Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkOctober 2008 - Indlæg

Vinsmagning i København, Århus og Odense

Det er en efterhånden 20-årig tradition at der om efteråret i Børsens lokaler afholdes portvinsfestival.

I år afholdes der portvinssmagning på Børsen den 3. november 2008, og det er som sædvanlig Vin og Mad magasinet Smag & Behag, som står for arrangementet sammen med Portugals Turistbureau og Portvinsinstituttet i Porto. 

Der afvikles 3 smagninger:
kl. 13-15:  For restauratører, vinhandlere og pressen
kl. 16-18:  For forbrugere
kl. 19-21:  For forbrugere

Vinsmagning i Aarhus
I Trige ved Aarhus afholder qbik design vine den 30. oktober 2008 vinsmagning med portugisiske vine fra Alentejo området.

Mere information og billetbestilling (begrænset antal) på qbik designs hjemmeside.

Vinsmagning i Odense
I Odense er der fredag den 28. november 2008 portvinssmagning arrangeret af Odense Vinimport. Det er 12 portvine fra huset Taylor, som står på programmet.

Billetter skal bestilles forud og koster 345 kroner stykket. Se mere på Odense Vinimports Hjemmeside

Din vurdering:Portugals bedste unge kok fra hotel i Cascais kåret i Lissabon

Det blev den talentfulde Luis Carlos Sousa, som blev kåret som årets unge kok i Portugal eller på portugisisk Jovem Cozinheiro 2008.

16 af Portugals bedste unge kokke på op til 22 år kunne stille op, og konkurrencen var som sædvanlig arrangeret af organisationen af professionelle portugisiske kokke.

Præmierne blev overrakt på Casino de Lisboa i Lissabon sidst i oktober, men den virkelige belønning kommer først senere.

Med udnævnelsen følger nemlig kvalifikation til deltagelse i events for dygtige unge kokke på europæisk plan og desuden optagelse på den amerikanske Alain Ducasse School, som går for at være én af verdens bedste kokkeskoler.

To top-kokke fra Grande Real Vila de Italia
Udover Luis Carlos Sousa's flotte førsteplads skal nævnes nummer to i konkurrencen for unge kokke Filipe Azevedo, som til dagligt arbejder på Tiara Atlantic Park Hotel i Porto.

Tredjepladsen gik til Celso Duarte Padeiro, som ligesom vinderen er kok på Grande Real Villa Italia Hotel i Cascais.

5-stjernet hotel i Cascais med udsigt over vandet
Både nummer 1 og nummer 3 i den portugisiske kokkekonkurrence arbejder i restauranten på et af de bedste hoteller på Lissabonkysten: det 5-stjernede Grande Vila Itália Hotel, som ligger et par hundrede meter fra centrum i Cascais ikke langt fra Cascais Marina.

Det er i øvrigt også på Vila Itália at én af Cascais bedste vinbarer findes.

I lavsæsonen sker det at man booke et dobbeltværelse i 7 dage med havudsigt på luksushotellet Grande Vila Itália Hotel i Cascais fra omkring 1.900 euro. Priserne i turistsæsonen for en uge på det måske bedste hotel i Cascais starter normalt fra omkring 3200 euro. Se mere om tilbud på det fornemme Grande Vila Itália Hotel.

Godt hotel i Cascais med perfekt beliggenhed
Så dyrt behøver det dog slet ikke at være at bo på hotel i Cascais. Midt i byen med udsigt over strand, vand og fiskernes småbåde ligger Hotel Baia, som byder på value for money med en enestående beliggenhed. Prisen for et dobbeltværelse en uge i lavsæsonen starter ved omkring 320 euro. Bemærk at der udtrykkeligt skal stå 'seaview' eller havudsigt for at man kan være sikker på at få udsigt over bugten, når man booker hotel i Cascais.

Lige nu (søgning per 26. oktober) er det billigt at booke på Hotel Baia i Cascais til julen 2008 (eksempelvis 20-27 december). Prisen for dobbeltværelse i en uge med udsigt over vandet starter ved kun 515 euro.
Klik her for online booking af ophold på Hotel Baia i Cascais.

Se mere om ferie i Cascais. Den charmerende kystby Cascais blev i sommeren 2008 kåret af Tripadvisor til topdestination for kystferie.

Se også:
Fakta om kystbyen Cascais
Ferieboliger i Cascais
Golf på Lissabonkysten
Billeje i Portugal

Din vurdering:Hvorfor drikker Jeppe? - også i Portugal

Holberg Teatret har i denne uge været på besøg i Santarém i Portugal med forestillingen 'Alle Tiders Jeppe'.

Men hvorfor drikker Jeppe så - også i Portugal? - Jo, teaterleder Niels Vandrefalk Andersen medbragte instruktør Niels Damkjær, som er én af de relativt få danskere, som har en mastergrad i portugisisk.

Niels Damkjær taler faktisk ifølge Nordvestnyt.dk flydende portugisisk, hvilket er en stor fordel, når et teaterstykke på dansk (Holberg var hvis nok nordmand fra Bergen, men okay) skal formidles til forventningsfulde portugisiske skolebørn fra 5. klasse og opefter.

Skolebørn i Portugal stiftede bekendtskab med Jeppe på Bjerget
Børneforestillingen fra Kalundborg var inviteret til Portugal af Festival Internacional de Teatro para a Infância e Juventude, som på dansk betyder den internationale teaterfestival i Santarém.

Jeppe på Bjerget blev på portugisisk til João - amigo para sempre - en moderniseret og for portugisiske skolebørn uden tvivl mere mundret titel, som bedst kan oversættes med João - ven for altid. Alle i Portugal har mindst 5-10 familiemedlemmer, som hedder João - udtales 'swau'.

Danske masker i Portugal
Samtidig med at den moderniserede Jeppe på Bjerget forestilling havde premiere i Portugal, havde maskemager Mona Damkjær (Niels Damkjærs hustru) benyttet lejligheden til ved tre forskellige lejligheder at invitere på maske-workshop i Santarém.

Se hele historien i flere detaljer på Nordvestnyt.dk .

Holberg Teatret holder til i Nordvestsjælland og har base i Kalundborg. Teateret har premiere på den næste store opsætning af Holbergs "Den Stundesløse" fra 1723 i Museumsgården i Sorø den 14. juni 2009. Se mere på Holberg Teatrets hjemmeside.

Mere information om danske kulturarrangementer i Portugal på Den Danske Ambassade i Lissabons kultur-hjemmeside.

Din vurdering:Cristiano Ronaldo forudsiger at Cristiano Ronaldo bliver Årets Fodboldspiller i Europa

Cristiano Ronaldo har med vanlig ubeskedenhed (og glimt i øjet) udtalt til den italienske sportsavis La Gazzetta dello Sport at han fortjener at vinde titlen som Årets Fodboldspiller i Europa

Knægten fra Madeira er uden tvivl blandt de bedste bud på den officielle kandidatliste til prisen Ballon d'Or.

Andre topnavne inkluderer agentineren Lionel Messi og Fernando Torres, som på trods af spansk statsborgerskab ligesom Cristiano Ronaldo spiller i England.

Ballon d'Or prisen - Årets fodboldspiller i Europa
Den franske fodboldpris Ballon d'Or - på dansk Den Gyldne Bold er bedre kendt i Danmark som Årets Fodboldspiller i Europa. Prisen er hvert år siden 1956 blevet uddelt af det franske fodboldmagasin France Football.

Årets fodboldspiller i Europa vælges af 96 sportsjournalister fra hele verden, og er derfor en meget prestigefyldt pris - måske den mest attraktive for fodboldspillere i Europa.

Kun én gang har en dansker vundet prisen. Det var i 1977 da Allan Simonsen blev Årets Spiller i Europa. Han dannede på det tidspunkt sammen med Henning Jensen en legendarisk dansker-duo i den tyske klub Borussia Mönchengladbach. 

Cristiano Ronaldo blandt favoritterne
Selv om beskedenhed måske ikke er hvad der plager knægten fra Madeira mest, er han uden tvivl blandt de 4-5 bedste bud på titlen som Årets Fodboldspiller i Europa.

Se meget mere om Cristiano Ronaldo.

Kandidaterne til Årets fodboldspiller i Europa omfatter følgende spillere:

 • Emmanuel Adebayor, Arsenal/Togo
 • Sergio Agüero, Atletico Madrid/Argentina
 • Andrei Arshavin, Zenit St. Petersborg/Rusland
 • Michael Ballack, Chelsea/Tyskland
 • Karim Benzema, Lyon/Frankrig
 • Gianluigi Buffon, Juventus/Italien 
 • Iker Casillas, Real Madrid/Spanien
 • Cristiano Ronaldo, Manchester United/Portugal
 • Didier Drogba, Chelsea/Elfenbenskysten
 • Samuel Eto, FC Barcelona/Cameroon
 • Cesc Fabregas, Arsenal/Spanien
 • Fernando Torres, Liverpool FC/Spanien
 • Steven Gerrard, Liverpool FC/England
 • Zlatan Ibrahimovic, Inter Milan/Sverige
 • Kaka, AC Milan/Brasilien
 • Frank Lampard, Chelsea/England
 • Lionel Messi, FC Barcelona/Argentina
 • Pepe, Real Madrid/Portugal
 • Franck Ribéry, Bayern Munich/Frankrig
 • Wayne Rooney, Manchester United/England
 • Marcos Senna, Villarreal/Spanien
 • Sergio Ramos, Real Madrid/Spanien
 • Luca Toni, Bayern Munich/Italien
 • Edwin van der Sar, Manchester United/Holland
 • Rafael van der Vaart, Hamburg SV/Real Madrid/Holland
 • Ruud van Nistelrooy, Real Madrid/Holland
 • Nemanja Vidic, Manchester United/Serbien
 • David Villa, Valencia CF/Spanien
 • Xavi, FC Barcelona/Spanien
 • Youri Zhirkov, CSKA Moscow/Rusland

I 2006-2007 blev Cristiano nummer 2 (vandt sølv) efter Årets Spiller i Europa blev vundet af brasilianeren Káka, som spiller for AC Milan.

Årets fodboldspiller i Europa bliver kåret den 2. december 2008. UPDATE: Se hvem der blev Årets Fodboldspiller i Europa 2008.

Herunder fan-video med Cristiano Ronaldo og Lionel Messi:

Din vurdering:Bella Center afholder boligmessen Bolig i Udlandet 8-9 nov 2008

Bella Center på Amager afholder Bolig i Udlandet messe med deltagelse af et stort antal rådgivere og udbydere af ferieboliger under fremmede himmelstrøg.

Bolig i Udlandet i Bella Center afholdes over to dage og udover de mange udstillere, er der er et relativt omfattende seminarprogram på boligmessen. Blandt andet kan man på efterårets boligmesse høre om:

 • skat på bolig i udlandet
 • boligkøb i Tyrkiet
 • boligkøb i Italien
 • arv, skilsmisse og køb af bolig i Frankrig
 • boligkøb i Kroatien
 • boligkøb i Grækenland

Hele boligmessens seminar-program kan findes på Bolig i Udlandets hjemmeside.

Boligmessen er åben lørdag d. 8. november fra 10-17 og søndag den 9. november fra 10-18. Entre er 50 kroner (børn kommer gratis ind i følge med voksen) 

Pres på priser på ferieboliger i udlandet
Handlen med ferieboliger er mange steder på Solkysten faldet til et væsentligt lavere niveau end i 2007. Se mere i artikel om prisfald på boliger i udlandet, som også indeholder et afsnit om, hvorledes markedet for ferieboliger adskiller sig fra et normalt boligmarked på de populære feriedestinationer.

Se også:
Køb af bolig i Portugal
Boliger til salg i Portugal

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »