Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Fødselsdagsfest for Europas ældste kvinde i Portugal

Maria de Jesus blev født den 10. september 1893 i nærheden af byen Ourém i det centrale Portugal.

Hun har i mange år boet i landsbyen Corujo ikke langt fra den historiske by Tomar.

Maria de Jesus, som oprindeligt bar navnet Maria dos Santos, nåede ifølge den portugisiske avis Diario de Noticias aldrig at komme i skole, men arbejdede istedet på landet allerede som barn.

Gift i år 1919
Efter første verdenskrigs afslutning blev Maria gift i år 1919. Hendes mand, med hvem hun fik 5 børn, døde dog allerede i 1951.

Tre af hendes børn er stadig i live.

Maria de Jesus er endnu ikke kommet på plejehjem, og verdens næstældste person har et forbavsende godt helbred. Efter sigende har hun aldrig røget eller drukket alkohol.

Ville lære at læse som 100-årig
Hendes 84-årige datter fortalte i forbindelse med fødselsdagen til den portugisiske avis at Maria de Jesus forsøgte at lære at læse som 100-årig, men at projektet blev opgivet igen.

Maria de Jesus kan godt li' at se på gamle familiebilleder og er specielt glad for den portugisiske risbudding arroz doce.

Tidligere på året var Europas ældste barn Maria de Jesus med til at åbne en stor LEGO-udstilling i Tomar. Se mere om TomarLego 2008.

Verdens næstældste person i Portugal
Ifølge forskere fra Gerontology Research Group, som undersøger, hvorfor nogen mennesker bliver meget gamle, er kun den amerikanske dame Edna Parker ældre end Maria de Jesus.
 
Verdens så vidt vides næstældste person fejrede sin 115 års fødselsdag sammen med familien.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer