Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkSeptember 2008 - Indlæg

Audi Med Cup TP52 regatta i Portugal

Legetøj for rigmænd og -kvinder er måske det mest rammende udtryk for udenforstående om TP52 klassen, når prisen på en TP52 båd for slet ikke at tale om driftsomkostningerne for et TP52 crew på omkring 15 mand gøres op.

For ejerne af de deltagende både er der tale om en passion - en meget, meget dyr passion. Indkøbspriser i omegnen af 10 millioner kroner for en TP52 båd er ikke usædvanligt.

Der er imidlertid på trods af kreditkrise og krak til højre og venstre stadig hele 21 mandskaber til start i Portimão d. 16. september, hvor den sidste af årets seks TP52 regatta'er afholdes.

Se også: Audi MedCup 2009 i Portugal.

Svensk deltagelse i TP52 klassen
I år er Skandinavien repræsenteret ved den svenske TP52 båd Artimis, som har gjort det rigtig godt i de tidligere regatta'er. Bedste resultat var en tredjeplads udfor Sardinien i Sardinia Trophy.

Artemis ejes af Torbjörn Törnqvist, som også er skipper. Oliehandleren Törnqvist er 'udlandssvensker' og bor i Geneve. En stor del af formuen er tjent med oliehandelsfirmaet Gunvor, som har gode forbindelser til Ruslands magthavere herunder prædident Vladimir Putin. Se artikel på E24.se.

Den konkurrenceivrige svensker vandt Audi Med Cup i 2007, men har ikke kunnet holde tempo'et i alle races i 2008.

Portugisisk TP52 båd
Den portugisiske båd Bigamist 6 deltager også i Audi Med Cup med skipper og tidligere OL deltager Afonso Domingos. Bigamist 6 ejes af Pedro Mendonça.

Herunder en introduktions video til Audi Med Cup TP52 2008Den 15. september blev der afholdt Practise Race udfor Portimão. Audi Med Cup Regatta'en finder sted fra den 16. til den 20. september 2008. Se youtube video fra træningen:UPDATE 21. september 2008:
Det amerikanske team Quantum vandt Audi Med Cup i Portugal foran agentinske Matador. Quantum mandskabet vinder dermed 2008 Audi Med Cup trofæet. Din vurdering:Barcelona-Sporting kamp i Champions League gruppe C 16. september

UPDATE: Resultat blev 3-1 til Barcelona over Sporting Lissabon - se de øvrige resultater i Champions League.

Den spanske storklub Barcelona får besøg af Sporting fra Portugal på Camp Nou kl. 20.45 dansk tid.

Barcelona, som må anses for Spaniens næstbedste hold efter Real Madrid, har naturligvis æren af at være storfavorit til tirsdagens kamp i Champions League gruppe C.

Bookmakerne giver op til 12,5 gange pengene igen, såfremt Sporting vinder CL kampen. En sejr til Barcelona hjemme mod det portugisiske hold har kun odds 1,3.

Portugisisk træner med spansk erfaring
Paulo Jorge Gomes Bento har stået i spidsen for Sporting siden 2005 og er selv tidligere portugisisk landsholdspiller med 35 kampe for Portugal. Netop Spanien kender Paulo Bento særdeles godt efter at have spillet for den spanske klub Real Oviedo i perioden 1996-2000.

Sporting stiller med blandt andet landsholdsspillerne Miguel Veloso og João Moutinho.

FC Barcelona handicappet uden Deco
Den spanske klub kan sagtens klare sig uden den portugisisk-brasilianske mester, som for nyligt er skiftet til Chelsea.

I den spanske liga blev FC Barcelona for nyligt overraskende slået 1-0 af oprykkerne fra Numancia, som også var lige ved at få has på selveste Real Madrid i weekenden i en forrygende kamp, som Real Madrid vandt med 4 mål mod 3.

Barcelons trup indeholder fodboldpersonligheder som Samuel Eto fra Cameroon, spanske Xavi og argentinske Messi. Også islændingen Eidur Gudjohnsen og den franske veteran Thierry Henri spiller for Barcelona.

Champions League Gruppe C bør vindes af FC Barcelona
FC Barcelonas succeskriterie er uden diskussion at klubben skal videre til knock-out runden med de bedste 16 hold. Intet andet er acceptabelt for Barcelona, som forventer en sejr på Camp Nou tirsdag aften.

Sporting på sin side er undertippet, men må meget lig Portugal-Danmark kampen for nyligt, se om der ikke kan trækkes minimum et enkelt point med hjem fra Spanien i Champions League gruppe C. 

UPDATE 16. september 2008:
Sporting Lissabon tabte 3-1 til et overlegent spansk hold efter stort pres på portugisernes mål i de sidste minutter, som resulterede i at Barcelona med mål nummer 3 trak en komfortabel sejr hjem. 

Se også:
Champions League grupperne 2008/2009
Fodboldnyt fra Portugal august 2008

Din vurdering:Benfica måske på Suleiman Al-Fahims indkøbsliste efter Manchester City

Den hovedrige Suleiman Al-Fahim fra Oliestaten Abu Dhabi har netop overtaget kontrollen med den engelske fodboldklub Manchester City.

Købet kom i stand efter at den thailandske politibetjent, forretningsmand og tidligere præmierminister Thaksin Shinawatra synes at bekendtskabet med Manchester City blev lidt for dyrt. Shinawatra har dog bestemt ikke været fedtet med pengene siden han overtog Manchester City i sommeren 2007.

"Der skal flere kræfter til", udtalte Shinawatra til Sky Sports d. 14. september 2008, og han fortsatte "Spillerne bliver dyrere og dyrere og Manchester City har brug for en investor med dybe lommer".

Dybe lommmer har Suleiman Al-Fahim om nogen. Den forældreløse universitetsuddannede ejendomsudvikler og TV-producent betalte omkring 1,8 milliarder kroner (200 millioner £) for kontrollen med Manchester City F.C. per 1. september 2008. På samme shoppingtur eller i hvert fald få dage efter købte Suleiman Al-Fahim den brasilianske spiller Robinho af Real Madrid for anslået 32 millioner £ svarende til omkring 300 millioner danske kroner.

Al-Fahim bliver ikke for ingenting kaldt for Mellemøstens svar på Donald Trumph. Han anses blandt mange iagttagere for at være én af de 15 mest magtfulde personer i Mellemøsten.

Benfica er interessant udtaler Suleiman Al-Fahim til portugisisk avis
Den portugisiske arbejderklub Benfica, som ikke har præsteret specielt godt de sidste par år udover at gøre en rimelig figur i Champions League turneringen i 2007/2008, er interessant for den arabiske medie- og ejendomsmogul med guldbukserne.

I et interview med den portugisiske avis Diário da Notícias udtalte Suleiman Al-Fahim at kun Benfica ville være interessant at købe i Portugal. Det kunne lyde som et eksempel på blomstrende arabisk sprogbrug, men faktisk er Suleiman Al-Fahim sandsynligvis i stand til at købe præcis hvilke klubber, han vil - inklusive Benfica.

Mange mener at rigmanden fra oliestaten Abu Dhabi økonomisk set er i en liga over den nuværende kapitalkonge i engelsk fodbold Roman Abramowich, som fortsat hælder millioner af pund i fodboldklubben Chelsea tilsyneladende uden tanke for afkastet.

Med hensyn til Benfica, lod Suleiman Al-Fahim dog forstå at den portugisiske klub vil være en "næsten umulig investering", men skulle han købe i Portugal, er Benficas historie (og fanbase) særdeles værdifuld.

I første omgang nøjes den 31-årige Al-Fahim med at sætte forventningerne op for fodboldpersonligheder som Cristiano Ronaldo, Fernando Torres, Ruud van Nistelrooy med flere næste gang der er lønforhandling.

Se interview med Suleiman Al-Fahim om købet af Manchester City på Youtube:

Se også:
Portugisisk fodbold

Din vurdering:Brasiliansk juicemastodont køber portugisisk fabrik

Verdens største producent af juice hedder Sucocitrico Cutrale, og produkterne fra virksomheden markedsføres i mange lande under navnet Cutrale.

Det store brasilianske selskab står for op mod 30% af verdens produktion af juice baseret på frugter i citrus-familien herunder appelsiner. Virksomheden har afdelinger i Syd- og Nordamerika samt i Asien. Traditionelt er langt den meste juice fra citrus frugter blevet produceret i Brasilien og i de sydlige stater i USA.

I Danmark kendes Cutrale måske bedre som Minute Maid juice mærket, som markedsføres af Carlsberg.

Appelsinjuice fra Algarve
Den portugisiske appelsinjuice fabrik Fábrica Lara i byen Silves bliver dermed Cutrales første europæiske fodfæste.

Fábrica Lara beskæftiger kun 25 mand, men sammenslutningen af fiskeri- og landbrugsvirksomheder på Algarve forventer nye investeringer fra den brasilianske gigant og er derfor godt tilfredse med den nye brasilianske ejer, som har lovet at beholde alle de nuværende ansatte. Fabrikken var tidligere i spansk ejerskab.

Se mere om juiceproduktion på Cutrales hjemmeside.  

Din vurdering:Rally Dakar Series i Portugal

Over de sidste dage har specialbyggede biler og motorcykler været at se over store dele af Portugal på vej rundt på etaperne i PAX RALLY Lisboa - Portimão 2008. Pax Rally'et fra Lissabon til Portimão er en del af Rally Dakar Serien.

Carlos Saintz i VW Touareg
Den største berømthed i Pax Rally'et i Portugal er spanieren Carlos Saintz, som i en menneskealder har vundet alt, hvad der er værd at vinde inden for rallysporten.

Saints debuterede i det motorsportsglade Portugal allerede i 1987 for Ford i en Sierra RS Cosworth.

Senere vandt den nu 46-årige mester VM i rally i årene 1990 og 1992 for Toyota. Faktisk gjorde han det så godt at Toyota kaldte en særlig hidsig udgave af Toyota Celica med 4-hjulstræk midt i 90'erne med op til 245 heste (det var meget dengang) for Carlos Saintz versionen.

Saintz skiftede senere til Subaru, og han har også kørt for Citroën samt været tilbage i korte perioder hos både Ford og Toyota.

Nu er Saintz i mellemtiden blevet en vigtig del af VW Motorsports Team'et, hvor direktøren i øvrigt er danske Kris Nissen.

VW Motorsport fører med VW Touareg i rally-prep udgave før den afsluttende etape søndag d. 14. september med Carlos Saints og codriver Michel Périn. Se mere på VW motorsports hjemmeside.

UPDATE 14. september: Carlos Saintz sejrede på sidste etape og vandt dermed PAX RALLY Portugal 2008. I klassen for Motorcykler vandt franskmanden David Casteu på en KTM cykel. Se mere på Dakar Series hjemmesiden.

Rallysport i Portugal
Portugal er på mange måder et perfekt land for de mange rallysport anthusiaster på både 2 og 4 hjul. Store dele af det indre Portugal er relativt tyndt befolket og det er derfor muligt at afholde events uden at forstyrre for mange mennesker.

Samtidig er portugiserne traditionelt meget positive stemt over for motorsport og de fleste tager det ikke så højtideligt, om der er lidt larm i en weekend eller to.

Herunder et klip fra en lukket afdeling på 2. dagen af Pax Rally Portugal 2008, som blev kørt fra 8. til 14. september:Dakar Series løbene er den europæiske afløser for det berømte Dakar Rally, som tidligere på året måtte aflyses som følge af terrortrusler mod kørerne i den nordlige del af Afrika. Se mere om det aflyste Dakar Rally i Portugal.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »