Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Superbike løb i Algarve - indvielse af Algarve International Racetrack

Sidste afdeling af verdensmesterskabet i Superbike afholdes på Algarve den 2. november 2008.

Samtidig åbner den nye Algarve International Racetrack ved Portimão, som repræsenterer en investering på små 200 millioner euro.

Superbike World Championship
Inden for motorcykelløb er MotoGP og Superbike de to fornemste klasser.

Moto GP køres på specialdesignede racercykler, som ikke fås til gadebrug, mens Superbike cyklerne skal produceres i et vist antal og være mulige at købe for den 'almindelige' motorcyklist. Til racerbrug tillades det at gadecyklerne modificeres, men langt mindre end MotoGP racercyklerne.

For tiden skal der produceres minimum 1.000 motorcykler før en model kan godkendes til Superbike World Championship.

Én af de mest kendte Superbike motorcykler er Ducati 999, som i 2007 blev afløst af Ducati 1098. Den blev efter en del kontroverser (og en ændring af reglerne) godkendt til Superbike 2008 sæsonen. Australieren Troy Bayliss er i årets Superbike serie suverænt foran i pointregnskabet på sin Ducati 1098 F08.

Autódromo Internacional do Algarve
Den nye bane er er resultatet af en rig portugisers passion for motorsport. For Paulo Pinheiro er banen dog også en forretning, som han håber med tiden vil kunne danne ramme om Formel 1 løb på Algarve. Se præsentation af banen herunder, som blandt andet har et usædvanligt VIP-tårn ved mållinjen:I tilknytning til banen findes gokart bane, teknologipark beregnet primært til virksomheder inden for motorsport, et 5-stjernet hotel, et sportskompleks og et stort antal lejligheder, som private kan købe.

Med over 300 hektarer er Algarve International Racetrack den største investering i Algarve nogen sinde. Området hedder Escapadinho og ligger lidt nord for E22 motorvejen ved den lille by Pereira.

Se mere om Formel 1 banen ved Portimão. Allerede i november 2008 skal McLaren-Mercedes Formel 1 team teste på banen i Algarve.

Herunder optagelser af første runde på banen med tung og kontrolleret speederfod i en BMW M3. Der er stadig sand på banen og gravemakiner og arbejdere står i vejsiden - det er vist kun i Portugal at den slags kan lade sig gøre.


Og set fra tilskuerne plads inde på banen ser det endnu mere halsbrækkende ud:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer