Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Stor tilfredshed blandt turister i Lissabon

Den portugisiske turistorganisations afdeling for statistik har foretaget en måling af turisternes mening om Lissabon.

Resultatet var ikke overraskende positivt. Hele 92% af de udspurgte turister i Lissabon vil overveje at vende tilbage til den portugisiske hovedstad ved en senere lejlighed.

Ifølge Observatório do Turismo de Lisboa havde 75% af de adspurgte gæster på storbyferie i Lissabon allerede været i byen mindst én gang før.

Belém og Castelo São Jorge
De mest populære turistseværdigheder var ifølge undersøgelsen Belém i den vestlige del af byen med Torre de Belém (søfort i Belém), det store monument for de opdagelsesrejsende eller på portugisisk Padrão dos Descobrimentos og det gigantiske gamle kloster Jerónimos, som de mest populære seværdigheder.

Også den gamle middelalderborg Skt. George i Lissabons midte, på portugisisk Castelo de São Jorge, stod højt på turisternes hitliste over seværdigheder i Lissabon.

Lissabon en venlig, flot og rolig by
Den generelle holdning til Lissabon blev beskrevet med ord som venlig, flot, rolig, kulturel og historisk.

Hele 80% foretrak at se Lissabon til fods, og 71% af turisterne havde brugt tid på at shoppe i Lissabon. Overraskende havde kun 56% været på stranden, som ellers kun er 25 minutters togtur fra Lissabons centrum.

Cascais, Estoril, Sintra og Óbidos
Ud af de adspurgte turister udtrykte hele 99% af dem, som havde besøgt områder uden for Lissabons centrum tilfredshed eller en positiv overraskelse over byerne Cascais, Estoril, Sintra eller Óbidos.

Lissabon plaget af kriminalitet i sommeren 2008
Hvad undersøgelsen ikke viste var at den fredelige by Lissabon var plaget af usædvanlig meget kriminalitet i sommeren 2008.
 
Det er normalt at der er mere arbejde for politiet i sommerperioden, men specielt tankstationer og pengeautomater har været meget populære mål for tyveknægte over hele Portugal i første halvår af 2008. Lissabons og Algarves lommetyve har heller ikke ligget på stranden og slappet af.

Den kriminelle aktivitet er dog ikke større end den var i årene 2003 og 2004. Langt de fleste besøgende i Lissabon denne sommer havde en positiv oplevelse og mærkede intet til en stigning i kriminaliteten i Portugal, som ifølge portugisiske aviser var på mellem 7% og 15%.

Håndfast indsats af de portugisiske myndigheder
Portugal er som regel lidt hurtigere til at reagere på en stigning i kriminalitet end mange andre lande. Dels er turismen meget vigtig for landets økonomi, og dels har Portugal det næsthøjeste antal politifolk i forhold til indbyggertal i EU næst efter Italien.

Myndighederne har allerede sendt flere politifolk på gaden, og der har løbende været razzia'er i visse bydele i Lissabon, hvor talstærkt politi som i Lissabon ofte vil sige mellem 300 og 500 mand, har omringet et belastet boligområde og 'nappet' de uheldige elementer.

Der er desuden for nyligt blevet strammet op i den portugisiske våbenlovgivning. Ifølge den nye lovgivning belønnes besiddelse af et ulovligt våben i Portugal nu automatisk med en tur på 'hotellet med de stive gardiner' på statens regning. Kommentarer

Endnu ingen kommentarer