Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


UEFA Cup kamp Napoli-Benfica

UPDATE: Se UEFA Cup grupperne og resultaterne i UEFA Cup gruppespillet 2008 (klik på rødt link)

UPDATE: Napoli vandt 3-2 over Benfica i en spændende kamp.

Den 18. september mødes portugisiske Benfica og italienske Napoli i Italien. Kampen spilles kl. 21 dansk tid.

Som udgangspunkt ser opgaven svær ud for Benfica, som ikke er i tidligere tiders storform. Faktisk blev Benfica kun nummer 4 i den portugisiske liga i sæsonen 2007/2008, og er derfor ikke med i Champions League.

Bookmakernes odds er også med italienerne. Napoli giver pengene omkring 2 gange igen ved sejr. En Benfica sejr har odds omkring 4.

Napoli i UEFA Cup turneringen
Den italienske klub blev kun nummer 8 i den hjemlige turnering i 2007/2008 sæsonen. Napoli er dog stadig det bedste hold i Syditalien og vandt i 1988/1989 sæsonen UEFA Cup'en. Samtidig er den italienske liga væentlig hårdere end den portugisiske.

Klubben, som støttes af nogen af de mest berygtede italienske tifosi, gik fallit i 2004. Den blev dog bragt på fode igen i 2006 af filmmanden Aurelio De Laurentiis fra Italien.

Hvad Napolis fodboldhold ikke altid magter på fodboldbanen synes fans'ene at skulle gøre før og efter kampen. Den seneste magtdemonstrationen fra Napolis 'Ultras', som tifosi fra Napoli også kaldes, kostede for nyligt det offentlige i Rom omkring 500.000 euro i ødelagte bussr og tog. Kampen på fodboldbanen mod Roma sluttede i øvrigt 1-1.

Benfica i UEFA Cup turneringen 
I Benfica skal man helt tilbage til sæsonen 1982/1983 for at finde en anden plads i UEFA Cup turneringen, som den portugisiske klub aldirg har vundet.

Sidste sæson gjorde Michael Laudrups Getafe det af med Benfica før kvartfinalerne.

Holdet består blandt andet af landsholdspillerne Nuno Gomes, Jorge Ribeiro, Carlos Martins, målmand Quim og portugisisk-congolanske Makukula.

Benfica ligger i øjeblikket på en 11. plads med 2 point efter 2 kampe. Se artikeloversigt om Benfica.

UEFA Cup turneringen - fakta om UEFA lodtrækning og UEFA grupper
UEFA turneringen har i alt 80 deltagen hold i første runde. Hvert hold spiller ude og hjemme mod en ved lodtrækning udtrukket modstander i én af de 8 grupper. Ingen modstander kan være fra det samme land.

Den samlede vinder af de to indbyrdes kampe af UEFA turneringen går videre. I alt 40 hold i UEFA Cup turneringen kvalificerer sig til anden runde i UEFA turneringen, som også kalde UEFAs gruppespil.

Igen foretager UEFA lodtrækning. I UEFA gruppespillet deles de 40 hold op i 8 grupper, hvor 3 UEFA hold fra hver gruppe går videre til 'round of 32' sammen med 8 hold fra Champions League turneringen, som bliver nummer 3 i deres respektive grupper. Round of 32 eller på dansk runden med 32 hold spilles mod én modstander ude og hjemme.

Det samme sker i UEFA round of 16 og i UEFA kvartfinalerne og i UEFA semifinalerne. Kun UEFA Cup finalen afgøres af én enkelt kamp.

Øvrige portugisiske hold i første runde af UEFA Cup'en
Engelske Portsmouth får besøg af Guimaraes fra Nordportugal. Portugiserne blev i 2007/2008 nummer 3 i den portugisiske liga foran Benfica. Guimaraes kaldes også for Vitória Guimarães SC. Kampen spilles kl. 22 dansk tid. UPDATE: Reultat blev 2-0 til Portsmouth.

Braga ligeledes fra Nordportugal møder hjemme Artmedia fra Slovakiet. Kampen spilles kl. 21.30 dansk tid.

Setúbal klubben syd for Lissabon møder Heerenveen fra Holland på udebane kl. 21 dansk tid.

Spanske Valencia møder Maritimo fra Madeira på klippeøen Madeira kl. 22 dansk tid.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer