Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Rally Dakar Series i Portugal

Over de sidste dage har specialbyggede biler og motorcykler været at se over store dele af Portugal på vej rundt på etaperne i PAX RALLY Lisboa - Portimão 2008. Pax Rally'et fra Lissabon til Portimão er en del af Rally Dakar Serien.

Carlos Saintz i VW Touareg
Den største berømthed i Pax Rally'et i Portugal er spanieren Carlos Saintz, som i en menneskealder har vundet alt, hvad der er værd at vinde inden for rallysporten.

Saints debuterede i det motorsportsglade Portugal allerede i 1987 for Ford i en Sierra RS Cosworth.

Senere vandt den nu 46-årige mester VM i rally i årene 1990 og 1992 for Toyota. Faktisk gjorde han det så godt at Toyota kaldte en særlig hidsig udgave af Toyota Celica med 4-hjulstræk midt i 90'erne med op til 245 heste (det var meget dengang) for Carlos Saintz versionen.

Saintz skiftede senere til Subaru, og han har også kørt for Citroën samt været tilbage i korte perioder hos både Ford og Toyota.

Nu er Saintz i mellemtiden blevet en vigtig del af VW Motorsports Team'et, hvor direktøren i øvrigt er danske Kris Nissen.

VW Motorsport fører med VW Touareg i rally-prep udgave før den afsluttende etape søndag d. 14. september med Carlos Saints og codriver Michel Périn. Se mere på VW motorsports hjemmeside.

UPDATE 14. september: Carlos Saintz sejrede på sidste etape og vandt dermed PAX RALLY Portugal 2008. I klassen for Motorcykler vandt franskmanden David Casteu på en KTM cykel. Se mere på Dakar Series hjemmesiden.

Rallysport i Portugal
Portugal er på mange måder et perfekt land for de mange rallysport anthusiaster på både 2 og 4 hjul. Store dele af det indre Portugal er relativt tyndt befolket og det er derfor muligt at afholde events uden at forstyrre for mange mennesker.

Samtidig er portugiserne traditionelt meget positive stemt over for motorsport og de fleste tager det ikke så højtideligt, om der er lidt larm i en weekend eller to.

Herunder et klip fra en lukket afdeling på 2. dagen af Pax Rally Portugal 2008, som blev kørt fra 8. til 14. september:Dakar Series løbene er den europæiske afløser for det berømte Dakar Rally, som tidligere på året måtte aflyses som følge af terrortrusler mod kørerne i den nordlige del af Afrika. Se mere om det aflyste Dakar Rally i Portugal.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer