Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Audi Med Cup TP52 regatta i Portugal

Legetøj for rigmænd og -kvinder er måske det mest rammende udtryk for udenforstående om TP52 klassen, når prisen på en TP52 båd for slet ikke at tale om driftsomkostningerne for et TP52 crew på omkring 15 mand gøres op.

For ejerne af de deltagende både er der tale om en passion - en meget, meget dyr passion. Indkøbspriser i omegnen af 10 millioner kroner for en TP52 båd er ikke usædvanligt.

Der er imidlertid på trods af kreditkrise og krak til højre og venstre stadig hele 21 mandskaber til start i Portimão d. 16. september, hvor den sidste af årets seks TP52 regatta'er afholdes.

Se også: Audi MedCup 2009 i Portugal.

Svensk deltagelse i TP52 klassen
I år er Skandinavien repræsenteret ved den svenske TP52 båd Artimis, som har gjort det rigtig godt i de tidligere regatta'er. Bedste resultat var en tredjeplads udfor Sardinien i Sardinia Trophy.

Artemis ejes af Torbjörn Törnqvist, som også er skipper. Oliehandleren Törnqvist er 'udlandssvensker' og bor i Geneve. En stor del af formuen er tjent med oliehandelsfirmaet Gunvor, som har gode forbindelser til Ruslands magthavere herunder prædident Vladimir Putin. Se artikel på E24.se.

Den konkurrenceivrige svensker vandt Audi Med Cup i 2007, men har ikke kunnet holde tempo'et i alle races i 2008.

Portugisisk TP52 båd
Den portugisiske båd Bigamist 6 deltager også i Audi Med Cup med skipper og tidligere OL deltager Afonso Domingos. Bigamist 6 ejes af Pedro Mendonça.

Herunder en introduktions video til Audi Med Cup TP52 2008Den 15. september blev der afholdt Practise Race udfor Portimão. Audi Med Cup Regatta'en finder sted fra den 16. til den 20. september 2008. Se youtube video fra træningen:UPDATE 21. september 2008:
Det amerikanske team Quantum vandt Audi Med Cup i Portugal foran agentinske Matador. Quantum mandskabet vinder dermed 2008 Audi Med Cup trofæet.


Kommentarer

Endnu ingen kommentarer