Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Solenergi virksomheden WS Energia i samarbejde med amerikanske Solar Monkey

Solenergi er højt på mange regeringers ønskeliste, og lande som Portugal og Spanien i Europa har stort set de samme solforhold, som de sydlige stater i USA.

Portugal har traditionelt været langt fremme i bestræbelserne på at udnytte solenergi. Se artikel om verdens største solfangeranlæg i Portugal.

WS Energia Lda er en lille virksomhed i Portugal med kun omkring 15 medarbejdere. Den blev grundlagt af to unge fysikere i 2006 og ligger i Oeiras ved Lissabon. Se artikel om WS Energia i Diário Económico (på portugisisk). Der er allerede 60 solfanger installationer i drift med WS Energia systemet.

Den gode idé, som WS Energia har patent på i Italien, Grækenland, Spanien og Portugal, går i al sin enkelhed ud på at forbedre solfangeres effektivitet. 

Amerikansk-portugisisk samarbejde
WS Energia laver reflektorer til solpaneler, således at panelerne får mere sol. Det giver op til 35% mere solenergi i forhold til en normal løsning. Det er planen at WS Energia sammen med Solar Monkey skal oprette en prodution af reflektorer i USA. 

Den portugisiske virksomned WS Energia vandt i 2006 prisen for det mest innovative portugisiske produkt og blev desuden i 2007 placeret i top 5 blandt 3500 virksomheder for det mest kreative design i konkurrencen Live EDGE, som står for Electronic Design for the Global Environment.

Den 15. september 2008 blev det annonceret at WS Energia indgår samarbejdsaftale med amerikanske Californien baserede Solar Monkey, som trods det lidt utraditionelle navn er en seriøs omend mindre virksomhed på markedet for markedsføring, salg og distribution af udstyr til produktion af solenergi på det nordamerikanske marked.

Herunder en kort animation af WS Energias produkt:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer