Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Benfica måske på Suleiman Al-Fahims indkøbsliste efter Manchester City

Den hovedrige Suleiman Al-Fahim fra Oliestaten Abu Dhabi har netop overtaget kontrollen med den engelske fodboldklub Manchester City.

Købet kom i stand efter at den thailandske politibetjent, forretningsmand og tidligere præmierminister Thaksin Shinawatra synes at bekendtskabet med Manchester City blev lidt for dyrt. Shinawatra har dog bestemt ikke været fedtet med pengene siden han overtog Manchester City i sommeren 2007.

"Der skal flere kræfter til", udtalte Shinawatra til Sky Sports d. 14. september 2008, og han fortsatte "Spillerne bliver dyrere og dyrere og Manchester City har brug for en investor med dybe lommer".

Dybe lommmer har Suleiman Al-Fahim om nogen. Den forældreløse universitetsuddannede ejendomsudvikler og TV-producent betalte omkring 1,8 milliarder kroner (200 millioner £) for kontrollen med Manchester City F.C. per 1. september 2008. På samme shoppingtur eller i hvert fald få dage efter købte Suleiman Al-Fahim den brasilianske spiller Robinho af Real Madrid for anslået 32 millioner £ svarende til omkring 300 millioner danske kroner.

Al-Fahim bliver ikke for ingenting kaldt for Mellemøstens svar på Donald Trumph. Han anses blandt mange iagttagere for at være én af de 15 mest magtfulde personer i Mellemøsten.

Benfica er interessant udtaler Suleiman Al-Fahim til portugisisk avis
Den portugisiske arbejderklub Benfica, som ikke har præsteret specielt godt de sidste par år udover at gøre en rimelig figur i Champions League turneringen i 2007/2008, er interessant for den arabiske medie- og ejendomsmogul med guldbukserne.

I et interview med den portugisiske avis Diário da Notícias udtalte Suleiman Al-Fahim at kun Benfica ville være interessant at købe i Portugal. Det kunne lyde som et eksempel på blomstrende arabisk sprogbrug, men faktisk er Suleiman Al-Fahim sandsynligvis i stand til at købe præcis hvilke klubber, han vil - inklusive Benfica.

Mange mener at rigmanden fra oliestaten Abu Dhabi økonomisk set er i en liga over den nuværende kapitalkonge i engelsk fodbold Roman Abramowich, som fortsat hælder millioner af pund i fodboldklubben Chelsea tilsyneladende uden tanke for afkastet.

Med hensyn til Benfica, lod Suleiman Al-Fahim dog forstå at den portugisiske klub vil være en "næsten umulig investering", men skulle han købe i Portugal, er Benficas historie (og fanbase) særdeles værdifuld.

I første omgang nøjes den 31-årige Al-Fahim med at sætte forventningerne op for fodboldpersonligheder som Cristiano Ronaldo, Fernando Torres, Ruud van Nistelrooy med flere næste gang der er lønforhandling.

Se interview med Suleiman Al-Fahim om købet af Manchester City på Youtube:

Se også:
Portugisisk fodboldKommentarer

Endnu ingen kommentarer