Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Spanien og Portugal i samarbejde om markedsføring i USA

De spanske og portugisiske turistmyndigheder har bekendtgjort at man vil forny og forstærke samarbejdet om at promovere den Iberiske Halvø på det nordamerikanske marked, skriver Newswire.

Siden 2006 har web sitet www.portugalspainboth.com henvendt sig til primært amerikanske turister med interesse for det sydlige Europa.

Spanien og Portugal planlægger at udvide aktiviteterne og desuden at indgå samarbejder med flere lokale amerikanske rejsearrangører. Man er også fra turistorganisationernes side villige til at poste flere penge i den fælles promovering af Spanien og Portugal.

Europa set med amerikanske øjne
Ikke alle amerikanere har den helt store viden om Europa, og selv om både Spanien og Portugal kendes i USA fra historiske film, og Portugal måske mest for Christoffer Columbus, tilhører begge lande i den amerikanske opfattelse 'den gamle verden'. Det opfattes som regel positivt omend også som noget 'ukendt' og måske en anelse 'laid back'.

Spanien har en fordel i at mange amerikanere specielt fra de sydlige stater forstår og taler spansk, men kendskabet til Spanien som land er meget begrænset.

De få amerikanere, som lærer portugisisk gør det i langt de fleste tilfælde med henblik på at kommunikere med mennesker i Sydamerika og naturligvis fortrinsvis i Brasilien.

En del amerikaneres første møde med Portugal er ved Alcântara havnen i Lissabon, hvor et stort antal krydstogtsskibe lægger til.

En portugisisk baseret turistvirksomhed, som modtager mange amerikanske gæster er cykelferie arrangørerne Bluecoastbikes - se mere om amerikanske gæsters syn på Portugal på Bluecoastbikes web site (på engelsk). På Portugalnyt findes der i forum desuden en dansk beskrivelse af turene.

Portugisere i USA
Ifølge den amerikanske ambassade i Lissabon bor der omkring en halv million luso-amerikanere i USA primært i staterne Massachusetts, Rhode Island, New Jersey, Florida og i California. 

I Canada bor der ifølge forskellige kilder omkring 400.000 mennesker af portugisisk afstamning.

Amerikansk præsidentkandidat forvirret?
Den amerikanske præsidentkandidat John McCain har for nyligt udtalt sig i spidse vendinger omkring den spanske premierministers holdning. 

Den socialistiske premierminister i Spanien Zapatero har ikke været i kridthuset i Washington, siden han som sin første handling som regeringsleder trak de spanske tropper ud af Irak.

Ved valget i Spanien i 2004, som blev afholdt kort efter det omfattende bombeattentat i Madrid, som kostede 191 menneker livet, gav vælgerne en uventet jordskrædssejr til socialisterne og Zapatero. Mange mener at de spanske vælgere reagerede på bomberne i Madrid.

John McCain har i den forbindelse ved et uheld sandsynligvis malet sig selv op i et hjørne i forhold til Spanien efter et par uheldige interviews i amerikanske medier. Se artikel i Berlingske Tidende fra den 19. september 2008.  Kommentarer

Endnu ingen kommentarer