Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Demonstration mod vikarbureauer og regeringen lørdag 13 sept i Lissabon

Partiet 'O Bloco de Esquerda' - på dansk Vestreblokken, som kan sammenlignes med det danske parti SF, afholder lørdag demonstration i det gamle Expo-98 område i Lissabons nordøstlige del.

Venstreblokken er utilfreds med at en stigende andel af lønmodtagerne i Portugal arbejder for vikarbureauer og dermed aldrig opnår de rettigheder, som man har på normale arbejdspladser. BE mener desuden at den socialistiske regering er 'i lommen' på arbejdsgiverne og undlader at kæmpe for arbejdstagernes rettigheder.

Venstreblokken, som i daglig tale også kaldes BE, har henlagt demonstrationen til Expo-området, som nu kaldes nationernes park, da mange af Portugals største vikarbureau'er har kontorer i nærheden.

En tredjedel af Portugals lønmodtagere i berøring med vikarbureauerne
BE partiets repræsentant Jorge Costa udtalte i september 2008 til portugisiske aviser at op til 1/3 af Portugals lønmodtagere arbejder for eller har arbejdet for vikarbureau'erne, som ifølge BE behandler de ansatte ringere end normale arbejdsgivere.

Problemet er desuden ifølge BE at de ansatte i vikarbureauerne betragtes som anden-klasses arbejdskraft i de virksomheder, de sendes ud i.

Efter mødet i Nationernes Park går demonstrationen mod nord til parken Jardim Catarina Eufémia i bydelen Barreiro.

Danske vikarbureauer
Vikarernes manglende annerkendelse er i øvrigt heller ikke et ukendt fænomen i danske virksomheder, som også i stor udstrækning benytter vikarer. Man kan eksempelvis opleve store forskelle i timelønnen mellem fastansatte og vikaransatte for stort set de samme arbejdsopgaver. I Danmark tjener et vikarbureau typisk mellem 80 og 100 kroner i timen på at leje vikarer ud, men skal dog svare feriepenge af beløbet. En vikar får typisk omkring 125 kroner i timen.

I visse brancher er det en økonomisk og afvekslingsmæssig fornøjelse at være vikar. Mange danske sygeplejesker er tilmeldt et vikarbureau, og kan på den måde tjene en væsentlig højere timeløn end ved normalt fast arbejde på et hospital.

Se også:
Vikarbureauer i Portugal

Relateret artikel:
Recibo Verde ordningen misbrugesKommentarer

Endnu ingen kommentarer