og dermed alt andet lige sænke priserne til fordel for borgerne i EU.

Initiativet fra EU vil uden tvivl glæde en irsk kunde og blogger, som brokker sig over Ryanairs slet skjulte forsøg på at over-charge for ditten og datten.

Pres på urentable flyselskaber
Samtidig må man dog antage at de store selskaber som Easyjet og Ryanair vil have lettere ved at efterkomme kravet.

Omkostningerne til ændringerne og den øgede konkurrence vil måske vise sig at være en fordel for de store lavprisselskaber, da man allerede inden de nye påbud fra EU, forventer at et antal flyselskaber vil gå konkurs i vinteren 2008/2009. De nye krav vil alt andet lige skubbe til økonomien i de allerede hårdt pressede flyselskaber.

Ryanair indstiller flyruter fra Danmark, Norge og Sverige  
Ryanair lukker og åbner flyruter alt efter om ruterne er rentable eller ej. Det er der ikke noget nyt i, men selv Ryanair, som ellers normalt formår at tjene penge i et svært marked har valgt at lukke flere ruter end sædvanligt.

Dette efterår/vinter rammes blandt andet Billund lufthavn hårdt, da følgende ruter med Ryanair helt lukker:

Billund Lufthavn: 
Billund-Madrid med Ryanair
Billund-Pisa med Ryanair
Billund-Valencia med Ryanair

Aarhus Lufthavn:
Aarhus-Barcelona med Ryanair

Skavska Lufthavn ved Stokholm:
Skavska-Alghero
Skavska-Marseille
Skavska-Pisa
Skavska-Trapani

Sandefjord-Torp syd for Olso:
Sandefjord/Torp-Madrid
Sandefjord/Torp-Marseille
Sandefjord/Torp-Pisa

Advarsel til Ryanair fra EU om ikke uberettiget at aflyse flybilletter
I sagen om de såkaldte screen-scrapers, som Ryanair så sig irriteret på for nyligt, har EU af egen drift kommenteret på Ryanairs trusler mod et antal rejseselskaber og flysøgemaskiner.

Det har dog ikke forhindret Ryanair i at aflyse et stor antal billetter til kunder hos selskaberne Bravofly.com, Edreams.com, Volgratis.com og Wegelo.com. Se artikel på International Herald Tribune .

EU's besked til det irske lavprisselskab er at selskabet skal tilbagebetale billetter, som forbrugere har købt i god tro og i øvrigt assistere forbrugerne. Samtidig skal formalia omkring oplysninger til kunderne ved salg af Ryanair billetter dog være i orden, og det er tilsyneladende det, som Ryanair har gjort gældende ved aflysningen overfor ovennævnte selskaber.

EU Kommissionen har meddelt at man ingen klager har modtaget fra kunderne i ovennævnte selskaber og derfor ikke vil foretage sig yderligere. 

Din vurdering:Windsurfing VM i Portugal - Formula Windsurfing i Portimão september 2008

Et af årets største windsurfing events i Europa afholdes fra den 8. til den 14. september 2008 i byen Portimão på Algarvekysten i Portugal.

Formula Windsurfing World Championship
Konkurrencen afholdes i klassen Formula Windsurfing, som benytter et surfbrædt med en bredde på max. 1 meter og en relativ kort længde i forhold til andre brædttyper. Sejlarealet er begrænset til 12,5 m2, og der er en enkelt finne under brædtet.

Formula Windsurfing er udviklet siden 1990'erne, og er som konkurrence-surfing velegnet i områder med let til moderat vind. Det internationale sejlsportsforbund ISAF har allerede optaget Formula Windsurfing som en selvstændig klasse.

Windsurfing ved OL 2012
Samtidig forsøger Formula Windsufing organisationen at blive godkendt til OL 2012 i London. Konkurrenten er den nuværende olympiske windsurfing klasse RS:X.

Et af de vægtigste grunde til at vælge Formula Windsurfing er at udstyret koster 2/3 af udstyret i RS:X klassen, som er en relativ dyr windsurfing klasse. Fortalerne for Formula Windsurfing mener at billigere udstyr vil kunne få flere til at interessere sig for windsurfing sporten.

Se også Formula Windsurfing organisationens hjemmeside.


VM i windsurfing i Portimão   
Der er lagt op til et imponerende windsurfing event i Portimão fra 8. til 14. september, som forventes at trække et meget stort antal entusiaster og nysgerrrige feriegæster på Algarve.

Favorit i mændenes Formula Windsurfing konkurrencen er mesteren fra 2007 Steve Allen fra Australien, men også danskeren Jesper Vesterstrøm ligger højt på ranglisten i Formula Windsurfing.

Dansker i international windsurfing
Jesper er nordisk mester i 2008 og har 4 år i træk vundet det danske mesterskab i Formula Windsurfing. Se mere på Jesper Vesterstrøms hjemmeside (enter site nede i højre hjørne) og der er også information om Jespers forberedelser til Portugal VM på Riders.dk.

Hos kvinderne er 2007 VM vinder Allison Shreeve fra Australien favorit.

Programmet og en nærmere introduktion til vindsurfing eventet kan ses i Formula Windsurfing World Championship programmet .

Det store Algarve windsurf arrangement har også en hjemmeside.

Herunder youtube video med vinderen af kvindernes VM i 2007 Allison Shreeve:


UPDATE 14. september 2008
Hos herrerne sejrede Wojtek Brzozowski fra Polen i overlegen stil. Jesper Vesterstrøm fik en samlet 6. plads. Se det samlede resultat for herrerne ved 2008 Formula Windsurfing VM (åbner som pdf).

Hos kvinderne vandt Marta Hlavaty ligeledes fra Polen foran Allison Shreeve. Se kvindernes VM 2008 Formula Windsurfing resultat (åbner som pdf).

Mere information om surfing i Portugal findes på surfing på Guincho stranden

Se også:
Boardsurfing events i Portugal 2008


Din vurdering:Krebsegilde i Carcavelos med Club Nordico lørdag 13. september

Den nordiske klub i Lissabon afholder traditionelt svensk krebsegilde eller på svensk 'kräftskiva'.

Krebsegildet foregår i Carcavelos lørdag d. 13 september 2008 fra kl. 19.30 på Den Svenske Skole ikke langt fra stationen.

Krebsegilder er blevet afholdt i Sverige siden det 16. århundrede og er ligeså vigtig en begivenhed i Sverige, som julefrokoster er det i Danmark.

Krebsegilde på svensk manér
De friske krebs koges i lage bestående af vand, salt og dild til de er godt mørkerøde. Krebsen spises med fingrene, og det kræver teknik at få kødet ud af hale og klør. Til krebsen spises brød og ost.

En rigtig svensk kräftskiva inkluderer naturligvis snaps (helst i rigelige mængder), udsmykning af festlokalet og papirshatte. Når man drikker snaps skal man i Sverige desuden helst synge en snapsevise. Om krebsene siger svenskerne og de svensktalende finner, som også holder krebsegilder, at man skal drikke en snaps til hver klo. Se mere om traditionelt svensk krebsegilde på Madkultur.dk.

Herunder billede fra ét af Club Nórdicos krebsegilder:

 

Tilmelding til krebsegilde i Carcavelos
Krebs er ikke helt billige at købe, så Club Nórdico vil gerne bede om forudbetaling af 30 euro for medlemmer og 35 euro for ikke medlemmer. Alle med tilknytning til Portugal er velkomne. Medlemskab af Club Nórdico koster 25 euro for enkeltpersoner og 35 euro for en familie. Mere information om medlemskab kan findes på Club Nórdicos hjemmeside.

Tilmelding til krebsegildet 2008 skal ske senest mandag d. 8. september. Se Indbydelsen til krebsegilde i Club Nordico (indbydelse åbner som pdf). 

Svenskerne er i overtal til krebsegildet - hvilket hjælper en del når der skal synges snapseviser. Foreløbig er vi 3 danskere tilmeldt.

Mere information om Club Nordico og krebsegildet kan fås ved at skrive til Olaf Klejnstrup-Jensen på olaf@fuluiweb.com (dansk).

Herunder kort over Carcavelos med Den Svenske Skole:Se større kort

Din vurdering:Kongeskibet Dannebrog ligger i Cascais Marina

Det danske kongeskib Dannebrog fungerer i øjeblikket som flydende hotel for Prins Henrik i Cascais.

Prinsen er i Cascais i forbindelse med Gold Cup regatta for dragebåde, som i mange år har været én af prinsens store interesser.

Dragebådskonkurrencen afholdes fra d. 29. august til d. 5. september 2008 og har deltagelse af blandt andet Frank Berg, Prins Henrik, Jørgen Schonherr, Lars Bojvad, Lars Hendriksen, Peter Warrer, Poul Richard Høj Jensen og Valdemar Bandolowski. Se mere om danskerne i Cascais Dragon Gold Cup 2008.

Kongeskibet Dannebrog

Det imponerende skib fra 1930'erne måler over 78 meter og fylder godt op i marina'en ved Cascais, som dog har plads til endnu større fartøjer.

Skibet synes meget langt, men til gengæld er kongeskibet Dannebrog kun godt 10 meter bredt og har en relativ smal clipper-stævn. Agter er der en eliptisk hæk, hvor kongeparret kan sidde i det fri eller under tag. Alt i alt er skibet meget slankt og elegant.


Bygget på Orlogsværtet på Holmen i København
Kongeskibet Danmark er efterhånden en gammel konstruktion dog med tilføjelse af nye elektroniske hjælpemidler, hvoraf nogen kan ses på styrehuset og måske æstetisk synes lidt malplacerede på det klassiske skib.

Kongeskibet Dannebrog er tegnet af N. K. Nielsen og sejler med op til 13,5 knob. Det gamle stålskib er samlet med nitter på Orlogsværftet på Holmen i København, som lukkede i 1991. Herefter overgik alle statens nybygninger og vedligeholdelse, herunder af Kongeskibet, til private værfter.

Dannebrogs fulde besætning består af ni officerer, syv sergenter, to konstabler og 35 værnepligtige. Se mere om kongeskibets historie på Kongehusets hjemmeside.

Kongeskibet skal i øvrigt på værft i Danmark, når sommerens tur til Portugal slutter. Inden da skal regentparret dog nå at besøge Nakskov, Ærøskøbing, Skarø og Lohals.

Kongeskibet Dannebrog transport for dragebådspokal
Gold Cup dragebåds-pokalen blev sidste år vundet af Lars Hendriksen, Lars Stenfeldt Hansen og Philipp Skafte-Holm i dragebåden "Eva" (DEN-138) i Palma de Mallorca.

I år er vandrepokalen blevet transporteret standsmæssigt til Cascais på kongeskibet, og de danske sejlere håber selvføgelig at der også bliver brug for transport hjem til Danmark igen.

Se også:
Det norske kongeskib K/S Norge besøgte Cascais i sommeren 2008

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »