Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkSeptember 2008 - Indlæg

Danmark vandt 3-2 over Portugal i VM kvalifikationen - se video med højdepunkter

Med tre mål mod Portugal på portugisernes hjemmebane beviste det danske landshold at holdet trods fejl og mangler er et ungt og psykisk stærkt hold med masser af talent at bygge på.

Man scorer simpelt hen ikke tre mål mod Portugal på udebane ved et tilfælde, og landsholdet har god grund til at være tilfreds med indsatsen, selv om kampen ligeså godt kunne være vundet af Portugal.

Bagud som forudset
Langt de fleste troede ikke på Danmarks chancer mod Portugal, og danskerne kom som mange havde ventet bagud med ét mål af Nani allerede i slutningen af første halvleg.

Portugiserne havde dog vist at de var til at snakke med, og det uinspirerede danske spil i første halvleg blev efter pausen afløst af mere kampgejst.

Stor holdindsats
Hele to gange formåede det danske landshold at komme tilbage i kampen først med et mål af Niclas Bendtner, som dog promte blev modsvaret af en portugisisk scoring på straffespark ved Deco.

Da stillingen 2-2 var en kendsgerning sent i 2. halvleg efter Christian Poulsens mål, havde det danske fodboldlandshold uanset slutresultat vundet æren tilbage.

Træner Morten Olsen formåede at holde dampen oppe på sine tropper, og det resulterede i en heldig scoring i kampens sidste minutter af Daniel Jensen, som til dagligt spiller i Arsenal.

Optimalt resultat af landsholdet
Portugals stjernespækkede hold viste kun i glimt sin klasse, men både Nani og Deco var svære for det danske landshold at stække.

Det er så meget mere bemærkelsesværdigt at det lykkedes ved fælles indsats og det nødvendige held at skabe et af de bedste landskamp resultater i nyere dansk fodboldhistorie i Lissabon.

Glade danskere i Lissabon efter 2-3 resultatet
Selv om den danske lejr på omkring 1400 tilskuere i det ene hjørne af Alvalade Stadion fik lov at vente 20 minutter på stadion inden de blev lukket ud efter kampen, var stemningen helt i top.

Da alle portugisiske tilskuere havde forladt stadion, og kun danskerne var tilbage, dukkede Christian Poulsen op fra omklædningsrummet og sagde tak for støtten til stor jubel fra de tilrejsende danskere. 

Som sædvanligt var portugisisk kampklædt politi mødt op til kampen i et antal, som man i Danmark kun meget sjældent ser, men dem blev der ikke brug for.

Senere på aftenen festede de danske tilhængere igennem i Lissabon, og på én af de irske pubber ved Cais de Sodré fik vi endda lov at spille danske fodboldsange fra en medbragt CD. Der var nu også pænt overtal af de rød-hvide, og mange af Lissabons taxi-chauffører, restauranter og barer fik en omsætning langt over det normale på en onsdag.

Video Portugal - Danmark - se højdepunkter fra kampen i denne YouTube video
Her er de fantastiske sidste 10 minutter af kampen:


Danmark - Portugal returkamp i 2009
Returkampen i VM kvalifikationen mellem Danmark og Portugal spilles 5. september 2009 i Parken.

Din vurdering:VM kvalifikation kampe - herunder Portugal-Danmark på TV3

UPDATE: Se mere om Danmark-Malta og Sverige-Portugal kampene i VM kvalifikationen.

Se også: Den opdaterede stilling i Danmarks gruppe 1 i VM kvalifikationen.

Portugal tager i aften imod Danmark på Sporting Lissabons stadion i Portugals hovedstad i VM kvalifikationen. Kampen sendes direkte fra kl. 21.45 på TV3.

Portugal storfavoritter
Det danske landshold trænede i går formiddags i Estoril vest for Lissabon.

Der er i de portugisiske medier respekt om Danmarks landshold, men opgaven vurderes til at være overkommelig. Den nye portugisiske landstræner Carlos Queiroz forventes derfor at sørge for en pligtsejr til Portugals landshold i aften.

Midtbanespilleren Deco udtalte tidligere på ugen til fodboldavisen 'O Jogo' (på dansk 'Spillet') at kampen mod Danmark bliver det portugisiske landsholds første store test efter omrokeringerne foretaget af den nye landstræner.

Avisen Diário de Notícias citerer den tidligere Benfica helt danskeren Michael Manniche for at udtale at han ikke tror på dansk sejr. Et uafgjort resultat er ifølge Michael et meget godt resultat for Danmark mod Portugal. Se mere om Portugals holdopstilling.

Den 9. september var der ifølge Diário de Notícias kun solgt 7 tusind billetter til kampen i Portugal, hvilket siger lidt om, hvor sikre de fleste portugisere er på sejr til Portugal. Der forventes dog at portugiserne møder op i stort tal uden at have købt billet på forhånd således at tilskuertallet skulle nå op på omkring 40 tusinde inklusive et par tusind danskere, afslutter avisen.

Odds Portugal-Danmark
Bookmakerne giver i gennemsnit pengene 6,8 gange igen ved sejr til Danmark, og nogen helt op til odds 7,25. Vinder Portugal kvalifikationskampen betales der 1,5 gange det indskudte beløb. Uafgjort resultat har odds på omkring 3,8.

VM kvalifikationskampe 10. september 2008
Samme aften som Danmarks kamp mod Portugal spilles der et stort antal VM kval kampe i Europa:

 • Sverige-Ungarn resultat 2-1
 • Albanien-Malta resultat 3-0
 • Færørerne-Rumænien resultat 0-1
 • Island-Skotland resultat 1-2
 • Rusland-Wales resultat 2-1
 • Andorra-Hviderusland resultat 1-3
 • Montenegro-Irland resultat 0-0
 • Nordirland-Tjekkiet resultat 0-0
 • Bosnien-Herzegovina-Estland resultat 7-0
 • Schweiz-Luxembourg resultat 1-2
 • Moldova-Israel resultat 1-2
 • San Marino-Polen resultat 0-2
 • Litauen-Østrig resultat 2-0
 • Makedonien-Holland resultat 1-2
 • Finland-Tyskland resultat 3-3
 • Slovenien-Slovakiet resultat 2-1
 • Italien-Georgien resultat 2-0
 • Azerbaijan-Liechtenstein resultat 0-0
 • Tyrkiet-Belgien resultat 1-1
 • Kroatien-England resultat 1-4
 • Frankrig-Serbien resultat 2-1
 • Letland-Grækenland resultat 0-2
 • Spanien-Armenien resultat 4-0
 • Kazakhstan-Ukraine resultat 1-3

Se flere VM kval resultater på FIFAs hjemmeside.

Se også:

Din vurdering:Ryanair sælger billig flybillet til Porto

Det irske lavprisselskab Ryanair har gennem nogen år haft fast rute til Porto fra blandt andet Stansted lufthavn øst for London.

Da Ryanair også flyver mellem Billund og Stansted er det muligt at kombinere de to ruter med Ryanair til en meget billig rejse til Portugals næststørste by.

Ryanair har set i lyset af den nuværende krise blandt flyselskaber indimellem særdeles lave priser, som ret beset ikke burde kunne lade sig gøre. For at kunne anvende de billige billetter fra Ryanair, skal man dog være indstillet på at rejse på bestemte dage og på rejsen Billund-Stansted-Porto eller Aarhus-Standsted-Porto desuden være indstillet på at vente i Stansted lufthavn i 5-6 timer.

Billigt til Portugal med Ryanair
Vi har forsøgt at booke en tur til Porto (Oporto) fra Danmark via Stansted med Ryanair så billigt som muligt. Her er hvad der kan bestilles på Ryanairs hjemmeside per 10. september.

Billund-Stansted udrejse 7. oktober kl. 16.40 fra Billund, ankomst Stansted 17.15
Stansted-Porto d. 8. oktober kl. 6.35, ankomst Porto 8.55

Porto-Stansted hjemrejse 27. oktober kl. 9.20, ankomst Stansted 11.40
Stansted-Billund d. 27. oktober kl. 16.40, ankomst Billund 17.15

Samlet pris for alle 4 flybilletter er per 10/9-2008 kun 372 kroner inklusive lufthavnsskatter og naturligvis en nat i Stansted lufthavn. Hele prisen hos Ryanair udgøres faktisk af lufthavnsskatter. Bemærk at hertil kommer Ryanairs smådyre bagagegebyr, betalingsgebyr osv. osv.

Fra Aarhus lufthavn kan det samme lade sig gøre, og da der er en tidlig afgang fra Aarhus til Stansted kan ventetiden lægges om dagen i stedet for om natten i Stansted lufthavn.

Selv om man ofte ikke kan få de billigste flybilletter, er det som regel muligt at flyve til Porto over Stansted med Ryanair fra Aarhus/Billund for omkring 1.000-1.500 kroner + ovennævnte gebyrer. Alle priser er fundet d. 10. september 2008 på Ryanairs hjemmeside.

Se også: Billigt til Porto i sommeren 2009

På ferie i Nordportugal
Nordportugal har Portugals flotteste naturområder og desuden et rigt dyreliv med blandt andet vilde heste i Gerés Nationalparken.

Porto, som er det industrielle kraftcenter i Portugal, er en flot by med mange spændende aktiviteter over hele året. Området er naturligvis mest berømt blandt turister for sin portvinsproduktion. Se mere om byen Porto.

Det er desuden billigt i Nordportugal, og vil man gerne se Lissabon 300 kilometer syd for Porto, kan turen klares på omkring 3 timer i en udlejningsbil.

Vejret i Nordportugal er lidt koldere end i den sydlige del af landet, men i oktober er der stadig en behagelig dagtemperatur på op til 21 grader. Se mere om vejret i Porto.

Se også:
Billig leje af bil i Porto
Udlejning af ferieboliger i det naturskønne Nordportugal

Din vurdering:Stor tilfredshed blandt turister i Lissabon

Den portugisiske turistorganisations afdeling for statistik har foretaget en måling af turisternes mening om Lissabon.

Resultatet var ikke overraskende positivt. Hele 92% af de udspurgte turister i Lissabon vil overveje at vende tilbage til den portugisiske hovedstad ved en senere lejlighed.

Ifølge Observatório do Turismo de Lisboa havde 75% af de adspurgte gæster på storbyferie i Lissabon allerede været i byen mindst én gang før.

Belém og Castelo São Jorge
De mest populære turistseværdigheder var ifølge undersøgelsen Belém i den vestlige del af byen med Torre de Belém (søfort i Belém), det store monument for de opdagelsesrejsende eller på portugisisk Padrão dos Descobrimentos og det gigantiske gamle kloster Jerónimos, som de mest populære seværdigheder.

Også den gamle middelalderborg Skt. George i Lissabons midte, på portugisisk Castelo de São Jorge, stod højt på turisternes hitliste over seværdigheder i Lissabon.

Lissabon en venlig, flot og rolig by
Den generelle holdning til Lissabon blev beskrevet med ord som venlig, flot, rolig, kulturel og historisk.

Hele 80% foretrak at se Lissabon til fods, og 71% af turisterne havde brugt tid på at shoppe i Lissabon. Overraskende havde kun 56% været på stranden, som ellers kun er 25 minutters togtur fra Lissabons centrum.

Cascais, Estoril, Sintra og Óbidos
Ud af de adspurgte turister udtrykte hele 99% af dem, som havde besøgt områder uden for Lissabons centrum tilfredshed eller en positiv overraskelse over byerne Cascais, Estoril, Sintra eller Óbidos.

Lissabon plaget af kriminalitet i sommeren 2008
Hvad undersøgelsen ikke viste var at den fredelige by Lissabon var plaget af usædvanlig meget kriminalitet i sommeren 2008.
 
Det er normalt at der er mere arbejde for politiet i sommerperioden, men specielt tankstationer og pengeautomater har været meget populære mål for tyveknægte over hele Portugal i første halvår af 2008. Lissabons og Algarves lommetyve har heller ikke ligget på stranden og slappet af.

Den kriminelle aktivitet er dog ikke større end den var i årene 2003 og 2004. Langt de fleste besøgende i Lissabon denne sommer havde en positiv oplevelse og mærkede intet til en stigning i kriminaliteten i Portugal, som ifølge portugisiske aviser var på mellem 7% og 15%.

Håndfast indsats af de portugisiske myndigheder
Portugal er som regel lidt hurtigere til at reagere på en stigning i kriminalitet end mange andre lande. Dels er turismen meget vigtig for landets økonomi, og dels har Portugal det næsthøjeste antal politifolk i forhold til indbyggertal i EU næst efter Italien.

Myndighederne har allerede sendt flere politifolk på gaden, og der har løbende været razzia'er i visse bydele i Lissabon, hvor talstærkt politi som i Lissabon ofte vil sige mellem 300 og 500 mand, har omringet et belastet boligområde og 'nappet' de uheldige elementer.

Der er desuden for nyligt blevet strammet op i den portugisiske våbenlovgivning. Ifølge den nye lovgivning belønnes besiddelse af et ulovligt våben i Portugal nu automatisk med en tur på 'hotellet med de stive gardiner' på statens regning. 

Din vurdering:Portugal - Danmark VM 2010 kvalifikation gruppe 1

Se også:
VM grupper til slutrunden i Sydafrika
 
Stilling i Danmarks VM gruppe 1

Kampplan for VM kvalifikationen i gruppe 1

Portugal kom godt fra start i kvalifikationen til VM 2010 i Sydafrika. Malta var på papiret en overkommelig udebane modstander, og portugiserne bevarede koncentrationen og spillede mildt sagt Malta ud af banen. Det kunne nemt have blevet til flere mål end de 4 - 0. Målene blev sat ind af Hugo Almeida, Simão Sabrosa, Nani samt et selvmål af Malta. Se også: Danmark-Malta kampen i Parken d. 11. oktober.

Morten Olsen havde på forhånd meldt ud at alt andet end en sejr i Ungarn ville være skuffende. Desværre lykkedes det ikke at score i Budapest, og Danmark måtte tage til takke med 0 - 0 i sin første VM 2010 kvalifikationskamp. Heldigvis satte Sverige også point til i Albanien - ligeledes med 0 - 0.

De danske journalister er efter kampen alt andet end begejstrede for Danmarks landshold.
Med overskrifter som "Jammerlige Danmark fik uafgjort" (TipsBladet) og "Landsholdet i stilstand" (SPN) er der ikke meget håb forude inden kampen mod Portugal den 10. september i Lissabon. Morten Olsen udtrykte efter kampen at "det var helvedes varmt i Budapest" (35 grader) og erklærede sig tilfreds med det ene point.

Portugal - Danmark den 10. september
Allerede om 4 dage skal Danmark forsøge at rejse sig mod Portugal i Lissabon. Kampen spilles på Estadio Jose Alvalade, der er Sporting Lissabons hjemmebane. Portugalnyt vil være på lægterne og DBU oplyser at ca. 1.400 danskere vil overvære kampen mod Portugal. Det bliver med garanti ikke nok til at kunne overdøve portugisernes massive opbakning til Portugals landshold, der endnu ikke har tabt siden Carlos Queiroz overtog roret fra Filipe Scolari denne sommer.

Danmark - Portugal - kampstatistik
Danmark har ifølge DBU mødt Portugal 8 gange før - senest vandt Danmark 4-2 i en venskabskamp i Parken i 2006, hvilket er den eneste sejr det er blevet til.

Danmark - Portugal 4-2 i København, Danmark - Venskabskamp (01-09-2006)
Portugal - Danmark 2-1 i Leiria, Portugal - Venskabskamp (29-03-2000)
Portugal - Danmark 1-1 i Sheffield, England - EM-slutrunde (09-06-1996)
Danmark - Portugal 2-4 i København i Danmark - VM-kvalifikationskamp (09-10-1977)
Portugal - Danmark 1-0 i Lissabon, Portugal - VM-kvalifikationskamp (17-11-1976)
Portugal - Danmark 5-0 i Porto, Portugal - EM-kvalifikationskamp (12-05-1971)
Danmark - Portugal 0-1 i København, Danmark - EM-kvalifikationskamp (14-10-1970)
Danmark - Portugal 1-3 i Esbjerg, Danmark - Venskabskamp (21-06-1966)

Styrkeforskellen mellem Portugal og Danmark har ifølge FIFAs statistik aldrig været større.

TVI i Portugal sender kampen mellem Portugal og Danmark live, mens fodboldkampen i Danmark kan ses live på TV3, som starter fodboldaftenen allerede kl. 20.00.

Kampen starter kl. 20.45 portugisisk tid og kl. 21.45 dansk tid.

Se også artiklerne

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »