Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


FC Porto-Fenerbahce kamp i Champions League gruppe G 17. september

UPDATE 17. september: FC Porto vandt 3-1 over Fenerbache. Se resultatet af de øvrige kampe i Champions League (klik på link).

Den stærkeste portugisiske klub gennem de sidste år FC Porto møder tyrkiske Fenerbache fra Istanbul i den første kamp i gruppespillet.

Champions League Gruppe G
Gruppe G er på forhånd én af de sværeste at forudsige og selv et stærkt hold som FC Porto kan ikke regne med at kvalificere sig uden den nødvendige portion held. Alt andet lige regner de fleste med at engelske Arsenal går videre, men FC Porto, Fenerbache og Dynamo Kiev er alle tre stærke klubber.

Fenerbahçe SK i Champions League
Det tyrkiske hold, som også på tyrkisk kaldes de 'gule kanariefugle' på grund af farven på spillerdragten, er ikke kommet godt fra start i den tyrkiske liga. I de første tre kampe har klubben kun scoret 3 mål, men dog vundet en enkelt kamp. Fenerbache kvalificerede sig til Champions League turneringen som nummer to i den tyrkiske liga i sæsonen 2007/2008.

De tyrkiske holds profiler inkluderer den brasilianske 35-årige wing-back Roberto Carlos og 25-årige Semih Şentürk, som i 56 kampe for Fenerbache har lavet 63 mål. Også i Euro 2008 lynede den talentfulde Şentürk med hele 3 Euro 2008 turneringsmål.

Fenerbache har en gamme ræv i europæisk fodbold som træner i den den ikke mindre end 70-årige José Luis Aragonés Suárez, som sentiationelet bragte det spanske landshold til EM guldet i 2008 inden han startede som manager for Fenerbache.

FC Porto i Champions League
Den portugisiske storklub vandt Champions League i 1987 og i 2004. Ser man Champions League statistik over de sidste 15 år er FC Porto blandt de 10 stærkeste klubhold i Europa. Det er dog et spørsmål om FC Porto i dag kan leve op til tidligere tiders storhed.

Mange andre klubber har langt bedre økonomiske forhold end FC Porto. Salget af spillere som José Bosingwa og Quaresma for nyligt til henholdsvis Chelsea og Inter Milan har skæppet i kassen, men også forringet FC Porto's chancer for succes gruppespillet i Champions League.

Spillertruppen består blandt andet af landsholdspillerne for Portugal Bruno Alves og Raul Meireles.

FC Porto succesfuld med mislyde
Siden 2006 har manager i FC Porto været portugiseren Manuel Jesualdo Ferreira og begge år har FC Porto vundet den portugisiske liga.

I 2008 var det dog nær gået galt. FC Porto fik fratrukket 6 point som straf for urefelmæssigheder i forbindelse med den portugisisk korruptionssag kendt som 'Den Gyldne Fløjte' for år tilbage. FC Porto var desuden lige ved at miste retten til at deltage i Champions League turneringen, men blev reddet ved at appellere dommen om udelukkelse. Se artikel om Den Gyldne Fløjte.

FC Porto odds mod Fernebache
Der gives pengene omkring 1,7 gange igen ved sjr til FC Porto, som trods alt er favoritter. Vinder det tyrkiske hold er odds omkring 5.

Kampen i Champions League mellem FC Porto og Fenerbache spilles naturligvis på Portos Estádio do Dragão, som på portugisiske betyder dragenes stadion. Kampen starter d. 17. september 2008 kl. 20.45 dansk tid.

UPDATE 17. september 2008
FC Porto vandt 3-1 over Fenerbache i Portugal. Målene blev scoret af Lino, Lucho og Lisabdro for Porto. Güiza scorede for Fernabache.

Se også:
Champions League grupperne 2008/2009Kommentarer

Endnu ingen kommentarer