Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkOctober 2008 - Indlæg

Vinsmagning i København, Århus og Odense

Det er en efterhånden 20-årig tradition at der om efteråret i Børsens lokaler afholdes portvinsfestival.

I år afholdes der portvinssmagning på Børsen den 3. november 2008, og det er som sædvanlig Vin og Mad magasinet Smag & Behag, som står for arrangementet sammen med Portugals Turistbureau og Portvinsinstituttet i Porto. 

Der afvikles 3 smagninger:
kl. 13-15:  For restauratører, vinhandlere og pressen
kl. 16-18:  For forbrugere
kl. 19-21:  For forbrugere

Vinsmagning i Aarhus
I Trige ved Aarhus afholder qbik design vine den 30. oktober 2008 vinsmagning med portugisiske vine fra Alentejo området.

Mere information og billetbestilling (begrænset antal) på qbik designs hjemmeside.

Vinsmagning i Odense
I Odense er der fredag den 28. november 2008 portvinssmagning arrangeret af Odense Vinimport. Det er 12 portvine fra huset Taylor, som står på programmet.

Billetter skal bestilles forud og koster 345 kroner stykket. Se mere på Odense Vinimports Hjemmeside

Din vurdering:Portugals bedste unge kok fra hotel i Cascais kåret i Lissabon

Det blev den talentfulde Luis Carlos Sousa, som blev kåret som årets unge kok i Portugal eller på portugisisk Jovem Cozinheiro 2008.

16 af Portugals bedste unge kokke på op til 22 år kunne stille op, og konkurrencen var som sædvanlig arrangeret af organisationen af professionelle portugisiske kokke.

Præmierne blev overrakt på Casino de Lisboa i Lissabon sidst i oktober, men den virkelige belønning kommer først senere.

Med udnævnelsen følger nemlig kvalifikation til deltagelse i events for dygtige unge kokke på europæisk plan og desuden optagelse på den amerikanske Alain Ducasse School, som går for at være én af verdens bedste kokkeskoler.

To top-kokke fra Grande Real Vila de Italia
Udover Luis Carlos Sousa's flotte førsteplads skal nævnes nummer to i konkurrencen for unge kokke Filipe Azevedo, som til dagligt arbejder på Tiara Atlantic Park Hotel i Porto.

Tredjepladsen gik til Celso Duarte Padeiro, som ligesom vinderen er kok på Grande Real Villa Italia Hotel i Cascais.

5-stjernet hotel i Cascais med udsigt over vandet
Både nummer 1 og nummer 3 i den portugisiske kokkekonkurrence arbejder i restauranten på et af de bedste hoteller på Lissabonkysten: det 5-stjernede Grande Vila Itália Hotel, som ligger et par hundrede meter fra centrum i Cascais ikke langt fra Cascais Marina.

Det er i øvrigt også på Vila Itália at én af Cascais bedste vinbarer findes.

I lavsæsonen sker det at man booke et dobbeltværelse i 7 dage med havudsigt på luksushotellet Grande Vila Itália Hotel i Cascais fra omkring 1.900 euro. Priserne i turistsæsonen for en uge på det måske bedste hotel i Cascais starter normalt fra omkring 3200 euro. Se mere om tilbud på det fornemme Grande Vila Itália Hotel.

Godt hotel i Cascais med perfekt beliggenhed
Så dyrt behøver det dog slet ikke at være at bo på hotel i Cascais. Midt i byen med udsigt over strand, vand og fiskernes småbåde ligger Hotel Baia, som byder på value for money med en enestående beliggenhed. Prisen for et dobbeltværelse en uge i lavsæsonen starter ved omkring 320 euro. Bemærk at der udtrykkeligt skal stå 'seaview' eller havudsigt for at man kan være sikker på at få udsigt over bugten, når man booker hotel i Cascais.

Lige nu (søgning per 26. oktober) er det billigt at booke på Hotel Baia i Cascais til julen 2008 (eksempelvis 20-27 december). Prisen for dobbeltværelse i en uge med udsigt over vandet starter ved kun 515 euro.
Klik her for online booking af ophold på Hotel Baia i Cascais.

Se mere om ferie i Cascais. Den charmerende kystby Cascais blev i sommeren 2008 kåret af Tripadvisor til topdestination for kystferie.

Se også:
Fakta om kystbyen Cascais
Ferieboliger i Cascais
Golf på Lissabonkysten
Billeje i Portugal

Din vurdering:Hvorfor drikker Jeppe? - også i Portugal

Holberg Teatret har i denne uge været på besøg i Santarém i Portugal med forestillingen 'Alle Tiders Jeppe'.

Men hvorfor drikker Jeppe så - også i Portugal? - Jo, teaterleder Niels Vandrefalk Andersen medbragte instruktør Niels Damkjær, som er én af de relativt få danskere, som har en mastergrad i portugisisk.

Niels Damkjær taler faktisk ifølge Nordvestnyt.dk flydende portugisisk, hvilket er en stor fordel, når et teaterstykke på dansk (Holberg var hvis nok nordmand fra Bergen, men okay) skal formidles til forventningsfulde portugisiske skolebørn fra 5. klasse og opefter.

Skolebørn i Portugal stiftede bekendtskab med Jeppe på Bjerget
Børneforestillingen fra Kalundborg var inviteret til Portugal af Festival Internacional de Teatro para a Infância e Juventude, som på dansk betyder den internationale teaterfestival i Santarém.

Jeppe på Bjerget blev på portugisisk til João - amigo para sempre - en moderniseret og for portugisiske skolebørn uden tvivl mere mundret titel, som bedst kan oversættes med João - ven for altid. Alle i Portugal har mindst 5-10 familiemedlemmer, som hedder João - udtales 'swau'.

Danske masker i Portugal
Samtidig med at den moderniserede Jeppe på Bjerget forestilling havde premiere i Portugal, havde maskemager Mona Damkjær (Niels Damkjærs hustru) benyttet lejligheden til ved tre forskellige lejligheder at invitere på maske-workshop i Santarém.

Se hele historien i flere detaljer på Nordvestnyt.dk .

Holberg Teatret holder til i Nordvestsjælland og har base i Kalundborg. Teateret har premiere på den næste store opsætning af Holbergs "Den Stundesløse" fra 1723 i Museumsgården i Sorø den 14. juni 2009. Se mere på Holberg Teatrets hjemmeside.

Mere information om danske kulturarrangementer i Portugal på Den Danske Ambassade i Lissabons kultur-hjemmeside.

Din vurdering:Cristiano Ronaldo forudsiger at Cristiano Ronaldo bliver Årets Fodboldspiller i Europa

Cristiano Ronaldo har med vanlig ubeskedenhed (og glimt i øjet) udtalt til den italienske sportsavis La Gazzetta dello Sport at han fortjener at vinde titlen som Årets Fodboldspiller i Europa

Knægten fra Madeira er uden tvivl blandt de bedste bud på den officielle kandidatliste til prisen Ballon d'Or.

Andre topnavne inkluderer agentineren Lionel Messi og Fernando Torres, som på trods af spansk statsborgerskab ligesom Cristiano Ronaldo spiller i England.

Ballon d'Or prisen - Årets fodboldspiller i Europa
Den franske fodboldpris Ballon d'Or - på dansk Den Gyldne Bold er bedre kendt i Danmark som Årets Fodboldspiller i Europa. Prisen er hvert år siden 1956 blevet uddelt af det franske fodboldmagasin France Football.

Årets fodboldspiller i Europa vælges af 96 sportsjournalister fra hele verden, og er derfor en meget prestigefyldt pris - måske den mest attraktive for fodboldspillere i Europa.

Kun én gang har en dansker vundet prisen. Det var i 1977 da Allan Simonsen blev Årets Spiller i Europa. Han dannede på det tidspunkt sammen med Henning Jensen en legendarisk dansker-duo i den tyske klub Borussia Mönchengladbach. 

Cristiano Ronaldo blandt favoritterne
Selv om beskedenhed måske ikke er hvad der plager knægten fra Madeira mest, er han uden tvivl blandt de 4-5 bedste bud på titlen som Årets Fodboldspiller i Europa.

Se meget mere om Cristiano Ronaldo.

Kandidaterne til Årets fodboldspiller i Europa omfatter følgende spillere:

 • Emmanuel Adebayor, Arsenal/Togo
 • Sergio Agüero, Atletico Madrid/Argentina
 • Andrei Arshavin, Zenit St. Petersborg/Rusland
 • Michael Ballack, Chelsea/Tyskland
 • Karim Benzema, Lyon/Frankrig
 • Gianluigi Buffon, Juventus/Italien 
 • Iker Casillas, Real Madrid/Spanien
 • Cristiano Ronaldo, Manchester United/Portugal
 • Didier Drogba, Chelsea/Elfenbenskysten
 • Samuel Eto, FC Barcelona/Cameroon
 • Cesc Fabregas, Arsenal/Spanien
 • Fernando Torres, Liverpool FC/Spanien
 • Steven Gerrard, Liverpool FC/England
 • Zlatan Ibrahimovic, Inter Milan/Sverige
 • Kaka, AC Milan/Brasilien
 • Frank Lampard, Chelsea/England
 • Lionel Messi, FC Barcelona/Argentina
 • Pepe, Real Madrid/Portugal
 • Franck Ribéry, Bayern Munich/Frankrig
 • Wayne Rooney, Manchester United/England
 • Marcos Senna, Villarreal/Spanien
 • Sergio Ramos, Real Madrid/Spanien
 • Luca Toni, Bayern Munich/Italien
 • Edwin van der Sar, Manchester United/Holland
 • Rafael van der Vaart, Hamburg SV/Real Madrid/Holland
 • Ruud van Nistelrooy, Real Madrid/Holland
 • Nemanja Vidic, Manchester United/Serbien
 • David Villa, Valencia CF/Spanien
 • Xavi, FC Barcelona/Spanien
 • Youri Zhirkov, CSKA Moscow/Rusland

I 2006-2007 blev Cristiano nummer 2 (vandt sølv) efter Årets Spiller i Europa blev vundet af brasilianeren Káka, som spiller for AC Milan.

Årets fodboldspiller i Europa bliver kåret den 2. december 2008. UPDATE: Se hvem der blev Årets Fodboldspiller i Europa 2008.

Herunder fan-video med Cristiano Ronaldo og Lionel Messi:

Din vurdering:Bella Center afholder boligmessen Bolig i Udlandet 8-9 nov 2008

Bella Center på Amager afholder Bolig i Udlandet messe med deltagelse af et stort antal rådgivere og udbydere af ferieboliger under fremmede himmelstrøg.

Bolig i Udlandet i Bella Center afholdes over to dage og udover de mange udstillere, er der er et relativt omfattende seminarprogram på boligmessen. Blandt andet kan man på efterårets boligmesse høre om:

 • skat på bolig i udlandet
 • boligkøb i Tyrkiet
 • boligkøb i Italien
 • arv, skilsmisse og køb af bolig i Frankrig
 • boligkøb i Kroatien
 • boligkøb i Grækenland

Hele boligmessens seminar-program kan findes på Bolig i Udlandets hjemmeside.

Boligmessen er åben lørdag d. 8. november fra 10-17 og søndag den 9. november fra 10-18. Entre er 50 kroner (børn kommer gratis ind i følge med voksen) 

Pres på priser på ferieboliger i udlandet
Handlen med ferieboliger er mange steder på Solkysten faldet til et væsentligt lavere niveau end i 2007. Se mere i artikel om prisfald på boliger i udlandet, som også indeholder et afsnit om, hvorledes markedet for ferieboliger adskiller sig fra et normalt boligmarked på de populære feriedestinationer.

Se også:
Køb af bolig i Portugal
Boliger til salg i Portugal

Din vurdering:Kriseramt Sterling til salg

Flyselskabet Sterling meddelte torsdag den 23. oktober ifølge Jyllandsposten at Pálmi Haraldsson, som (hvis nok - se nedenfor) ejer Sterling moderselskabet Nordic Travel Holding, påtænker at sælge flyselskabet Sterling.

Det er ellers kun få måneder siden at Sterling blev solgt af det kontroversielle islandske investeringsselskab FL Group (som har skiftet navn til Stodir) til den nuværende ejer.

Købers identitet uklar
Der er ifølge den danske avis ingen kommentarer om den mulige køber fra Sterlings administrerende direktør Almar Örn Hilmarsson, som dog udtaler til Jyllandsposten at "Det paradoksale er at finanskrisen har øget vores salg. De seneste tre uger har vi oplevet stor vækst i vores erhvervssegment" og han fortsætter: "Kunder, som typisk har fløjet med SAS før, vælger nu os".

Salget af Sterling forventes ifølge unavngivne kilder at være afsluttet i løbet af 10 dage. Se mere om salget af Sterling i artikel i Jyllandsposten.

Reaktioner fra rejsebranchen
Det blev allerede torsdag eftermiddag d. 23. oktober 2008 klart at Sterling måtte reagere efter at et norsk rejseselskab frarådede sine kunder at købe rejser hos Sterling.

Sterling synes dog i en kommentar torsdag at den norske melding er grundløs, da trafikken på Norge er begrænset og i øvrigt i stor udstrækning varetages af selskabet Norwegian. Det overfor Sterling kritiske norske rejseselskab ejes af det internationale selskab Carlsson Wagonlit, som i øvrigt fortsat sælger rejser med Sterling både i Norge og i Danmark.

Meldingen fra andre rejsebureauer i Danmark var ifølge Take-Off torsdag at der stadig sælges Sterling rejser til såvel private som til firmaer, samt at salget af de billige flyrejser med Sterling fra eksempelvis rejsebureauet VIA Travel går godt.

Sterling ruter til Portugal
Der er Sterling rute mellem København og Madeira. Sterling flyver desuden til Faro lufthavnen på Algarve fra Aalborg og fra København.

Desuden er en ny Sterling rute mellem København og Lissabon planlagt til at starte d. 2. februar 2009.

UPDATE 25. oktober 2008:
Der er tilsyneladende tvivl om, hvem der egentlig ejer Sterling. En artikel på hjemmesiden Standby antyder kraftigt at Pálmi Haraldsson ikke kontrollerer mere end 65% af aktierne i Nordic Travel Holding og dermed i flyselskabet Sterling.

De resterende 35% skulle, hvis historien holder vand, stadig tilhøre Stodir (tidligere FL Group). Er det tilfældet kan Sterling naturligvis stadig sælges, men Stodir er på forhånd ude i så store problemer med blandt andet ejendomsprojekter at en potentiel køber vil stå med meget stærke forhandlingskort på hånden. Al den unødige 'støj' vil heller ikke indgyde forøget tillid til Sterlings ledelse.

Se artikel om Sterlings ejerforhold på Standby.dk.

UPDATE 27. oktober 2008:
Intet nyt er foreløbigt godt nyt mener rejsegiganten Carlsson Wagonlit, som ifølge Berliungske tidende har haft møde med Sterling. Den store operatør var tilfreds med Sterlings informationer, som udover at være meget sparsomme ikke er kommet til offentlighedens kendskab. Man fortsætter derfor ifølge Take Off samarabejdet med Sterling med 'business as usual'. 

Der spekuleres videre på hvem Sterlings formodede køber med de dybe lommer kan være. I spil er AirBerlin, Norwegian, det svenske selskab Braganza (Braathens) og selv Transavia ejet af Air France-KLM er nævnt. 

UPDATE 28. oktober
Der er nu ifølge Sterling to bindende bud på flyselskabet, så selv om intet er afgjort, ser det meget positivt ud for Sterling, skriver Take Off tirsdag. Den endelige handel finder sted onsdag eller torsdag ifølge Sterling.

UPDATE 29. oktober
Sterling konkurs - læs information til passagerer

Relaterede artikler:
Europas luftfartselskaber under pres
Flyselskaber under pres - pas på med at købe dyre billetter

Se også:
Find billig flybillet til Portugal
Billig billeje i Portugal
Find og book billigt hotel i Portugal

Din vurdering:Benfica møder Hertha Berlin i UEFA Cup turneringen 23. oktober

UPDATE: Benfica spillede 1-1 mod Hertha Berlin i Tyskland.

Den traditionsrige Lissabon-klub Benfica møder i aften Hertha Berlin på tyskernes hjemmebane i UEFA Cup gruppe B.

Kampen Hertha Berlin-Benfica er én ud af 16 kampe i første runde af UEFA cup gruppespillet.

Hertha Berlin, som sidst i oktober 2008 ligger på plads nummer fire i Bundesligaen, er med i UEFA Cup turneringen på grund af Fair Play nominering ligesom FC Nordsjælland og Manchester City. Berlin-klubben er i de sidste to sæsoner blot sluttet på en 10. plads i den tyske Bundesliga.

Benfica i vanskeligheder
Benfica har lige så store vanskeligheder i den portugisiske liga som i 2007-2008 sæsonen.

Lissabon-holdet er i oktober 2008 blot nummer 5 i den portugisiske liga, og det er absolut ikke tilfredsstillende for holdkaptajn Nuno Gomes og de øvrige spillere i arbejderklubben Benfica, hvis fan-klub menes at være den største i verden. I 2007/2008 sæsonen sluttede Benfica på en fjerdeplads.

I de to UEFA Cup møder mellem italienske Napoli og Benfica fik portugiserne på trods af 3-2 til Napoli i Italien reddet et 2-0 resultat hjem i Lissabon, og gik dermed videre til gruppespillet i UEFA Cup'en.

Hertha-Berlin favoritter
I aftenens kamp er Hertha-Berlin favoritter mod Benfica på hjemmebanefordel, men ikke mere end at bookmakerne giver op til 2,5 gange pengene igen ved tysk sejr over Benfica.

Kampen mellem Hertha Berlin og Benfica starter kl. 20.30 dansk tid.

Braga-Portsmouth i UEFA Cup gruppe E
Samme aften møder Braga i Nordportugal engelske Portsmouth i UEFA Cup gruppe E, som slog portugisiske Guimarães ud af UEFA Cup turneringen.

Odds er stort set lige mellem de to hold på Bragas hjemmebane. Kampen går igang kl. 20.15 dansk tid.

Se også: Oversigt over UEFA Cup gruppper og kampresultater fra gruppespillet

Din vurdering:Portugals hoteller modtog færre gæster fra Spanien og England i august måned

Portugals statistiske institut INE oplyser at antallet af overnatninger på Portugals hoteller i august 2008 viste fald i antallet af gæster fra Spanien, England og Tyskland i forhold til sidste år i august.

Antallet af udenlandske gæster faldt samlet med 4,1%, mens antallet af portugisiske hotelgæster steg med 3,9. Portugiserne bruger i gennemsnit færre penge end udlændingene, og derfor faldt den samlede omsætning på Portugals hoteller med 1,3% i forhold til august 2007, som dog også var en god måned.

Både Spanien og England er ramt af faldende ejendomspriser og begyndende økonomisk recession. De to landes turister udgør stadig de to største grupper af turister i Portugal, men pengene til rejser er trods alt blevet mindre.

Der var i august 2008 flere hollændere og franskmænd, som valgte at feriere på hotel i Portugal, mens antallet af tyske hotelgæster i Portugal faldt i forhold til august 2007.

Se også: Booking af overnatning i Portugal

Største fald i overnatninger i Lissabon
Lissabons hoteller fik lov at bære det største fald i omsætningen i august 2008. August er højsæson i Portugal og derfor en særdeles vigtig turistmåned.

Selv om der var stort set ligeså mange gæster på Lissabons hoteller som i august 2007 - godt 400.000, indbragte de kun en hotelomsætning på godt 51 millioner euro mod godt 53 millioner euro i august 2007. Det skyldes til dels at antallet af overnatninger i Lissabon faldt til 985.000 i august 2008 fra 1.061.000 i august 2007.

Alentejo var også mindre populær i august 2008 med et fald i den samlede hotelomsætning på hele 21% i forhold til august 2007.

2008 stadig et godt år for Portugals hoteller
Ser man på de første 8 måneder af året udviser den samlede omsætning på Portugals hoteller en relativ pæn stigning på 3,5%.

Det eneste område i Portugal, som ser ud til at miste hotelgæster er faktisk Alentejo, og her er den negative udvikling også begrænset til omkring 2,9% af en i forvejen beskeden hotelomsætning.

Madeira populær blandt turisterne
Ferieøen Madeira er det mest succesfulde område, når man ser på hoteldrift i Portugal i august måned 2008.

Både antallet af gæster og gæsternes gennemsnitlige samlede forbrug på Madeiras hoteller steg mærkbart i august 2008 i forhold til august 2007. 

Alle tal for hotel-turisme i Portugal i august 2008 fra INE er foreløbige.

Din vurdering:Formel 1 racer show i Lissabon - med gratis adgang

I weekenden den 25-26 oktober lægger Lissabon asfalt til Renault Road Show, som inkluderer opvisning af den brasilianske racerkører Lucas de Grassi i en 2007 Renault R27 Formel 1 racer. Grassi er til dagligt tredjekører i Renault F1 teamet.

Reanault Roadshow Lisboa - også for børn
Renault Roadshow er en blanding af racerløb og show. Renault medbringer som hovedattraktion et eksemplar af mærkets F1 racer fra 2007-sæsonen.

Det gule og orange (den hollandske bank ING's farver) fartvidunder har en 2,4 liters V8 motor på 750 hestekræfter og vejer godt 600 kilo. Det giver F1 Renault teamkører Grassi et vægt/kraft-forhold på omkring 0,8, hvilket gør Renault raceren til én af verdens hurtigste racerbiler.

Renault Roadshow er dog meget andet en F1 opvisning. Renault medbringer en Renault Megane Trophy racer, som for nyligt kunne ses på Estoril banen under arrangementet World Series by Renault.

Desuden er der diverse 'pit-opvisninger' - også for børn med hoppeborg og Renault computerræs for de lidt ældre børn at hygge sig med.

Sideløbende med underholdningen er der udstilling af Renaults nyeste modeller herunder den ny 2009 Renault Laguna Coupe, 2009 Reanult Mégane + Mégane Coupé og familie 4-hjulstrækkeren Renault Koleos.   

Formel 1 til masserne
Tidligere har ING Renault Roadshow opvisnings-teamet besøgt blandt andet Rom., Moskva, Warszawa, Lyon, Sevilla og Kiev i Europa.  I november 2008 når Renault Roadshow touren til New Delhi i Indien og Sao Paulo i Brasilien.

Renault samarbejder med bystyret i Lissabon og med TV-kanalen Sport-TV om arrangementet i Lissabon. Se mere på Renault Roadshow hjemmesiden.

Fri entre til Renault Roadshow Lisboa 
Der er gratis adgang til Renault Roadshow Lisboa, og arrangørerne forventer over 100.000 tilskuere. F1 fans vil få rig lejlighed til at købe alskens ting og sager i Renault boderne.

Showet starter lørdag d. 25. oktober kl. 10 og varer til kl. 17.

Søndag d. 26. oktober starter Renault Roadshow kl. 10 og fortsætter til kl. 18. Der er paradekørsel mellem kl. 14 og 17.30 søndag.

Herunder video fra Renault Roadshow i Warszawa i 2007:MEN - lad bilen blive hjemme eller parkér et stykke væk, for hele Lissabons trafik bliver sandsynligvis påvirket da Marquis de Pombal rundkørslen, Avenida de Liberdade og Restauradores pladsen vil være lukket for normal trafik.
PS: Måske er det sidste gang der afholdes Renault Roadshow. Den hollandske Renault hovedsponsor ING bank har netop modtaget 10 milliarder euro i støtte fra den hollandske stat, og der spekuleres i om ING og i øvrigt også bankerne Royal Bank of Scotland (Williams F1 sponsor og i økonomisk uføre) og Credit Suisse (BMW Sauber F1 sponsor og i økonomisk uføre) kan fortsætte sponsoraterne. 

Se også:
Formel 1 team tester på Algarvekysten i Portugal  Din vurdering:Nordisk Julebazar i Cascais den 29. november 2008

Den Nordiske Klub arrangerer lørdag den 29. november julebazar i Cascais.

Bazaren finder sted i Centro Cultural de Cascais, som er de flotte pastelfarvede bygninger overfor det gamle Cidadela fort i Cascais bymidte.

I basaren tilbydes der blandt andet nordiske specialiteter og design-varer, julegave-ide'er og ikke mindst dansk smørrebrød.

Centro Cultural de Cascais
Man finder Centro Cultural de Cascais på adressen Avenida Rei Humberto II de Itália i Cascais.

Julebazaren i Cascais har traditionelt været meget velbesøgt af både skandinaver og portugisere.

I 2007 afholdt Den Nordiske Klub istedet et jule-loppemarked, men mange efterlyste den traditionelle julebasar med skandinavisk mad.

Jule-bazaren er derfor nu tilbage, og overskuddet går som sædvanligt til velgørende formål.

Basaren åbner lørdag d. 29. november fra kl. 11.00 og slutter omkring kl. 18.

Clube Nordico - Julebazar

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »