Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkOctober 2008 - Indlæg

Portugals regering lemper virksomhedsskat i 2009

Premierminister José Sócrates har bebudet at regeringen, som har flertal, foreslår en reduktion af den portugisiske virksomhedsskat fra 25% til 12,5% for virksomhedsindkomster under 12.500 euro.

Den reducerede virksomhedsskat i 2009 budgettet er et forsøg på at hjælpe primært små virksomheder gennem kreditkrisen.

Allerede i efteråret 2008 har de økonomiske tilbageslag i Europa og USA fået indvirkning på Portugals eksport, og det forventes at ramme Portugal på det private forburg inden længe. Den sparede skat for en virksomhed i 2009 udgør 1562 euro.

Samtidig stillede premierministeren i udsigt at små og mellemstore virksomheder vil få udvidet og forlænget en eksisterende omend begrænset mulighed for at låne penge af den portugisiske stat. Det samlede udlån i denne ordning vil i 2009 nå op på 1 milliard euro.

Din vurdering:Portugal i Global Competitiveness Report 2008-2009

Portugal indtager plads nummer 43 i den nyligt offentliggjorte årlige konkurrence rapport fra World Economic Forum.

Rapporten er lavet under hensyntagen til 134 landes offentlige statistikker såvel som ved hjælp af spørgeskema-undersøgelser i de enkelte lande udført af Executive Opinion Survey partnere.

Partneren har i Portugal været arbejdsgiverforeningen Fórum de Administradores de Empresas (FAE), og i eksempelvis Danmark har Copehangen Business School stået for undersøgelserne.

Portugal lå i 2007-2008 undersøgelsen som nummer 40 og er dermed gledet længere ned af rangstigen. Samtidig er der dog kommet flere lande til og sammenligner man kun med de lande som deltog i 2007, ligger Portugal på en 42. plads.

Det er fortsat det meget stive portugisiske arbejdsmarked, som er den helt store synder i forhold til Portugals konkurrenceevne. Se mere i artikel om Global Competitiveness Report for 2007-2008.

De 10 bedst placerede lande i 2008-2009 rapporten er følgende:

 1. USA
 2. Schweiz
 3. Danmark
 4. Sverige
 5. Singapore
 6. Finland
 7. Tyskland
 8. Holland
 9. Japan
 10. Canada

Danmark var også på tredjepladsen i 2007-2008 rapporten. Sverige fastholder sin 4. plads, mens Norge rykker fra en 16. plads til en 15. plads. Se den fulde liste over alle landene i 2008-2009 undersøgelsen (åbner som pdf).

Ændringer i Portugals konkurrenceevne
Der er for Portugals vedkommende få ændringer i forhold til sidste års rapport, og forskellen i placeringen er primært at de to golfstater Oman og Bahrain har overhalet Portugal og nu ligger nummer 37 og 38.

Se detaljeret gennemgang af Portugals konkurrenceevne 2008-2009 på Global Competitiveness Report interaktive hjemmeside.

Din vurdering:Danmark i Mozambique - ny bog af Peter Tygesen

Den danske journalist og forfatter Peter Tygesen har skrevet bogen 'De gode menneskers land - Danmark i Mozambique'  om det 30-årige danske samarbejde og bistandsarbejde i den tidligere portugisiske koloni Mozambigue.

Udenrigsministeriet har finansieret bogen, som er blevet til i samarbejde med den konsulentgruppe, som har evalueret det danske DANIDA samarbejde med Mozambique gennem de sidste 15 år.

Bogen indeholder blandt andet interviews med almindelige mennesker i Mozambique, som udtaler sig om hvorvidt den danske nødhjælp har hjulpet dem og landet.

Peter Tygesen har haft fuldstændig frie hænder, og DANIDA har end ikke læst bogen før den gik i trykken. Bogen præsenteres torsdag d. 9. oktober i Eigtveds Pakhus på Asiatisk Plads 2 på Christianshavn kl. 16.30.

Bogen De gode menneskers land - Danmark i Mozambique er på ca. 500 sider og udkommer den 16. oktober 2008 på People’s Press. Bogen koster ifølge U-landsnyt 299 kroner.

Se mere om den nye bog 'Danmark i Mozambique' på U-landsnyt.dk.

DANIDA i Mozambique
Danmark har gennem mange år via DANIDA og sammen med de øvrige nordiske lande og EU været blandt de største udenlandske bidragsydere til Mozambiques genopbygning efter borgerkrigen i 1960'erne og 1970'erne.

Mozambique blev selvstændigt i 1975, og den nordiske udviklingshjælp startede allerede i 1970'erne blandt andet som resultat af nordiske socialdemokraters indignation over den hvide mands overherredømme over den sorte befolkning i mange lande i Afrika herunder i Mozambique.

Korruption i Mozambique
At mange lande i Afrika som et resultat af de mange penge fra udlandet og/eller udnyttelse af naturressourcer istedet for hvide korrupte magthavere blot har fået sorte korrupte magthavere er en af de ting Peter Tygesens bog måske kan kaste lidt lys over. Det skal dog retfærdigvis tilføjes at Mozambique i dag (siden 1994) formelt er et demokrati.

Mozambique var i 2008 nummer 126 på Transparancy Internationals Corruption Perception Index som dækker 180 lande. Mozambique har dermed marginalt mindre korruption end lande som Uganda, Pakistan og Ukraine, men er til gengæld mere korrupt end lande som Libyen, Etiopien, Mauritanien og Nigeria - for nu blot at nævne nogle få afrikanske lande, som Mozambique ikke formår at matche ifølge Tranparancy International.

Danmark er ifølge Transparancy International i 2008 det mindst korrupte land i verden, og i den samme liga finder man New Zealand, Sverige, Singapore, Finland, Schweiz, Island, Holland, Australien og Canada. Portugal er nummer 32 på Transparancy Internations korrupstionsindeks.

Danmark har stadig via udviklingsprojekter gode forbindelser til Mozambique, og i 2007 var Prins Joachim i egenskab af protektor for Care organisationen i landet. Se artikel om prinsens besøg.

Portugisiske virksomheder har via sin tilknytning til landet og via det fælles portugisiske sprog været involveret i mange projekter herunder anlæggelsen af et stort vandkraftværk i Mozambique. Relationerne mellem det sydøstafrikanske land Mozambique og Portugal er fortsat mange og tætte.


Se større kort


Relateret artikel:
Portugisisk sprogområde - The Empire Strikes Back

Se også:
Indlæg og artikler om Mozambique

Din vurdering:Danmark forbedrer placering på FIFA verdensrangliste med 5 pladser

UPDATE:
FIFA verdensrangliste - 26. maj 2010 (klik på rødt link)

For en gang skyld er der en forbedring af Danmarks placering på FIFA verdensranglisten i fodbold.

Efter sejren over Portugal den 10. september er Danmark nu nummer 31 på verdensranglisten, hvilket er en forbedring på 5 pladser. Portugal falder én plads til nummer 10 på FIFA's liste.

FIFA ranglisten for oktober 2008 ser derfor således ud:

 1. Spanien
 2. Italien
 3. Tyskland
 4. Brasilien (op to pladser)
 5. Holland (falder én plads)
 6. Kroatien (falder én plads)
 7. Argentina
 8. Tjekkiet
 9. Rusland (3 pladser op)
 10. Portugal (falder én plads)
 11. Frankrig
 12. Cameroon
 13. Tyrkiet
 14. England
 15. Bulgarien
 16. Israel
 17. Grækenland
 18. Rumænien
 19. Ukraine
 20. Uruguay
 21. USA (7 pladser op)
 22. Egypten
 23. Paraguay
 24. Mexico
 25. Ghana
 26. Scotland (falder 10 pladser)
 27. Nigeria
 28. Sverige
 29. Elfenbenskysten
 30. Polen

Norge er i oktober 2008 nummer 39 på FIFA verdensranglisten efter et fald på 5 pladser.

Se mere om Danmarks placering på FIFA ranglisten siden 1993.

Din vurdering:Modeshow i Portugal - Lisbon Fashion Week i Cascais 9-12 okt.

I det gamle Cascais Cidadela fort ved Cascais Marina afholdes der fra den 9. til den 12. oktober 2008 modemessen Moda Lisboa.

Modemessen viser de portugisiske designeres forår- og sommer kollektioner, og tusinder af branchefolk fra ind- og udland vil besøge REFLASHION, som efterårets modemesse kaldes.

Det er 31. gang at der afholdes Moda Lisboa på Lissabonkysten, og de fleste af de kendte portugisiske designere er repræsenteret

Se mere på Moda Lisboa hjemmesiden.

Byen Porto vil gerne have del i den portugisiske modeindustris succes, og selv om arrangementet ikke er så stort, blev der i sommeren 2008 afholdt et professionelt modeshow i Vila Nova da Guia bydelen i Porto.

Se video herunder med 2008 kreationer af den kendte designer Miguel Veira, som også kan findes på egen mode hjemmeside:

Din vurdering:UEFA Cup gruppespil 2008

UPDATE: Se resultater UEFA Cup kampe i 2009

Den europæiske fodboldunion har udtrukket holdene til UEFA Cup gruppespillet.

De to tilbageværende portugisiske deltagere i gruppespillet Benfica fra Lissabon og Braga SC fra Nordportugal har undgået mange af de sværeste modstandere. AC Milan i gruppe E bliver dog en hård nød at knække for portugiisske SC Braga.

Resultatet af lodtrækningen til Uefa Cup gruppespillet er følgende:

UEFA Cup Gruppe A
Schalke 04, Tyskland
Paris Saint-Germain, Frankrig
Manchester City, England
Real Racing Club Santander, Spanien
FC Twente, Holland

UEFA Cup Gruppe B
Benfica, Portugal - se artikler om Benfica
Olympiacos, Grækenland
Galatasaray, Tyrkiet
Hertha Berlin, Tyskland
FC Metalist Kharkiv, Ukraine

UEFA Cup Gruppe C
Sevilla, Spanien
Stuttgart, Tyskland
Sampdoria, Italien
FK Partizan, Serbien
Standard de Liège, Belgien

UEFA Cup Gruppe D
Tottenham Hotspurs, England
FC Spartak Moskva, Rusland - med Michael Laudrup som manager
Udinese, Italien
Dinamo Zagreb, Kroatien
NEC Nijmegen, Holland

UEFA Cup Gruppe E
AC Milan, Italien
SC Heerenveen, Holland
SC Braga, Portugal - se mere om byen Braga, hvor fodbold er højt på dagsordenen
Portsmouth FC, England
Wolfsburg, Tyskland

UEFA Cup Gruppe F
Hamburger SV, Tyskland
Ajax, Holland
Slavia Praha, Tjekkiet
Aston Villa, England
MŠK Žilina, Slovakiet

UEFA Cup Gruppe G
Valencia, Spanien
Club Brugge, Belgien
Rosenborg, Norge
FC København, Danmark
AS Saint-Etienne, Frankrig

UEFA Cup Gruppe H
CSKA Moskva, Rusland
Deportivo La Coruña, Spanien
Feyenoord, Holland
Nancy-Lorraine, Frankrig
Lech Poznań, Polen

Se den øjeblikkelige stilling i UEFA Cup grupperne på UEFAs hjemmeside.

UEFA Cup turneringen
Alle hold i UEFA Cup grupperne møder hinanden én gang. Kampene spilles mellem d. 23 oktober og 18. december 2008, og hvert hold vil spille to UEFA Cup udekampe og to hjemmekampe i gruppespillet.

Vinderen samt nummer to og tre i UEFA Cup gruppespillet går videre til næste runde i UEFA Cup'en, der også har deltagelse af de 8 Champions League klubber med tredjepladser 3 i Champions League gruppespillet.

Blandt de i alt 40 hold trækkes der lod om modstander og der spilles ude og hjemme. Kun vinderne går videre. Sådan fortsætter UEFA Cup turneringen til finalen i 2009.

Fra sæsonen 2009-2010 vil UEFA Cup'en i øvrigt skifte navnt til UEFA Europa League.

UEFA Cup kampe i gruppespillet

23. oktober 2008
UEFA Cup gruppe A: Twente - Real Racing Club Santander - resultat 1-0
UEFA Cup gruppe A: Schalke 04 - Paris Saint Germain - resultat 3-1
UEFA Cup gruppe B: Hertha Berlin - Benfica - resultat 1-1 - se mere om kampen
UEFA Cup gruppe B: Galatasaray - Olympiacos - resultat 1-0
UEFA Cup gruppe C: Sevilla - Stuttgart - resultat 2-0
UEFA Cup gruppe C: Partizan - Sampdoria - resultat 1-2
UEFA Cup gruppe D: Udinese - Tottenham - resultat 2-0
UEFA Cup gruppe D: Dinamo Zagreb - NEC Nijmegen - resultat 3-2
UEFA Cup gruppe E: Heerenveen - Milan - resultat 1-3
UEFA Cup gruppe E: Braga - Portsmouth - resultat 3-0
UEFA Cup gruppe F: Aston Villa - Ajax - resultat 2-1
UEFA Cup gruppe F: MŠK Žilina - Hamburg - resultat 1-2
UEFA Cup gruppe G: FC København - Saint Etienne - resultat 1-3
UEFA Cup gruppe G: Rosenborg - Club Brugge - resultat 0-0
UEFA Cup gruppe H: Nancy - Feyenoord - resultat 3-0
UEFA Cup gruppe H: CSKA Moskva - Deportivo - resultat 3-0

Kampe 6. november 2008
UEFA Cup gruppe A Racing Club-Schalke - resultat 1-1
UEFA Cup gruppe A Manchester city-Twente - resultat 3-2
UEFA Cup gruppe B Metalist-Hertha Berlin - resultat 0-0
UEFA Cup gruppe B Benfica-Galatasaray - resultat 0-2 - se mere om kampen
UEFA Cup gruppe C Stuttgart-Partizan - resultat 2-0
UEFA Cup gruppe C Standard-Sevilla - resultat 1-0
UEFA Cup gruppe D Spartak Moskva-Udinese - resultat 1-2
UEFA Cup gruppe D Tottenham-Dinamo Zagreb - resultat 4-0
UEFA Cup gruppe E Wolfsburg-Heerenveen - resultat 5-1
UEFA Cup gruppe E Milan-Braga - resultat 1-0
UEFA Cup gruppe F Ajax-Zilna - resultat 1-0
UEFA Cup gruppe F Slavia-Aston Villa - resultat 0-1
UEFA Cup gruppe G St Etienne-Rosenborg - resultat 3-0
UEFA Cup gruppe G Valencia-FC København - resultat 1-1
UEFA Cup gruppe H Lech-Nancy - resultat 2-2
UEFA Cup gruppe H Feyenord-CSKA Moskva - resultat 1-3

Kampe 27. november 2008
UEFA Cup gruppe A Scalke-Manchester City - resultat 0-2
UEFA Cup gruppe A PSG-Real Racing Club - resultat 2-2
UEFA Cup gruppe B Galatasaray-Metalist - resultat 0-1
UEFA Cup gruppe B Olympiacos-Benfica - resultat 5-1 - se mere om kampen
UEFA Cup gruppe C Sampdoria-Stuttgart - resultat 1-1
UEFA Cup gruppe C Partizan-Standard - resultat 0-1
UEFA Cup gruppe D NEC-Tottenham - resultat 0-1
UEFA Cup gruppe D Dinamo Zagreb-Spartak Moskva - resultat 0-1
UEFA Cup gruppe E Portsmouth-Milan - resultat 2-2
UEFA Cup gruppe E Braga-Wolfsburg - resultat 2-2
UEFA Cup gruppe F Zilina-Slavia - resultat 0-0
UEFA Cup gruppe F Hamburg-Ajax - resultat 0-1
UEFA Cup gruppe G Club Brugge-St Etienne - resultat 1-1
UEFA Cup gruppe G Rosenborg-Valencia - resultat 0-4
UEFA Cup gruppe H CSKA Moskva-Lech - resultat 2-1
UEFA Cup gruppe H Deportivo-Feyenoord - resultat 3-0

Kampe 3. december 2008
UEFA Cup gruppe A Manchester City-PSG - resultat 0-0
UEFA Cup gruppe A Twente-Schalke - resultat 2-1
UEFA Cup gruppe B Metalist-Olympiacos - resultat 1-0
UEFA Cup gruppe B Hertha-Glatasaray - resultat 0-1
UEFA Cup gruppe C Standard-Sampdoria - resultat 3-0
UEFA Cup gruppe C Sevilla-Partizan - resultat 3-0
UEFA Cup gruppe D Spartak Moskva-NEC - resultat 1-2
UEFA Cup gruppe D Udinese-Dinamo Zagreb - resultat 2-1

Kampe 4. december 2008
UEFA Cup gruppe E Wolfsburg-Portsmouth - resultat 3-2
UEFA Cup gruppe E Heerenveen-Braga - resultat 1-2
UEFA Cup gruppe F Slavia-Hamburg - resultat 0-2
UEFA Cup gruppe F Aston Villa-Zilina - resultat 1-2
UEFA Cup gruppe G Valencia-Club Brugge - resultat 1-1
UEFA Cup gruppe G FC København-Rosenborg - resultat 1-1
UEFA Cup gruppe H Lech-Deportivo - resultat 1-1
UEFA Cup gruppe H Nancy-CSKA Moskva - resultat 3-4 

Kampe 17. december 2008
UEFA Cup gruppe E Portsmouth-Heerenveen - resultat 3-0
UEFA Cup gruppe E Milan-Wolfsburg -resultat 2-2
UEFA Cup gruppe F Hamburg-Aston Villa - resultat 3-1
UEFA Cup gruppe F Ajax-Slavia - resultat 2-2
UEFA Cup gruppe G Club Brugge-FC København - resultat 0-1
UEFA Cup gruppe G St. Etienne-Valencia - resultat 2-2
UEFA Cup gruppe H Deportivo-Nancy - resultat 1-0
UEFA Cup gruppe H Feyenoord-Lech - resultat 0-1

Kampe 18. december 2008
UEFA Cup gruppe A PSG-Twente - resultat 4-0
UEFA Cup gruppe A Racing-Machester City - resultat 3-1
UEFA Cup gruppe B Olympiacos-Hertha Berlin - resultat 4-0
UEFA Cup gruppe B Benfica-Metalist resultat - 0-1 se mere om kampen
UEFA Cup gruppe C Sampdoria-Sevilla - resultat 1-0
UEFA Cup gruppe C Stuttgard-Standard - resultat 3-0
UEFA Cup gruppe D NEC-Udinese - resultat 2-0
UEFA Cup gruppe D Tottenham-Spartak Moskva - resultat 2-2

Din vurdering:Portugals banker fornuftige siger Den Internationale Valutafond IMF

I en tid med stormvejr på de finansielle markeder fik Portugals banker d. 3. oktober 2008 opbakning af IMF, der også kendes som Den Internationale Valutafond.

Der er dog også advarende ord fra IMF om dårlige udsigter for Portugals økonomi, som med stor sikkerhed vil få indflydelse på Portugals bankvæsen.

Det positive i IMF's samlede vurdering af Portugal er at portugisisk bankvæsen blandt andet beskrives på følgende måde:

"Portuguese banks have been gradually raising capital earlier this year (det vil sige i 2008) which is a very sensible and forward-looking step, and this gives us a lot of confidence ... Portuguese banks are entering the situation with relatively good capital buffers". IMF fortsætter med at beskrive det finansielle system i Portugal som "sound, profitable, competitive and it is well-supervised".

Problemer for Portugal i vente

Selv om Portugals finansielle institutioner er relativt langt fra situationen i Danmark, Tyskland, Irland og England (for slet ikke at tale om falitboet Island), hvor banker må reddes næsten dagligt fra at gå konkurs, er der alligevel grund til at forvente store problemer i Portugal.

De mest afgørende 'channels' - kanaler for problemer i Portugal er:

 • Portugals private husholdninger, som har et meget højt gældsniveau - det kommer til at gøre ondt i mange portugiseres privatøkonomi når kreditten strammes. Husholdningernes evne og vilje til at forbruge ventes at falde i takt med at kreditkrisen fra Nordeuropa og USA for alvor slår igennem på de portugisiske banker.
 • Portugals konkurrenceevne er ringe i forhold til udlandet, og der forbruges mere i Portugal end der tjenes.

Sorte skyer over Portugals økonomiske vækst
Selv om portugisiske banker indtil videre klarer sig hæderligt i forhold til resten af Europa, er der dårligt nyt for den økonomiske vækst i Portugal.

IMF mener at væksten i bruttonationalproduktet i 2008 bliver på omkring 0,7% - hvilket er næsten en halvering af tidligere forecasts og langt under de 1,5%, som er den portugisiske regerings seneste bud. Det skal dog tilføjes at regeringen ikke har revurderet situationen offentligt siden kreditkrisen for alvor nåede Europa midt i september.

I 2009 forventer IMF en endnu lavere vækst på mellem 0,4% og 0,6% og dette forecast kan stadig ændre sig i negativ retning.

Lille budgetunderskud men stort underskud over for udlandet i Portugal
Det offentliges budgetunderskud er fortsat under kontrol med et forventet realiseret underskud på den portugisiske stats budgetter i 2008 på omkring 2,2% - d.v.s. inden for det mål, Portugals regering har sat sig og også inden for EU's Euroland-rammer.   

Portugal har til gengæld et stort underskud i handlen med udlandet. Ifølge IMF er underskuddet på over 11% af bruttonationalproduktet. Det er til at leve med i en periode, men kan dog ikke fortsætte uhæmmet. Et skræmme-eksempel er dansk økonomi i 1970'erne.

Se mere om IMF's vurdering af Portugals økonomi i:

 • IMF Consultation with Portugal
 • Conference Call med James Daniel efter offentliggørelse af rapporten

  Relateret artikel:
  Nødlidende bank nationaliseres af den portugisiske stat.
 • Din vurdering:  Cristiano Ronaldo i Portugals holdopstilling mod Sverige

  Se også: Brasilien-Portugal venskabskamp 19. nov med holdopstillinger

  Når Portugal møder Sverige d. 11. oktober i kvalifikationsturneringen til World Cup i 2010 i Sydafrika er Cristiano Ronaldo igen med i Portugals holdopstilling.

  Cristiano var i sidste kamp mod Danmark i Lissabon stadig ved at komme sig efter en mindre operation i anklen, men har været på banen for Manchester United nogen gange siden uden dog at spille en fuld kamp.

  Portugals holdopstilling blev offentliggjort fredag, og udover Cristiano Ronaldo har landstræner Carlos Queiroz også udtaget Inter Milan spilleren Ricardo Quaresma, som dermed er tilbage på Portugals landshold.

  Holdopstilling Portugal

  Målmænd: Quim (Benfica), Eduardo (Braga), Daniel Fernandes (Bochum)
  Quim er som sædvanlig førstemålmand.

  Forsvar: Jose Bosingwa (Chelsea), Paulo Ferreira (Chelsea), Tonel (Sporting Lissabon), Pepe (Real Madrid), Bruno Alves (Porto), Fernando Meira (Galatasaray), Antunes (Lecce), Miguel (Valencia).

  Midtbane: Deco (Chelsea), Raul Meireles (Porto), Carlos Martins (Benfica), Joao Moutinho (Sporting Lissabon), Maniche (Atlético Madrid), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Ricardo Quaresma (Inter Milan).

  Angreb: Danny (Zenit), Nani (Manchester United), Nuno Gomes (Benfica), Hugo Almeida (Werder Bremen), Yannick Djalo (Sporting Lissabon).

  Der er ikke de store overraskelser i holdopstillingen. Portugal stiller som sædvanligt med er kvart Chelsea hold.

  Se også Sveriges holdopstilling.

  UPDATE 10. oktober 2008: Deco er skadet og stiller ikke op. Det samme gælder for Maniche.

  Skader på det portugisiske hold
  Chelsea spilleren Deco, som for tiden nok er Portugals vigtigste spiller og midtbane-dirigent, har problemer med en forstrakt lårmuskel. Maniche har en mindre rygskade. Begge forventes dog at blive klar til d. 11. oktober.

  Det gør den farlige angrebsspiller Simão Sabrosa til gengæld ikke. Forsvarsspilleren Ricardo Cavalho fra Chelsea bliver heller ikke klar og istedet er Tonel fra Sporting Lissabon med i Portugals holdopstilling.

  Relateret artikel:
  Danmarks sejr over Portugal den 10. september i Lissabon - med video uddrag
  Optakt til Danmark-Malta kampen

  Din vurdering:  McLaren-Mercedes Formel 1 team til Portugal

  Den nye Algarve International Racetrack er ifølge den portugisiske motorsportsavis Autosport tæt på at få det første prominente Formel 1 team til at afprøve de 200 millioner euro dyre faciliteter i Algarve til Formel 1 testformål i vinterhalvåret.

  Ifølge avisen opretter Mclaren-Mercedes Formel1 teamet foreløbig en mini-base ved den nye bane i Portimão i november. Portimão ligger i det sydvestlige Portugal og er en populær feriedestination på Algarvekysten.

  325 solskinsdage om året i Algarve 
  En afgørende grund til at McLaren-Mercedes afprøver faciliteterne i Portimão er at Algarve har Europas mest solfyldte klima. Der er i gennemsnit 325 solskinsdage om året, og dagtemperaturen falder sjældent under 15 grader.

  McLaren-Mercedes tester i november på Portimão banen
  Såfremt det internationale motorsportsforbund FIA som forventet formelt godkender den nybyggede bane i Portimão sidst i oktober, er McLaren-Mercedes Formel1 team'et klar til at flytte vinterkvartéret fra Barcelona til Portimão som det første af de i alt 10 Formel 1 teams.

  De øvrige 9 Formel 1 teams har givet tilsagn om fortsat at teste i Barcelona i november 2008, skriver portugisiske Autosport.

  McLaren-Mercedes er således F1 sportens afgørende faktor for, om Algarve International Racetrack i Portimão vil formå at tiltrække flere af Formel 1 sportens deltagere. Det vurderes at såfremt McLaren-Mercedes får en positiv oplevelse, vil flere teams følge efter til Portimão.

  McLaren-Mercedes teamet skal i øvrigt også aflevere en skriftlig vurdering af Portimão-banen til FIA efter testen d. 17-19. november. Såfremt alt forløber som planlagt, er der allerede en større test med deltagelse af Ferrari, BMW, Williams med flere d. 20-22 januar 2009 i kalenderen, mener Autosport at vide.

  Meget er stadig spekulationer, men hvis Algarve International Racetrack om et år eller to har en gruppe Formel 1 teams i 'vinterstalden', vil det uden tvivl lette adgangen til at blive godkendt af FIA til et rigtigt løb i Formel 1 kalenderen i år 2010 eller 2011.  

  Første løb på Algarve International Racetrack
  Foreløbig køres der Superbike åbningsløb d. 2. november 2008 i Algarve. Se mere om Superbike løbet med video fra den nye racerbane i Portugal.

  Senere i 2009 afholdes der A1 Grand Prix den 10-12 april 2009 på Algarve International Racetrack. A1 klassen baserer sig på en standard formel vogn med Ferrari V8 motor og Michelin dæk. Alle teams er landespecifikke.

  I Portugal har fodboldveteranen Luis Figo været involveret i det portugisiske A1 Grand Prix team sammen med blandt andet fodboldlandstræner Carlos Queiroz. Også andre kendte fodboldspillere fra Portugal har tidligere været med i finansieringen af A1 Team Portugal. 

  Relateret artikel:
  Formel 1 bane i Portimão under opførelse.
  Formel1 test med Ferrari og McLaren-Mercedes i december 2008

  Se også:
  Fakta om Portimão

  Din vurdering:  Golf turneringen Portugal Masters i Vilamoura 16-19 oktober

  UPDATE: Se stilling i Portugal Masters 2009

  .................
  Portugal Masters 2008 artikel herunder:

  Som den tredje sidste af i alt 50 European Tour golf events i sæsonen 2008/2009 kommer PGA turneringen d. 16. oktober 2008 til Vilamoura i Portugal.

  Algarve blev en del af European Tour første gang i 2007, og det er igen golf-resortet Oceânico Victoria Golf Club i Vilamoura, som i 2008 skal stå for arrangementet. Se mere om Victoria golfbanne i Algarve.

  Udover Vilamoura på Algarve er Estoril på Lissabonkysten og Madeira også værter for golfturneringer på European Touren.

  Store pengepræmier til Portugal Masters
  Der er pengepræmier for i alt 3 millioner euro, hvilket for spillerne placerer Portugal Masters i Vilamoura i den mest indbringende del af PGA European Tour golfturneringerne.

  De allerkendteste turneringer i European Tour kalenderen som eksempelvis Volvo Masters i Spanien har dog stadig langt større pengepræmier, men spørgsmålet er om der ikke vil ske et fald i pengepræmiernes størrelse fremover som følge af krisen i finanssektoren. 

  Ryder Cup spillere i Vilamoura
  Fra den nyligt overståede Ryder Cup turnering, der som deltagere har nogen af verdens bedste golfspillere vil 6 spillere stille op i Vilamoura. Det drejer sig om Miguel Angel Jiménez, Robert Karlsson, Graeme McDowell, Lee Westwood, Søren Hansen og Oliver Wilson.

  Danskere i Portugal Masters turneringen
  Fra Danmark stiller Søren Hansen, Thomas Bjørn og Søren Kjeldsen. Se hele deltagerlisten ved Portugal Masters. på Europa Tour hjemmesiden.

  Oceânico Victoria Golf Club i Vilamoura forventer op mod 50.000 tilskuere.

  Relateret artikel:
  Portugal Masters 2007 i Vilamoura

  Se også:
  Golf i Portugal
  Luksusvilla i Vilamoura Din vurdering:  Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »