Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Ny strand på Madeira

Den solrige portugisiske klippeø Madeira er ikke netop kendt for sine fine badestrande.

Faktisk er der ingen naturlige sandstrande på øen blandt andet fordi Madeira er opstået af vulkansk aktivitet. Alt gyldent sand på Madeira kan man derfor trygt regne med er importeret, da sand på Madeira generelt er aske grå-sort.

Se også: Ny billig-rute direkte fra København til Madeira.

Ny sandstrand på Madeira importeres fra Afrika
Klimaet på Madeira er der til gengæld ikke noget i vejen med. Selv i den europæiske vinter er der altid behagelige temperaturer i fodboldspilleren Cristiano Ronaldos hjemby Funchal og de omkringliggende idylliske småbyer på Madeira.

Den manglende strand på Madeira gøres der snart noget ved. Man har fra regeringen på Madeiras side besluttet at indføre ikke mindre end 22 tusind tons gyldent sand fra Afrika. Sandet hentes i Vest Sahara, som i latinske lande også kaldes Occidental Sahara.

Madeira stranden ved byen Machico    
Ved Machico er der allerede en flot strandpromenade ved siden af et meget smalt stykke strand. Når sandet fra det vestlige Sahara kommer til Machico i efteråret 2008, vil byens hotel-gæster og faste beboere få en herlig sandsstrand på 125 meters længde og omkring 70 meter i bredden. Hotelejerne ved Mochico gælder sig uden tvivl allerede.

Sandet fragtes i øvrigt fra Afrika i dertil indrettede skibe, og hele operationen inklusive konstuktionen af moler for at holde på sandet løber op i omkring 3 millioner euro. Et lignende projekt blev udført på Amager ved København og blev indviet som Amager Strandpark i år 2005.

Hotel i Mochico
Der findes flere gode hoteller i Machico bugten, som i øvrigt ligger kun få minutters kørsel fra lufthavnen på Madeira.

Dom Pedro Baia Club er det største hotel i Machico og svært at overse med sine over 200 værelser. Dom Pedro Baia Club er en del af hotelkæden Dom Pedro, som anvendes af mange rejseselskaber, men dog så vidt vides ikke af danske rejseskaber i Machico på Madeira. Dom Pedro hotellet ligger tæt på strandpromenaden og på byen, og har desuden egen udendørs swimming pool. Se mere om priser og booking af hotel Dom Pedro Baia Club på Madeira.

Det store hotel Dom Pedro Baía Club er det mest kendte hotel på denne del af Madeira, men ikke nødvendigvis det mest hyggelige. Prøv for eksempel at kaste et blik på det familieejede White Waters Hotel. White Waters har ganske vist kun 3 stjerner, men får generelt rigtig gode anmeldelser, og hotellet har desuden en fantastisk udsigt over bugten og strandpromenaden. Swimming pool har det lille hotel dog ikke. Priserne er ofte rimelige, hvis man er så heldig at kunne få et af de omkring 20 værelser. Se mere om priser og booking af Hotel White Waters på Madeira.

Bedste sandstrand på Madeira ved Calheta
Det er i øvrigt ikke første gang at Madeira investerer i en kunstig strand. På Madeiras syd-vestlige del ligger byen Calheta. Her importerede man allerede i år 2004 sand fra Afrika til hvad der inden indvielsen af Machico stranden går for at være Madeiras bedste strand.

Calheta er en lille fiskerby mellem bjergene og havet omkring 30 minutters kørsel fra lufthavnen i Funchal. Calheta kaldes også for Vila de Calheta for at undgå misforståelser. På Azorerne findes nemlig også en by ved navn Calheta.

Udover stranden er Calheta også berømt på Madeira for de mange besøg af sejlere til marina'en i Calheta. Byens marina er den næststørste på Madeira med plads til omkring 300 både på op til 20 meter. Den er populær blandt sejlere fra Nordeuropa, som med større yachts sagtens kan nå Madeira. 

Sportsfiskeri fra Calheta
Fra Calheta kan man hyre en båd med kaptajn og tage på Blå Marlin fiskeri. Den blå marlin er en stor krabat, som kan veje helt op til et halv ton. Fisken findes også ved Azorerne. En vægt på 100-150 kilo ved Madeira er dog mere normalt. Prøv for eksempel at kaste et blik på Savage hjemmesiden eller Magic hjemmesiden, som også henvender sig til sportsfiskere i Calheta på Madeira.

Surfing og vandsport ved Calheta
Calheta er ikke blot for dem som nyder at sole sig på stranden. Der er muligheder for fantastiske ture i bjergene omkring Calheta, som strækker sig op i omkring 1370 meters højde.

Der tilbydes leje i Calheta af udstyr til mange former for vandsport eksempelvis jetski. Det nærliggende Paul do Mar er Madeiras center for surfingferie ligesom der er gode muligheder for snorkling og dykning - om vinteren dog bedst i våddragt.

Uanset hvornår på året skinner solen så at sige altid på Madeiras sydvestlige kyst. Se mere om temperaturer og vejr på Madeira.

Ved Calheta findes i øvrigt også vinproduktion, sukkerrørs- og bananplantager.

Hotel ved Calheta
Danske rejsebureauer har så vidt vides ikke pakkerejser til Madeira på programmet med hotel i Calheta.

Det kendteste hotel i området hedder Hotel Calheta Beach og er på trods af 4 stjerner relativt billigt. Overnatning i dobbeltværelse (max 2 personer) en uge i november 2008 fås fra 455 euro svarende til omkring 3.400 danske kroner (pris set per 22. september 2008). Priser på hotel i Calheta kan ses og eventuelt bookes via vores Calheta hotel-booking side.    

Herunder en video fra Calheta, som mange synes er ét af de smukkeste områder på Madeira:


Se også:
Madeira guide
Billeje på MadeiraKommentarer

Endnu ingen kommentarer